05 / 05 / 2024

yeni teşvik kanunu

yeni teşvik kanunu

Türkiye'de Konya-Karapınar, güneş enerjisi, Zonguldak Filyos da demir-çelik, çimento ve enerji yatırımları için özel endüstri bölgesi olarak nitelendirilecek. Bu bölgelere yatırım yapanların ÇED raporu üç ayda verilecek, kamulaştırma giderlerini devlet ka

Başkent Organize Sanayi Bölgesi, meslek okulu temeli atacak!

Organize Sanayi Bölgeleri, 2009 yılında başlatılan sektörel ve bölgesel teşvik sisteminde ayrıcalıklı yer kapsamında değerlendirilmiyor. Organize Sanayi Bölgeleri doluluk oranları yüzde 30'larda seyrederken Organize Sanayi Bölgesi yeni teşvik kanunu'ndan

Yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde yeşil çimento kullanımı teşvik edilecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefleri kapsamında, yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde "yeşil çimento" kullanımlarının teşvik edileceğini bildirdi.

TCMB Bankalara Yeni Talimat Gönderdi: Yabancı Para Komisyonları Düşüyor, TL Mevduat Hesaplarına Geçiş Teşvik Ediliyor

TCMB'den bankalara talimat gönderilerek bazı değişikliklerin yapılması istendi. Bu talimat, yabancı para zorunlu karşılıklara komisyon uygulaması ve kur korumasız Türk lirası (TL) ile mevduat hesaplarına geçişin teşvik edilmesini içeriyor. İşte konu ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü 32128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

E-ticarette şok gelişmeler! Yeni kanun ile sektörde neler değişecek? İşte, yeni E-Ticaret Kanunu!

Pandemi döneminde artan dijitalleşme ile birlikte artık hemen hemen bütün ihtiyaçlarımızı e-ticaret kanallarından karşılar olduk. E-ticaret hacmindeki artış şirketlere yeni bir pazarlama ve dağıtım kanalı açarken, şimdi gündemde yeni E-Ticaret Kanunu var.

Başarı Teşvik Programı nedir? Öğrenci destek parasından kimler faydalanacak? 2022 Başarı Teşvik Programı...

Devlet okulunda okuyan başarılı öğrenciler için yeni destek programı geldi. Peki, Başarı Teşvik Programı nedir? Öğrenci destek parasından kimler faydalanacak? İşte 2022 Başarı Teşvik Programına ilişkin tüm detaylar...

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31551 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek onaylandı.

Uygun faizli kredi desteğine teşvik!

Geçtiğimiz yıl bankaların faiz oranlarını düşürmesiyle 1.5 milyona yakın konut satan sektör, bu yıl da yeni bir teşvik bekliyor...

Turizmi Teşvik Kanunu'nda değişiklik teklifi komisyon tarafından kabul edildi! 

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu tarafından kabul edildi.

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Samsun'da hayata geçirilmesi planlanan 2.2 milyar TL'lik 109 proje, yatırım teşvik belgesi aldı!

Samsun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen yatırımcıların teşvik başvurularının 2020'de bir önceki yıla göre yükseldiği şehirde, 2020'de teşvik tutarında 2019 yılına göre yüzde 56 artış yaşandığı kaydedildi.

Konut sektörü için yeni teşvikler gerekli!

Armağan Gayrimenkul’ün sahibi Armağan Ayşakar, Haziran'da satışların artmasıyla canlanan gayrimenkul sektörünün, yeni konut üretimi için teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Yatırım teşvik belgelerinde rekor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Yatırım iştahı temmuzda artmaya devam etti. Düzenlediğimiz 1200 teşvik belgesiyle yeni bir zirveye ulaştık." dedi.

yeni teşvik kanunu Haberi

yeni teşvik kanunu



Adana-Ceyhan'da kurulan Türkiye'nin ilk enerji ihtisas endüstri bölgesinin ardından, iki yeni endüstri bölgesi de Başbakanlık'a sunulan karara göre, Zonguldak-Filyos ve Konya-Karapınar, özel endüstri bölgesine kuruluyor. Bu iki bölge için toplamda 20 milyar dolarlık yatırım beklenirken, yeni teşvik sistemi, buraya yatırım yapacaklar için genişletilerek uygulanacak. Yatırım yapanların ÇED raporu üç ayda verilecek, kamulaştırma giderlerini de devlet karşılayacak.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Filyos'taki endüstri bölgesinin,  Marmara'daki yatırımlara yakınlığı ve Karadeniz'de stratejik bir yerde olması nedeniyle büyük yatırımlar için önemli fırsat olduğunu söyledi. Ergün, Filyos'ta 400 hektarlık bölgenin sanayi alanı olarak planlanacağını belirtirken, buraya yapılması planlanan Filyos Limanı'nın da yatırımlara katkı sağlayacağına dikkat çekti. Ergün, 'Bu bölgeye yatırım beklentileri özellikle demir-çelik, çimento, tersane ve enerji santrallerinde yoğunlaşıyor' dedi.



Ergün, Konya-Karapınar Bölgesi'nin...