27 / 04 / 2024

yeni Veraset ve intikal işlemleri

yeni Veraset ve intikal işlemleri

Veraset ve intikal işlemlerinin kolaylaştırılması için yapılacak işlemlere ilişkin soru önergesi hazırlandı. CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, konuyu meclis gündemine taşıdı..

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 52!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 52, 31349 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni tebliğ ile 2021 yılında uygulanacak miras vergisi oranları belli oldu.

Veraset ve intikal işlemlerine yapılacak yeni düzenlemeler mecliste!

Veraset ve intikal işlemlerinin kolaylaştırılması için yapılacak işlemlere ilişkin soru önergesi hazırlandı. CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, konuyu meclis gündemine taşıdı..

Veraset ve intikal vergisi bildirimi nasıl yapılır?

Veraset yoluyla gerçekleşen intikallerde ölen kimsenin ikametgâhının bulunduğu vergi dairesine bildirim veriliyor. Peki, veraset ve intikal vergisi bildirimi nasıl yapılır? Veraset ve intikal vergisi bildirimi ne zaman yapılır?

Veraset ve intikal vergisinde muafiyetler!

Veraset ve İntikal Vergisinin mükellefi, veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisabeden şahıs oluyor. Vergide bazı muafiyetlikler bulunuyor. Veraset ve intikal vergisinde muafiyetler, 7338 sayılı kanun kapsamında açıklanıyor..

Veraset ve intikal vergisinin süresi nedir?

Taşınmaz malların veraset tarikiyle veya her hangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali Veraset ve İntikal Vergisine tabi tutuluyor. Peki, veraset ve intikal vergisinin süresi nedir?

Veraset ve intikal vergisi hesabı nasıl yapılır?

Taşınmaz malların veraset veya ivazsız bir şekilde bir kimseden başka bir kimseye iktisap etmesi halinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi hesabı nasıl yapılır?

Veraset ve intikal vergisi ödeme zamanı ne zaman?

Veraset ve intikal vergisi, ivazsız yoluyla ve miras kalan taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi nasıl ödenir? Veraset ve intikal vergisi ödeme zamanı ne zaman?

Veraset ve intikal vergisi nasıl verilir?

Veraset ve intikal vergisi, miras yoluyla ve ivazsız intikal yoluyla bir kimseden başka bir kimseye taşınmaz mal geçmesi halinde ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi nasıl verilir? İşte veraset ve intikal vergisi ödemeleri..

Veraset ve intikal vergisi için yapılması gerekenler!

Veraset ve intikal vergisi, şahıslara ait mallar ile Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi için yapılması gerekenler..

Veraset ve intikal vergisi ne için verilir?

7338 sayılı Kanun gereğince, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan şahıslara ait mallar için ödenen vergiler arasında veraset ve intikal vergisi de yer alıyor. Peki, veraset ve intikal vergisi ne için verilir?

Arzum'dan yeni Mercan ve Marin serisi!

Arzum bir yeniliğe daha imza attı. Değişen tüketici beklentilerinden hareketle tasarım trendleri üzerine detaylı bir araştırma ve hazırlık sürecinden geçen Arzum, yeni Mercan ve Marin Serilerini kullanıcılarının beğenilerine sundu.

Veraset ve intikal vergisi için son gün bugün!

Veraset ve intikal vergisi, T.C şahıslarına ait mallar ile Türkiye’de bulunan malların intikali halinde ödeniyor. Veraset ve intikal vergisi için son gün bugün olup mesai bitimine kadar ödemelerin yapılması gerekiyor...

Veraset ve intikal vergisi için son 2 gün!

Veraset ve intikal vergisi bir kimsenin vefatının ardından kalan gayrimenkullerin değeri için mirasçılar tarafından ödeniyor. 2015 yılı veraset ve intikal vergisi için son 2 gün bulunuyor..

yeni Veraset ve intikal işlemleri Haberi

yeni Veraset ve intikal işlemleri

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, veraset ve intikal işlemlerinin kolaylaştırılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kuyucuoğlu sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

CHP'li Kuyucuoğlu önergesinde "Sayın Bakan tarafınızdan Şubat 2017'de "Veraset ve intikal işlemleri kolaylaşıyor" başlığıyla yapılan basın açıklamasında; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce, "veraset ve intikal vergisi" ilişiği kesme uygulamasına yönelik çalışma başlatıldığı belirtilmiştir." dedi.

Açıklamada; "Maliye Bakanlığıyla gerçekleştirilecek görüşmeler sonucunda son şekli verilecek çalışmaya göre, veraset ve intikal ilişiği yazısı istenilmeden tapu işlemlerinin yapılması, işlemin bitiminde tapu müdürlüklerince bu konuda Maliyeye bildirimde bulunulması, veraset ve intikal vergisi yönünde işlemlerin Maliyece devam ettirilmesi öngörülüyor." denildiğini anımdatan Kuyucuoğlu 2 soru sordu:

1- Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığınca bu uygulamanın ne zaman yürürlüğe girmesi planlanmaktadır?

2- Yapılan...