03 / 01 / 2025

Yeni tahliye taahhütnamesi

Yeni tahliye taahhütnamesi

Tahliye taahhütnamesi, kiracının belirlenen tarihte evi boşaltacağına dair imzaladığı belge olarak tanımlanıyor. Tahliye taahhütnamesi ile ilgili hususlar, Borçlar Kanununda belirtiliyor. İşte yeni tahliye taahhütnamesi örneği...

Ev sahipleri dikkat! Yeni malikin ihtiyaç sebebiyle tahliye davası hangi tarihte açılmalı? 

Ev sahibi ve kiracı kavgaları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu yaptığı paylaşımda yeni malikin ihtiyaç sebebiyle tahliye davası hangi tarihte açılması gerektiğini açıkladı.

Yeni malik, önceki malik zamanında verilen tahliye taahhüdüne dayanarak tahliye davası açabilir mi?

Tahliye taahhüdüne dayalı tahliye davası, esasen kiraya veren tarafından açılmakta. Peki yeni malik, önceki malik zamanında verilen tahliye taahhüdüne dayanarak tahliye davası açabilir mi? 

Tahliye taahhütnamesi ile tahliye edilecek kiracılar dikkat! Bir ay süreniz var!

Tahliye taahhütnamesi ile tahliye edilecek kiracıların tahliye tarihini güncel yazıldığı an itibariyle 1 ay içinde işleme koyulması gerekiyor.

Kiracılara 'boş kağıt' uyarısı! Bu kağıda atılan imza tahliye taahhütnamesi için geçerlidir!

Avukatlar, kiracıları boş kağıda atılan imza konusunda uyarıyor. Kiracı tarafından tarih yazılmadan boş kağıda atılan imza tahliye taahhütnamesi için geçerli olmakta. 

Tahliye taahhüdü meselesinde kritik ayrıntı! Mutlaka kiraya veren tarafından açılmalı!

Avukat Tarık Çakmak, sosyal medya hesabından, tahliye taahhüdü sebepli tahliye davasının mutlaka kiraya veren tarafından açılması gerektiğini söyledi.

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor! Tahliye taahhütnamesinde buna dikkat!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tahliye taahhütnamesi ile ilgili çok önemli bir detaya değindi. İşte o paylaşım…

Konut ve çatılı işyeri kiralarında tahliye taahhütnamesi nasıl olmalı?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan yasal düzenlemenin süresi 1 Temmuz’da sona ererken, ev sahipleri de kiracılar da tahliye taahhüdü konusunu merak ediyor. Konut ve çatılı işyeri kiralarında tahliye taahhütnamesi nasıl olmalı?

Ev sahiplerinin bu oyununa dikkat! 7 günlük süreyi kaçırınca kendinizi kapının önünde bulabilirsiniz!

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan ev sahibi-kiracı anlaşmazlıkları, “sahte imza” ile adeta yeni boyut kazandı. İtiraz süresi yalnızca 7 gün olan tahliye taahhütnamesine sahte imza koyan mülk sahipleri özellikle yaz tatilini bekliyor. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Boş tahliye taahhütnamesinde flaş iki ayrıntı: Suç mu? Tanıkla ispat edilebilir mi?

Binlerce ev sahibi ve kiracı tahliye taahhütlerinin boş olarak doldurulması halini araştırıyor. Boş tahliye taahhütnamesinin boş doldurulması suç mu, bir tanıkla ispat edilebilir mi? İşte ayrıntılar...

Tahliye taahhüdünde yeni malik kiraya verenin aldığı taahhüde dayalı dava açabilir mi? 

Kiraya veren sıfatındaki kişinin evini başka bir kişiye kiralamasının ardından çeşitli sebepler dahilinde kiracısını evden çıkarmak için tahliye davaları açıyor. Peki tahliye taahhüdünde yeni malik kiraya verenin aldığı taahhüde dayalı dava açabilir mi?  

Taşınmazın aile konutu niteliğinin tahliye taahhüdüne etkisi!

Av. Rahmi Furkan Öztürk, tahliye taahhütnamesinin genel geçerlilik şartlarına değinerek, tahliye taahhüdünde bulunulan konutun aile konutu niteliğinde olması halinde, tahliye tahhüdünün geçerliliği konusunda değerlendirmelerde bulundu. 

Ev sahipleri dikkat! Tahliye taahhüdü ve icra takibinde kritik detay ortaya çıktı! Hangi durumda tahliye davası açılmaz?

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim mahkemelere taşınmaya devam ediyor. Ev sahipleri kiracılarını tahliye etmek istemesi üzerine kiracı bu karara itiraz hakkı bulunuyor. Peki tahliye taahhüdü süreci nasıl ilerliyor, neye dikkat edilmeli?

Mağdur ev sahibinden tahliye taahhütnamesi uyarısı: Bunu yapan ev sahibine geçmiş olsun! 

Mağdur ev sahibi Hakan Kara isimli kullanıcı, sosyal medya hesabından tahliye taahhütnamesi ile ilgii bir uyarıda bulundu. İşte ayrıntılar...

Yeni tahliye taahhütnamesi Haberi

Yeni tahliye taahhütnamesi

Yeni tahliye taahhütnamesi!

6570 sayılı kanuna ve Borçlar Kanununa göre, kiracı tahliye taahhüdü ile, evi belli bir tarihte tahliye edeceğini taahhüt etmişse, o tarihte evi boşaltmak zorunda oluyor.


Boşaltmadığı takdirde ev sahibi, kiracıdan evi tahliye etmesini isteme hakkına sahip oluyor. Söz konusu tahliye taahhüdünü için de bazı şartlar gerekmektedir. Yazılı yapılma şartı bulunan tahliye taahhütnamesinin noterden yapılma şartı bulunmuyor. Ancak, noter kanalıyla yapılması halinde kiralayan için daha güvenceli bir durum oluşuyor. 


Bir diğer şart ise, tahliye taahhüdünde, evin tahliye edileceği tarihin belirtilmesi zorunluluğunun olması. Üçüncü ve son şart ise, tahliye taahhüdünün ilk kira yılını takip eden yıllardan sonrası için verilmiş olması gerektiğidir. Tahliye taahhüdündeki tarihin ilk kira sözleşmesi kurulurken verilmemiş olması gerekiyor. Bir evi ilk defa kiralıyorsanız, ilk kira kontratı ile yapılan...