29 / 04 / 2024

Yeni Tip İmar Yönetmeliği bina renkleri

Yeni Tip İmar Yönetmeliği bina renkleri

'Yeni Tip İmar Yönetmeliği' ile bina istenen renge boyanamayacak. Belediyeler, çevrenin özelliklerine göre binaların rengini tayin edebilecek. Bitmiş yapılar için de söz konusu yetki kullanılabilecek.

Yeni tip maliyetsiz bina güçlendirme formülü açıklandı! Sadece spreyle bina güçleniyor!

Binaları güçlendirmek için yeni bir formül geliştirildi! Artık sprey sıkılarak depreme meydan okunabilecek!

Yeni yasa teklifi hazırlığı: İşten çıkarma 3 ay yasaklanıyor!

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomiye etkileriyle ilgili olarak yeni bir yasa teklifi hazırlanıyor.

TOKİ'nin 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi'nde kuralar ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi'nde kura çekilişlerini erteledi.

Ziraat Katılım Bankası yeni destek adımlarını açıkladı!

Ziraat Katılım Bankası, yeni tip koronavirüs salgınının ekonomik yaşama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle attığı yeni destek adımlarını açıkladı.

EBRD'den Kovid 19 için 1 milyar avroluk yardım!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle mücadele eden bölgelerdeki şirketlere yardım için 1 milyar avroluk "acil durum dayanışma paketi" açıkladı...

Yeni Adana İmar İnşaat uygun fiyatlarla ev sahibi yapıyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yeni Adana İmar İnşaat'ın dar gelirli vatandaşları uygun fiyatlarla ev sahibi yapma hedefinde başarı sağladığı bildirildi. 

Yapı ruhsatlarında yönetmelik patlaması!

Türkiye İstatistik Kurumu Ocak - Aralık 2017 dönemini kapsayan yapı izin istatistiklerini açıkladı. ‘Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nin yeni halinin 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girmesi, yapı ruhsatı başvurularında patlama yaşattı.

Bursa'da Yeni İmar Yönetmeliği çalıştayı düzenlendi!

Bursa Osmangazi Belediyesi’nin, “Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği” hakkında Büyükşehir Belediyesi ve 17 ilçe belediyesinde çalışan teknik personelin bilgilendirilmesi için çalıştay gerçekleştirildi. 

Yeni İmar Yönetmeliği ile 1+1 dairelerin fiyatı arttı!

1+0 dairelerin inşaatını yasaklayan Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile 1+1 dairelere olan ilgi arttı. Gayrimenkul Danışmanı Gamze Özlü bu durumun 1+1 daire fiyatlarının arttığını söyledi..

Yeni İmar Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

3 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan ve 3 aylık geçiş süreci verilen Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği yürürlüğe girdi. Yönetmelik ile birlikte inşaat sektöründe yeni bir dönem başladı..

Osman Yıldırım: Stüdyo daire kararı tam isabet!

Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, ‘Yeni Tip İmar Yönetmeliği’ni yorumladı. Yıldırım, "Türk insanının sıcak yaklaşmadığı 1+0 daireler yeni yönetmelikle artık inşa edilmeyecek. Artık daha kullanışlı evlerin inşa edileceğini düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.

Yeni imar yönetmeliği bahçe mesafeleri 2017!

Bahçe mesafeleri, Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile yeniden düzenlendi. İşte yeni imar yönetmeliği bahçe mesafeleri 2017..

Yeni imar yönetmeliği dikey yapılaşmaya teşvik ediyor!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Üyeleri, 1 Ekim'de yürürlüğe girecek Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nin şehirlerin dikey mimari ile büyümesine teşvik ettiğini söyledi.

Yeni Tip İmar Yönetmeliği bina renkleri Haberi

Yeni Tip İmar Yönetmeliği bina renkleri

1 Temmuz'da yürürlüğe girecek 'Yeni Tip İmar Yönetmeliği' ile bina istenen renge boyanamayacak. Belediyeler, çevrenin özelliklerine göre yapılar arasında uyum sağlamak, güzel bir görünüm elde etmek amacıyla dış cephe boya ve kaplamaları ile çatının malzemesini ve rengini tayin edebilecek. Bitmiş yapılar için de söz konusu yetki kullanılabilecek. 


Binalarda renk kullanımı yetkisinin belediyelerde olduğunu belirten Rıdvan Akgün Hükümetten belge gelmediği taktirde uygulamanın sadece lafta kalacağını söyledi 


Yeni yönetmelik hakkında bilgi veren İzmir Emlak Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Müteahhit Rıdvan Akgün, 1+0 döneminin tarihe karıştığını söyledi. Yönetmeliğe göre binaların istenen renge oyanamayacağım söyleyen Akgün, "Her vatandaş kafasına göre istediği renge boyarsa şehir çarşamba pazarına döner" dedi. 


İzmir Emlak Kulübü ve kentte faaliyet gösteren bir müteahhit olarak yıllardır aynı konu üzerinde durduklarını söyleyen Akgün, "İzmir...