01 / 05 / 2024

yeni kamulaştırma kanunu

yeni kamulaştırma kanunu

Kamulaştırma kanununda değişiklik bedelsiz el konulan taşınmazlara tazminat ödenmesine ilişkin düzenlemeyi içeriyor. Söz konusu değişikliği içeren kanun idarelerce yeterli ödenek temin edilmeden kamulaştırma işlemlerine başlanamaz ibaresi ile başlıyor...

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli demir yolu için acil kamulaştırma kararı alındı!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demir Yolu Projesi'nin tamamlanması için Bursa, Bilecik ve Balıkesir'in bazı ilçelerinde acil kamulaştırma yapılması kararı alındı.

Mersin Yenişehir için acele kamulaştırma kararı!

Mersin ili, Yenişehir ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Kanal İstanbul’un bağlantı yolları için acele kamulaştırma kararı!

Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek Yenişehir’in bağlantı yolları için İstanbul’da 5 ilçede yüzlerce parsele acele kamulaştırma kararı verildi. CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, "İstanbul’u depreme karşı güçlendirmek yerine kamunun kaynakları yine Kanal İstanbul’a harcanıyor” dedi. 

Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamulaştırma bedelinde ÜFE hesabı!

Kamulaştırmalarda yeni dönem başlıyor. Artık vatandaşların kamulaştırma bedelleri amacıyla açtığı davalarda arazinin sonradan kazandığı değere bakılmayacak, ÜFE'ye göre değer artışı yapılıp ödenecek.

İzmir Büyükşehir'den 600 bin TL'lik kamulaştırma!

Kent içi ulaşımı rahatlatacak projeleri hayata geçirmeye devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Evka 3 Mahallesi ile Ankara Caddesi arasındaki yeni bağlantı yolu için 600 bin TL'nin üzerinde kamulaştırma yaptı.

Rize'de kamulaştırma kararı alındı!

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Yeniköy Mahallesi Pazar caddesi yolunu, Güney Çevre Yolu'na duble yolla bağlanacağını söyledi. Avcı, “Yeni orta caminin yukarısından itibaren kamulaştırma kararı alındı'' dedi.

AYM'den Kamulaştırma Kanunu'na kritik iptal!

Anayasa Mahkemesi (AYM), binlerce vatandaşı ilgilendiren Kamulaştırma Kanunu’ndaki, dava hakkını sınırlayan düzenlemeleri “mülkiyet hakkına aykırı” görerek kritik bir iptal kararını açıkladı. 

Çatalca'da kamulaştırma kargaşası!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında 11 Ekim 2016 tarihinde yapılan kamulaştırma kararı yeni kararname ile değiştirildi ve kararnameye göre Çatalca'da yüzlerce parsel kamulaştırmadan çıkartılırken, yeni birçok parsel için de kamulaştırma kararı alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne kamulaştırma tepkisi!

İzmir'in Gaziemir ilçesine bağlı Aktepe Mahallesi sakinleri, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Fuar İzmir'e yeni açılacak kapının karşı mevkiindeki kamulaştırma çalışmalarına tepki gösterdi.

Elazığ ve Bartın'da enerji iletim hattı projeleri için kamulaştırma!

154 kV Elazığ 2-Maden 2-Ergani Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi ve 154 kV Yeniçates-Bartın Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi için acele kamulaştırma kararı alındı. İşte kararlar..

İzmir Göztepe'nin yeni stadı için acele kamulaştırma!

İzmir Göztepe'ye Gürsel Aksel'de yapılacak yeni stat projesi için Bakanlar Kurulu acele kamulaştırma kararı aldı. Gürsel Aksel Stadyumu'nun bulunduğu alana ek olarak 150 metrekare alanın acele kamulaştırması için karar verildi.

Erzurum'da kamulaştırma devam ediyor!

Kentte kamulaştırma çalışmalarına devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yeni gerçekleştirdiği yıkım ile iki mahallenin bağlantı yolunu da açmış oldu.

yeni kamulaştırma kanunu Haberi

yeni kamulaştırma kanunu


Kamulaştırma kanununda değişiklik!


4650 SAYILI KAMULAŞTIRMA KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN!

MADDE 1. - 4.11.1983 tarihli ve 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 3 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.


İdarelerce yeterli ödenek temin edilmeden kamulaştırma işlemlerine başlanılamaz.


MADDE 2. - 2942 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin üçüncü fıkrasının son cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


İdare tarafından, şerh tarihinden itibaren altı ay içinde 10 uncu maddeye göre kamulaştırma bedelinin tespitiyle idare adına tescili isteğinde bulunulduğuna dair mahkemeden alınacak belge tapu idaresine ibraz edilmediği takdirde, bu şerh tapu idaresince resen sicilden silinir.


MADDE 3. - 2942 sayılı Kanunun 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


Madde 8. - İdarelerin, bu Kanuna göre, tapuda kayıtlı olan taşınmaz mallar hakkında yapacağı kamulaştırmalarda satın alma usulünü öncelikle uygulamaları esastır.


Kamulaştırma kararının alınmasından sonra kamulaştırmayı yapacak idare,...