03 / 05 / 2024

 yeni icra iflas kanunu tasarısı

 yeni icra iflas kanunu tasarısı

TBMM Genel Kurulunda, yatırım ortamının iyileştirilmesini amaçlayan İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı kabul edilerek yasalaştı..

İcra borçları 194 milyara kadar çıktı! Bir ayda 696 bin yeni icra dosyası...

Son 1 haftada icra dairelerine 155 bin 829, bir ayda ise 696 bin yeni icra dosyası geldiği kaydedildi. Buna göre, icralıkların borcu bir haftada 1 milyar liradan fazla yükselerek 194 milyar 215 milyona kadar çıktı. 

Bir dönemin en büyük ayakkabı firmasıydı. İflasını verdi. Bir tarih yok oldu

Bir dönemin en ünlü ayakkabı markalarından olan bir firma iflasını verdi. Marke ve fabrikalar icra yoluyla satılacak.

ABD’de banka krizinde yeni halka! Şimdi de First Republic Bank iflasın eşiğinde!

Signature Bank ve Silikon Vadisi Bankası’nın iflasından sonra ABD’de First Republic Bank da iflasın eşiğinde.  ABD’nin Federal Mevduat Sigorta Kurumu, iflası önlemek amacıyla dev bankalardan teklif istedi.

İslam Memiş’ten korkutan iddia! ‘Baş etmek kolay olmayacak!’

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dünya ekonomisini sarsan bankacılık krizinin ardından yeni bir iflas hadisesinin patlak vereceğini ve bu durumun piyasaları etkileyeceğini söyleyerek yatırımcıları korkuttu.

Altın sahaların tozunu attırmaya geliyor! Piyasa uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk yeni senaryoyu açıkladı!

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta bankaların iflas kararlarıyla yükselişe geçerken, yeni haftaya düşüşle başladı. Piyasa uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise altında yeni senaryoyu açıkladı!

Son dakika haberi! İcra takipleri durduruldu! Daha birçok yeni karar açıklandı! Hemen bakın!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük deprem felaketi nedeniyle ilan edilen Olağanüstü Hal kapsamında ilk düzenleme yayınlandı. Buna göre icra takiplerinin durdurulması başta olmak üzere birçok yeni karar yayımlandı. İşte detaylar…

Eski Genesis yöneticileri hakkında büyük iddia! İflas etmeden önce bunu yapmışlar

CNBC tarafından görüntülenen yazışmalara göre, kripto kredi kuruluşu Genesis iflas başvurusunda bulunmadan sadece haftalar önce, şirketin üç eski çalışanı yeni bir kripto hedge fonu için milyonlarca dolar güvence altına aldıklarını iddia etti.

Bitcoin'de yeni tehlike! İflas ihtimali dengeleri bozdu

Yeni iflas korkusuyla kripto paralarda yeni bir satış dalgası gelirken Bitcoin sabah saatlerinde 15.599 dolarla 26 ayın en düşük seviyesine düştü. FTX skandalının etkisiyle son 2 haftada kripto para piyasasından 239 milyar dolar silinmiş oldu.

İflasın perde arkası ortaya çıktı! O paraları kendi hesabına aktarmış!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX'in iflas etmesine giden süreç ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Şirketin istifa eden CEO'su Sam Bankman-Fried'ın müşterilere ait 10 milyar doları, gizli bir yazılım kullanarak kendi şirketine aktardığı ortaya çıktı.

Borçlar siliniyor! Torba yasada neler var? Elektrik faturası, doğal gaz faturası, KYK, icra borcu, yoksul, engelli…

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni torba yasa teklifi son zamanların en önemli gündem maddesi. Elektrik ve doğal gaz faturaları, KYK ve icra borçları için umutlandıran haber geldi. Borçlar silinecek mi? İşte detaylar…

Vatandaşların borçları teker teker silinecek! Sizin de borcunuz silinecek mi? Hepsi bu haberde

Faturaların % 80'ninde sübvanse gerçekleşmesinin ardından yeni icra düzenlemesi ile 10 milyona yakın olan icra dosyasının da temizlenmesi gerçekleşecek. İşte detaylar…

Borçlar teker teker silinecek! Peki sizin de borcunuz silinecek mi? Siz de listede var mısınız? Hemen tıklayın

Faturaların % 80'ininin sübvanse edilmesinin ardından yeni icra düzenlemesi ile 10 milyona yakın olan icra dosyasının da temizlenmesi sağlanacak. İşte detaylar…

KYK ve icra borçları, enflasyon, kira...! Ceza affında tarih netleşti

Başta ekonomi olmak üzere birçok düzenleme 1 Ekim tarihinin gelmesiyle çalışma masasında yer alacak. Hazırlıkları süren çalışma kapsamında KYK borçlarının faizinin silinmesi, elektrik su faturası kaynaklı icra dosyalarının silinmesi için yeni bir düzenleme yapılması tahmin ediliyor.

 yeni icra iflas kanunu tasarısı Haberi

 yeni icra iflas kanunu tasarısı

İflasın ertelenmesi kurumu, uygulamada ortaya çıkan sorunlar ve kötüye kullanım nedeniyle kaldırılıyor. Borçlu, vade verilmek veya tenzilat yapılmak suretiyle borçlarını ödeyebilmek veya iflastan kurtulmak için konkordato talep edebilecek.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre TBMM Genel Kurulunda, yatırım ortamının iyileştirilmesini amaçlayan İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı kabul edilerek yasalaştı.

Yasaya göre, icrada ve iflasta, ticari ve ekonomik bütünlük arz eden, bir bütün halinde satıldığında daha yüksek gelir elde edeceği anlaşılan mal ve haklar, bir bütün olarak paraya çevrilecek.

Rehinli taşınmaz malların kıymet takdiri, Sermaye Piyasası Kanunu uyarınca gayrimenkul değerleme uzmanlığı lisansı ile yetkilendirilen kişilere yaptırılabilecek.

Alacaklılar, komiser tarafından yapılacak ilanla 15 gün içinde alacaklarını bildirmeye davet edilecek.

-Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi kurulacak

Kanun ile Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da...