09 / 05 / 2024

yeni mal sahibi kiracı tahliyesi

yeni mal sahibi kiracı tahliyesi

Yeni mal sahibinin tahliye hakkı bulunuyor. Borçlar Kanununa göre, mal sahibinin o eve ihtiyacı olması veya gayrimenkulün yeniden inşasının gerekliliği gibi sebepler kiracının tahliye edilmesini sağlayabiliyor...

'Allah mal sahiplerine sabır versin' diyen Mert Başaran: 'Her mal sahibi zengin her kiracı fakir değildir'

Ev sahibi kiracı kavgaları her geçen gün giderek artarken Ekonomist Mert Başaran'dan da yine çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Mert Başaran paylaşımında 'Her mal sahibi zengin her kiracı fakir değildir' ifadelerini kullandı.

Kiracılar dikkat! Yeni ev sahibi kiraya zam yapar mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki her konu gündemde yerini koruyor. Bir kiracı bulunan evde ev sahibinin değişmesi halinde kiracıların durumunun ne olacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, ev sahibi değişirse yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi? 

Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılı konut satın alan mülk sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi sorusu merak ediliyor. Peki, Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? İşte detaylar...

Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? Kiracılar 1 aylık süreye aman dikkat!

İstanbul'da bir ev sahibi, kiracısına binayı boşanacağı eşine devredeceğini söyleyerek evi tahliye etmesini istedi. Peki, bu durumda kiracı evden çıkabilir mi? Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? İşte detaylar...

Yeni ev sahibi eski kiracıyı artık çıkarabiliyor! Yargıtay kesin kararı açıkladı!

Yeni ev sahibi eski kiracıyı evden çıkarabilecek! Yargıtay, ev sahiplerini memnun edecek bir karar aldı. Bilindiği üzere, ev sahipleri kiracıları mahkemeye vererek evlerini tahliye ettirebiliyorlar.

İmzasız kira sözleşmesi geçerli mi? Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kira sözleşmeleri hem kiracı hem de ev sahibi için önem arz etmektedir. Peki imzasız kira sözleşmesi geçerli mi yoksa geçersiz midir? İşte detaylar!

Hyundai’den görülmemiş kampanya! 295 bin TL’ye yeni araç sahibi olun!

Hyundai’den yeni kampanya geldi. Otomobil almak isteyenlere 295 bin TL'ye yeni araç. İşte detaylar!

Kiracılar bunları mutlaka bilmeli! Yeni ev sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi?

Kiracı ve ev sahipleri haklarını bilmelidir. Kira konusunda ise kiracılar haklarının neler olduğunu, ev sahibi ve kiralanan evdeki yükümlülüklerini yerine getirmelidir. İşte merak edilenler!

Atama müjdesi! 42 bin 500 kişi yeni iş sahibi olacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, atamalara ilişkin yeni düzenlemeyi açıklayarak, "İlan ettiğimiz 85 bin personelin 42 bin 500'ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını peşinden hemen alacağız" ifadelerini kullandı.

Ev sahipleri ve kiracılara şok! Bu detaylara dikkat edin! 

Yeni mal sahibi olanların, kiracısını evden çıkarmak isteyen ev sahiplerinin ve mağdur durumda olan kiracıların hakları merak ediliyor. Avukat Zuhal Akbel, konuyla ilgili konuştu. İşte ev sahipleri ve kiracıların dikkat etmesi gerekenler...

Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

Kiracılar ve ev sahiplerinin birtakım soruları yer almaktadır. Onlardan biri de “Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?” sorusudur. İşte merak edilenler!

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi?

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi? Mal sahibi kiracıyı nasıl çıkarır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi? Yeni ev sahibi kirayı istediği kadar artırabilir mi?

Yeni ev sahibi kirayı arttırabilir mi sorusu kiracıların sıkça sorduğu soruların başında geliyor. Peki Yeni ev sahibi kirayı istediği kadar artırabilir mi? İşte detaylar!

yeni mal sahibi kiracı tahliyesi Haberi

yeni mal sahibi kiracı tahliyesi


Yeni mal sahibinin tahliye hakkı bulunuyor. Kiracı, mal sahibinin bazı haklarının söz konusu olması halinde, konuttan tahliye edilebiliyor. Borçlar Kanununa göre, mal sahibinin o eve ihtiyacı olması veya gayrimenkulün yeniden inşasının gerekliliği gibi sebepler yeni mal sahibinin tahliye hakkı olarak karşılanabiliyor.


Yeni mal sahibinin tahliye hakkı karşısında kiraya konu olan konuta mal sahibinin ihtiyacı olması halinde kiracı evi tahliye etmek zorunda kalabiliyor.


Türk Borçlar Kanunundaki hükümler aşağıda şu şekilde sıralanıyor:


Kiraya verenden kaynaklanan sebeplerle

Gereksinim, yeniden inşa ve imar


MADDE 350- Kiraya veren, kira sözleşmesini;

1. Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa,


2. Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi gerekli ve bu işler...