09 / 05 / 2024

yeni kira döneminde kira bedeli

yeni kira döneminde kira bedeli

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, yeni kira dönemi nedir? Yeni kira dönemi için tekrar sözleşme imzalanır mı?

1941'de kiralar hakkında yeni karar! Yeni yapılan konutlar için kira düzenlemesi!

1941 yılında yeni yapılmış veya tadilattan geçen konutların kiraları için yeni bir düzenlemenin yapılması kararlaştırılmış.

Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte 3 Kasım TÜİK iş yeri, dükkan kirası hesaplama!

Türkiye'deki mülk sahipleri ve kiracılar Kasım ayı kira artış oranlarının ne kadar olacağını sorguluyor. Peki, Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

Gelirin yüzde 30'unu aşmayacak şekilde kira düzenlemesi geliyor!

Yeni bir sistemle fahiş kira zamlarına son verilmesi planlanıyor. 'GYODER Yeni Konut Modeli' yakında devreye girecek ve bu modelle konut sektöründe yeni bir dönem başlayacak. Yeni sistemle arsa maliyetlerinin ciddi şekilde düşmesi ve ev sahipliğinin şirketler tarafından üstlenilmesi bekleniyor.

Bakan Tekin yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yeni kuralları tek tek açıkladı! Uymayana disiplin cezası!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yasakları açıkladı.  Öğrenciler yeni tedbirler ile yeni döneme başlarken yeni kurallara uymayanlara disiplin cezası verilecek. İşte yeni yasaklar... 

Basın Ekspres Yolu yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor!

Gayrimenkulde 2006-2015 döneminde toplu bir dönüşüm geçirerek fabrikalardan oluşan bir sanayi bölgesi kimliğinden rezidans, ofis, otellere ağırlık veren hizmet bölgesine dönüşen Basın Ekspres Yolu, yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor.

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! İşte yeni kira dönemi 5 soruda tüm detaylarıyla!

Son dönemlerde milyonlarca kişinin ortak sorunu hızla artan ve artık çoğu maaşı geçen kira bedelleri oldu. İşte yeni kira dönemi 5 soruda tüm detaylarıyla...

TBMM'de kira düzenlemesi gündemde: Yüzde 25'e uymayan ev sahibine 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni dönemde kira düzenlemesi gibi önemli yasaların hayata geçirilmesini planlamaktadır. Kira artışını sınırlayan düzenlemenin süresinin uzatılması beklenirken, fahiş kira artışı yapanlara 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanmakta...

Kira artışında yüzde 25 sınırı nasıl uygulanacak? Geriye dönük kiralar için geçerli olacak mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kira zammı anlaşmazlığına yeni bir tedbir getirildi. Yeni kira düzenlemesine göre 1 Temmuz 2023 tarihine kadar kira zammında yüzde 25'lik bir sınır olacak. Peki, kira artışında yüzde 25 sınır nasıl uygulanacak? Geriye dönük kiralar için geçerli olacak mı?

Yeni kira düzenlemesi nedir? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenleme 5 soruda tüm detaylarıyla!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kira düzenlemesiyle ilgili detaylar netleşti. Peki yeni kira düzenlemesiyle neler değişecek? İşte yeni kira düzenlemesi 5 soruda tüm detaylarıyla...

'Tam kapanma' döneminde esnafın da yüzü gülecek!

Koronavirüs salgını nedeniyle mali konuda zor zamanlar geçiren esnafın beklediği haber geldi. Hükümet tam kapanma döneminde de gelir kaybı, ciro kaybı, kira ve sigorta prim destek ödemelerine devam edecek. 

Küçükçekmece'ye yeni kentsel dönüşüm planı!

Küçükçekmece'deki Fatih Mahallesi'nin yeni kentsel dönüşüm planları düzenlendi. 3. derece arkeolojik sit alanı olan ve riskli alan ilan edilen mahallede daha önce iptal edilmiş plandaki inşaat alanı azaltıldı.

ABD'de 2020 Kasım-Aralık döneminde inşaat ürünleri satışı yüzde 19 arttı!

ABD'de kasım-aralık aylarını kapsayan ve "Tatil Sezonu" olarak adlandırılan dönemde perakende satışlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen yüzde 8,3 artışla 789,4 milyar dolara yükseldi. Aynı zamanda, 2020 Kasım Aralık döneminde inşaat malzemesi satışı yüzde 19 arttı.

Web Tapu'dan yapılan satışlar koronavirüs salgını döneminde 4 kattan fazla arttı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada, koraonavirüs salgını döneminde Web Tapu üzerinden yapılan satışların 4 kattan fazla artarak 1 milyon 350 bine ulaştığını söyledi.

yeni kira döneminde kira bedeli Haberi

yeni kira döneminde kira bedeli

Yeni kira dönemi nedir?

Kiracılık hukuku, 2012 yılında yürürlüğe giren Yeni Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kanunda kira sözleşmesi; "Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme" olarak tanımlanıyor.


Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Taraflar arasında kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli süreli oluyor; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor. Peki, yeni kira dönemi nedir?


Yeni kira dönemi, belirli süreli kiralarda olduğu gibi, belirsiz süreli kiralarda da söz konusu olabiliyor. Kira süreleri 1 yıllık olup; 1 yılın dolması halinde sözleşmeyi feshedecek durumların olmaması halinde sözleşme 1 yıllığına yenilenmiş oluyor. Yenilenen döneme ise...