02 / 05 / 2024

yeni Torba yasasısında vergi affı var mı

yeni Torba yasasısında vergi affı var mı

Torba yasası gereğince Vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları yapılandırılabiliyor. Peki, torba yasası vergi affı neleri kapsıyor?

Eczacıbaşı'nın kasasına Ayazağa'dan ilk para 2025'in ikinci yarısında girecek! 

Artaş İnşaat'ın Eczacıbaşı'nın Ayazağa arazisinde hayata geçireceği proje ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Söz konusu projeden, Eczacıbaşı'nın kasasına ilk para 2025'in ikinci yarısında girecek. İşte ayrıntılar...

Yeni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? Kentsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar!

Kentsel dönüşüm yasası ile ilgili sosyal medyada “Bu bir mülksüzleştirme planı” yorumunu yapan da bulunuyor, “Bu yasayla sorun çözülür” diyenlerde. Peki ueni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? İşte kntsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar...

EYT'yi kıl payı kaçırana yeni emeklilik kapısı açıldı! 3600 - 4500 prim günü ile erken emeklilik fırsatı!

Emeklilikte yaşa takılanlar yasasından prim nedeniyle faydalanamayanlar için başka seçenekler de var. EYT'yi kıl payı kaçırana yeni emeklilik kapısı açıldı! 3600 - 4500 prim günü ile erken emeklilik fırsatı. İşte detaylar...

iPhone 15 modellerinin yeni görselleri sızdırıldı

Yeni ortaya çıkan sızıntılar iPhone 15 modellerinin USB-C bağlantısı hakkında daha fazla detayı ortaya döktü. İşte ayrıntılar...

Borsa İstanbul'dan günün ilk yarısında yeni rekor: 6.841,60 puanla tüm zamanların en yükseği!

Borsa İstanbul'da rekor serisi devam ediyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.841,60 puanı gördü ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. İşte ayrıntılar...

7.500, 7.750, 8.000, 8.250, 8.500 TL alan emeklilerin yeni ve zamlı maaşında son dakika! İşte sıra sıra zamlı maaşlar!

7.500, 7.750, 8.000, 8.250, 8.500 TL alan emeklilerin yeni ve zamlı maaşında son dakika... İşte sıra sıra zamlı maaşlar... Hemen bakın...

Dolara müdahale geliyor! Japon yeni dolar karşısında resmen çakıldı!

Japon yeninin Amerikan doları karşısında 145 seviyesine kadar gerilemesinden sonra Japonya hükümeti ve BOJ'un müdahalede bulunması bekleniyor.

Asgari ücret hesaplamalarında son dakika! O uzman isim yeni rakamı fısıldadı, duyanlar inanamadı! Hemen bu rakama bakın!

Asgari ücret hesaplamalarında son dakika gelişmeleri peş peşe yaşanıyor. Yeni yıla girmeye sayılı ayların günlerin kaldığı şu günlerde o uzman isim yeni rakamı fısıldadı, duyanlar inanamadı! Hemen bu rakama bakın...

Piyasalar sallanıyor dolar karşısında 14 yılın dibini gördü

Onshore yuan Çin'de yeni korona karantinaların yaşanmasının endişelere neden olması ve de yetkililerinden gelen faizlerin artacağına dair açıklamaların ardından doları güçlendirmesi ile dolar karşısında 14 yılın en düşük seviyesini gördü.

32 yıl aradan sonra zirve geldi! 1990 yılından sonra bir ilk yaşanıyor! Dolar yen karşısında şaha kalktı

32 yıl aradan sonra, Japon yeni, dolar karşısında hızla değer kaybetmeye başladı. Dolar/yen paritesi 150 psikolojik sınırını aşarak 150,1 ile Ağustos 1990'dan bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Japon Yeni, bir senede dolar karşısında yüzde 20 değer kaybetti!

Japon Yeni 2022 başından bu yana dolar karşısında değerinin yaklaşık yüzde 20'sini kaybetti. Japonya Merkez Bankası (BoJ) para politikasını devamına karar verdi. ABD Doları karşısında Japon Yeni 145 bandının üzerini gördü.

Japon Yeni 7 yıl aradan sonra bir ilk yaşıyor! Euro karşısında dibe çakıldı

Avrupa Merkez Bankası'nın 75 baz puan artışından sonra euro karşısında değer kaybeden Japon Yen'i 7 yıl aradan sonra bir ilk yaşıyor.

Emlak Konut GYO Batıyakası'nda ilk etap satışa çıktı! 611 konutluk yeni projede şimdi sıra 2. etapta!

Emlak Konut GYO güvencesi ve Yıldızlar İnşaat çizgisiyle İstanbul Anadolu Yakası Kartal'da yükselen Batıyakası'nda ilk etap satışa çıktı! 611 konutluk yeni projede şimdi sıra 2. etapta... Peki Batıyakası 2. etap ne zaman satışa çıkacak?

yeni Torba yasasısında vergi affı var mı Haberi

yeni Torba yasasısında vergi affı var mı

Torba yasası vergi affı neleri kapsıyor?

6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunu olan torba yasasında vergi affı esasları da bulunuyor. Peki, torba yasası vergi affı neleri kapsıyor?


Torba yasası gereğince Vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı yapılandırılabiliyor.


Yapılandırma için 30 Kasım 2014 tarihine kadar başvuruda bulunulması gerekiyor. Torba yasası vergi affı kapsamı kanunun bilgi notunda şu şekilde açıklanıyor:


Torba yasası vergi affı kapsamı:

- 213 sayılı Vergi Usul Kanunu kapsamında; 


- 30.04.2014 tarihinden önceki dönemler,


- Beyana dayanan vergilerde 30.04.2014 tarihine kadar...