29 / 04 / 2024

yeni malik kiraya zam yapabilir mi

yeni malik kiraya zam yapabilir mi

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde; yeni dönemde uygulanacak kira bedeline zam yapılabiliyor. Peki, taşınmaz malın satılması halinde yeni malik kira bedelini artırabilir mi? Yeni malik zam yapabilir mi?

Kiracılar dikkat! Yeni ev sahibi kiraya zam yapar mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki her konu gündemde yerini koruyor. Bir kiracı bulunan evde ev sahibinin değişmesi halinde kiracıların durumunun ne olacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, ev sahibi değişirse yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi? 

Kiralık ev arayanlara yıkım öncesi kiralık daire şoku: Artık evler 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık kiraya veriliyor!

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm seferberliği varken, bazı konut sahiplerinin kiralamada başvurduğu yeni yöntem dikkat çekti. Eşyalı hale getirilen konutlar 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık olacak şekilde, kentsel dönüşüm öncesinde kiraya veriliyor. İşte ayrıntılar...

Evini günlük kiraya verenlere dikkat: artık yeni düzenlemeyle günlük kiralama yapılabilecek

Günübirlik kiralamalarla ilgili yeni bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Bu düzenleme, günübirlik kiraya verilen konutların ticari işletme olarak kabul edilmesini ve bu nedenle belge edinilmesini zorunlu kılabilir. Bu tarz işletmenin açılabilmesi için yazılı onay gerekiyor. 

Ünlü iş adamı 60 bin TL'ye oturan kiracısını hava parası vererek çıkardı! Evinin yeni kira bedeli ise dudak uçuklattı

Ünlü işadamı Fırat Yiğit, İstanbul'un Bebek semtinde 60 bin liraya oturan kiracısını çıkarmak için 2 milyon TL hava parası vermeyi teklif etti. Kiracı ise kabul etti. İşadamı, aynı evi tekrar kiraya verecek. Evin yeni kiralık bedeli ise görenlerin dudağını uçuklattı...

Kiraya yüzde 25 zam sınırı piyasayı hareketlendirdi! Ev sahipleri yüksek kira almak için yeni yollar arıyor! 

Konutunu yeni kiraya verecekler ‘İleride istediğim artışı yapamam’ diyerek zammı yolun başında yapmaya başladı. Boş dairesi olan kimi mülk sahipleri bu dönemde kiraları yükseltti, eski kiracısı olanlar da düşük fiyat sebebiyle evini satışa sundu. 

Yeni ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir?

Kiracıların oturduğu ev satıldığında yeni mal sahibinin kiraya ne kadar zam yapabileceği merak ediliyor. Peki, yeni ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir?

Kanal İstanbul güzergahındaki Yenişehir'in tapu malikleri gizlendi iddiası!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul projesinin etrafında inşa edilecek Yenişehir, tapu aşamasında. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, tapu sürecine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulunarak kadastro cetvellerinde “Malik” yani mülkiyet sahipleri bilgisinin gizlendiğine vurgu yaptı. 

Emina Jahovic evini Türk Konsolosluğuna kiraya verdi!

Şarkıcı Mustafa Sandal'dan geçtiğimiz yıllarda boşanan Emina Jahovic, Sırbistan Yeni Pazar’da yer alan aile yadigarı evini Türkiye Cumhuriyeti konsolosluk binasına kiraya verdi.

Susurluk Şeker Fabrikası'ndan Bursa Yenişehir'de kiralık gayrimenkul!

Susurluk Şeker Fabrikası Müdürlüğü, Bursa Yenişehir Kurtuluş Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü kiraya veriyor.

Noterde yapılan gayrimenkul satışı geçerli olur mu?

Posta yazarı Tamer Heper 'Akrabam iki katlı evinin üzerine ev yapmam için bana izin verdi. Noterde tasdik ettirdi. Katı yaptım, oturmaya başladım. Bina ruhsatsız olduğu için arsa olarak sattı. Yeni malik beni çıkartmak istiyor. Bu yeri kendi adıma tescil ettirebilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Ankara'da 1+1 daireler 100 TL'den kiraya verilecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), Eserkent Sosyal Konutları'nda 1+1 şeklindeki 400 dairenin ihtiyaç sahibi yeni evli çiftler ile 65 yaş üstü vatandaşlara aylık 100 TL'ye kiraya verecek.

İş yeri kiralarında kiraya verene 'fesih hakkı' imkanı!

Yeni Borçlar Kanunu'na göre kiraya verene, onuncu yıl sonunda sebebe dayanmaksızın fesih hakkı tanınmıştı. Bu hak, 1 Temmuzdan sonra iş yeri kiraları için de geçerli oldu.  

Binalarda ortak alanlar mülke katılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Üç katlı binanın giriş katında oturuyorum. Katta karşılıklı iki daire, bir işyeri var. İşyeri satıldı. Yeni malik dükkanın önünü kendisine katmak istiyor. Bu yerin kendine ait olduğu iddiasında. Ortak alan işyerine katabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

yeni malik kiraya zam yapabilir mi Haberi

yeni malik kiraya zam yapabilir mi

Yeni malik kira bedelini artırabilir mi?

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde; yeni dönemde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor.


Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor. Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir.


Peki, taşınmaz malın satılması halinde yeni malik kira bedelini artırabilir mi? Yeni malik zam yapabilir mi?


Sözleşmenin yenilenmesi halinde yeni malik de kiraya zam yapabiliyor. Buna karşın kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor.


Ancak, bu dava, yeni dönemin başlangıcından en geç otuz gün önceki bir tarihte açıldığı ya da...