09 / 05 / 2024

yeni kira yılı

yeni kira yılı

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, yeni kira dönemi nedir? Yeni kira dönemi için tekrar sözleşme imzalanır mı?

1942 yılında kiracı hakları! Kira bedelleri hiç bir şekilde artırılmayacak, kiracı çıkarılmayacak!

1942 yılında, yeni kanuna göre kiracı hakları ve kira fiyatları tekrar düzenlendi. Buna göre, kiracı bildirmediği sürece çıkarılmayacak ve kira bedelleri hiç bir şekilde artırılmayacak.

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Yeni Amarok, Yılın Pick-up’ı seçildi...

Yeni Amarok, Uluslararası Yılın Ticari Aracı (IVotY) jürisinden "Uluslararası Pick-up Ödülü" ne layık görüldü. İşte haberin ayrıntıları...

Yeni 100 Yıl Turizm Gıda İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeni 100 Yıl Turizm Gıda İnşaat Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Sezayir Yüksel tarafından kuruldu.

TBMM'de kira düzenlemesi gündemde: Yüzde 25'e uymayan ev sahibine 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni dönemde kira düzenlemesi gibi önemli yasaların hayata geçirilmesini planlamaktadır. Kira artışını sınırlayan düzenlemenin süresinin uzatılması beklenirken, fahiş kira artışı yapanlara 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanmakta...

ABD 2023 mali yılına 88 milyar dolarlık bütçe açığıyla başladı!

Yeni mali yılın ilk ayında bütçe açığına ilişkin piyasa beklentileri 90 milyar dolar olması yönündeydi.

Selçuk Geçer yıl sonunda doların göreceği seviyeyi açıkladı!

Ekonomist Selçuk Geçer'den dolar yıl sonu tahmini! Yeni analinizini yıl sonunda bu seviyelerde olacak diyerek açıkladı... Yatırımcıya kritik uyarılarda bulundu!

Ekonomist Selçuk Geçer açıkladı! Yıl sonu dolar ne kadar olacak?

Ekonomist Selçuk Geçer'den dolar yıl sonu tahmini! Yeni analinizini yıl sonunda bu seviyelerde olacak diyerek açıkladı... Yatırımcıya kritik uyarılarda bulundu!

Japon Yeni 7 yıl aradan sonra bir ilk yaşıyor! Euro karşısında dibe çakıldı

Avrupa Merkez Bankası'nın 75 baz puan artışından sonra euro karşısında değer kaybeden Japon Yen'i 7 yıl aradan sonra bir ilk yaşıyor.

Kira artış düzenlemesi! 5 yılı dolduran kiracılar yeni yasadan etkilenecek mi? İşte detaylar!

Kira artış düzenlemesi, kiracıların ilgi odağında yer alıyor. Peki 5 yılı dolduran kiracılar yeni yasadan etkilenecek mi? İşte detaylar!

İzmir Bayraklı'da yeni konutlar yılın son çeyreğinde teslim edilecek!

30 Ekim'de  İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında Bayraklı ilçesinde TOKİ tarafından inşa edilen konutların yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Yeni konutlar yılın son çeyreğinde hak sahiplerine teslim edilecek. 

Fatsa Belediyesi'nin yeni binası yıl sonuna bitiyor!

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yeni belediye hizmet binası inşaatı için yüklenici firmaya ek süre verildiğini ve yıl sonuna kadar binayı...

Daire Kartal projesinde 2 yıl kira garantisi fırsatı!

Bodur Gayrimenkul, Daire Kartal projesinde yeni bir kampanya başlattı. Projede yüzde 20 indirim ve 2 yıl kira garantisi fırsatı sunuluyor...

yeni kira yılı Haberi

yeni kira yılı

Yeni kira dönemi nedir?

Kiracılık hukuku, 2012 yılında yürürlüğe giren Yeni Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kanunda kira sözleşmesi; "Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme" olarak tanımlanıyor.


Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Taraflar arasında kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli süreli oluyor; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor. Peki, yeni kira dönemi nedir?


Yeni kira dönemi, belirli süreli kiralarda olduğu gibi, belirsiz süreli kiralarda da söz konusu olabiliyor. Kira süreleri 1 yıllık olup; 1 yılın dolması halinde sözleşmeyi feshedecek durumların olmaması halinde sözleşme 1 yıllığına yenilenmiş oluyor. Yenilenen döneme ise...