29 / 04 / 2024

Yeni Mütekabiliyet Yasası

Yeni Mütekabiliyet Yasası

Yeni mütekabiliyet yasası ile birlikte konut üreticileri yurtdışı müşteri arayışında. Türk ihracatçı şirketleri, yıllardır ihracat yaptıkları için yurtdışı satışta, pazarlamada ve reklam tanıtımda deneyimli....

Özen Kuzu: Mütekabiliyetle sektör büyür!

Özen Kuzu, Mütekabiliyetin sektörü hareketlendirdiğini ve pazarın 2014'te daha da ivme kazanacağını belirterek 5-10 milyar dolar kaynak getirişi olur dedi. 2014 yılında Mütekabiliyet Yasası dahilinde inşaat sektörünün daha da hareketleneceğini söyledi...

İstanbul ve konut sektörü Araplara hazır mı?

Yeni mütekabiliyet yasasından sonra, İstanbul’da Araplara konut satma telaşı var. Neredeyse her gün Araplara konut satmak için yeni bir aracı şirket kuruluyor

Araplar için Türk konut tanıtım lobisi kurulmalı!

Yeni Mütekabiliyet Yasasına göre bir milyon konut satışı hedefleniyor. Bu hedefe ulaşmak için neler yapmalıyız? Hangi yurtdışı tanıtım projelerini uygulamalıyız? Hedeflenen ülkelere yönelik bir “Tanıtım Lobisi” oluşturulmalıdır

Kentsel dönüşüm yasası, ‘müsadere’ yasası mı? Uzman isim açıkladı!

Kentsel dönüşüm yasasının ‘müsadere’ yasası, yani devletin belirli kişilerin malına istediği zaman el koyması olduğunu öne süren Cumhuriyet gazetesi Köşe Yazarı Av. Erol Türk, bugünkü köşe yazısında anayasanın yasakladığı bu sistemin geri getirildiğini söyledi.

Kuveyt Türk'ten yeni müşterilere özel: Vadesiz kredi fırsatıyla 10.000 TL hemen cebinizde!

Kuveyt Türk, yeni müşterilere yönelik bir avantaj sunuyor. Mobil bankacılık aracılığıyla 10.000 TL'ye kadar vadesiz finansman fırsatı sunarak müşterilerin yararlanmasını amaçlıyor. Bu kampanya özellikle yeni müşteriler için geçerli ve vade farksız bir kredi imkânı sağlıyor.

Denizbank'tan yeni müşterilere özel ihtiyaç kredisi: Hangi faiz oranıyla ve nasıl başvurulur?

Denizbank, yeni müşterilerini memnun etmek ve finansal ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak için çekici bir kampanya sunuyor. Bu kampanya kapsamında, yeni müşterilere cazip fırsatlar sunuluyor. Peki Denizbank hangi faiz oranıyla ihtiyaç kredisi sunuyor, detaylar neler?

İş Bankası’ndan bomba gibi kampanya! Yeni müşterilere özel 0 faizli kredi veriyor!

İş Bankası, esnaf ve KOBİ’lere yönelik oldukça cazip bir kampanya düzenledi. Banka, yeni müşterilere özel 31 Ağustos 2023 tarihine kadar başvuruda bulunanlara 0 faizli Hoş Geldin kredisi kullandıracak.

Çiftçilere hükümetten 10 yeni müjde! Resmen açıklandı: Sıfır faizli kredi, gübre fabrikası, sera yatırımları...

Hükümetten çiftçileri ve besicileri ilgilendiren 10 yeni müjde açıklaması geldi. Bakan Vahit Kirişci, tarımdaki yeni hamleleri tek tek açıkladı. 

Cumhurbaşkanı'ndan çiftçilere 10 yeni müjde! Tek tek açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda yapımı sona eren köy evlerinin anahtar teslim töreninde konuştu ve özellikle çiftçilerimiz önemli müjdeler verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere 10 yeni müjde açıkladı. İşte Cumhurbaşkanı'nın o açıklamaları...

Konutta yeni müjde! İkinci el konut için de çalışma başlıyor!

Orta gelir grubunun konut sahibi olmasına yönelik “Yeni Evim Kampanyası”nın duyurulmasının ardından, Bakan Kurum, yeni müjdeyi açıkladı; “İkinci el konutta da olabilir.”

Yeni mülkiyet sistemiyle konut fiyatları yarı yarıya düşebilir!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Başkanı İsmail Özcan, yeni mülkiyet sistemi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki yeni mülkiyet sistemi konut fiyatlarını düşürecek mi? İşte yanıtı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Konutta yeni müjdeler vereceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada TOKİ eliyle 1 milyon 100 bin konut ürettiklerini ve 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladıklarını söyleyerek, yakında bu konuda yeni müjdeler vereceklerini söyledi.

Serdal Adalı: Beşiktaş'a yeni mülkler kazandırmak istiyorum!

Beşiktaş Kulübünün olağanüstü seçimli genel kurulunda başkanlığa aday olan Serdal Adal yaptığı açıklamada,  Beşiktaş'a yeni mülkler kazandırmak istediğini söyledi.

İstanbul'da 14 yeni müze kurulacak!

Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım ve Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimleri için birçok vaatte bulundu. Adayların vaatleri arasında 14 yeni müze kurulması, yeşil alanların arttırılması gibi başlıklar yer aldı.

Kayseri’ye yeni müze müjdesi!

Kentteki çalışmalarına hız kesmen devam eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’ye yeni müzeler kazandırıyor. 

Yeni müteahhitlik yasası sektör için 'bildiğiniz dünyanın sonu'dur!

Sosyolog Faruk Özcan, 2 Mart 2019 tarihinde yayımlanan Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması Ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmeliğini değerlendi...

Yeni Mütekabiliyet Yasası Haberi

Yeni Mütekabiliyet Yasası

Türkiye, özellikle son 10 yılda ihracat için Pazar ülke sayısını artırdı. 2012 yılında %2.2 oranında büyüyen Türkiye, bunu ihracattaki Pazar çeşitliliği ile sağladı. Konut sektörü içinde çevredeki 60 ülke alıcı. Bu alıcılara konut sektörü nasıl ulaşacak? Hangi yöntemlerle müşteri bulunacak? Ekonomi Bakanlığı, ihracatın önünü açmak için tüm yurtdışı teşkilatını çalıştırıyor. Konut sektörü için henüz böyle bir çalışma da yok. Bu boşluğu doldurmak için Arap Ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (ARAPTÜRKGYD) kuruldu. 

ARAPTÜRKGYD bir lobi derneğidir. Türkiye içerisinde kurulan mesleki derneklerden farkı, faaliyetlerinin hedefinin direk yurtdışı konut alıcıları olmasıdır. Türkiye’de her sektörde bir veya birkaç dernek var. Faaliyet alanları sektörün problemlerinin çözümü, birlikte hareket ederek sektörün gelişimine katkıda bulunmaktır. Konut sektöründe, GYODER, KONUTDER gibi sektörün dernekleri var. Bu dernekler,...