15 / 05 / 2024

Yeni yapılan binalar sağlam mı

Yeni yapılan binalar sağlam mı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni yönetmeliğe göre yapılan binaların sağlam olduğunu söyledi.

İhsan Görgöz: Yeni yapılan binalarda sıkıntı yok!

İhsan Görgöz, “1999 Marmara Depremi’ni milat yılı olarak kabul edebiliriz. Bu depremden sonra hükümetimiz ciddi tedbirler aldı. Depremden sonra yapılan binalarda sorun yok. Ancak bu tarihten önceki yapılar için aynı şeyi söyleyemeyiz” dedi.

Ankara'da yeni yapılan bir bina 'yok artık' dedirtti! Nerede doğru şehirleşme, nerede estetik?

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden Ankara'da yeni yapılan bir binanın fotoğrafını paylaşarak 'Nerede doğru şehirleşme, nerede estetik?' yorumunda bulundu.

1937'de binalar için yeni talimatname hazırlanmış! Asansörsüz bina kalmayacakmış...

1937 yılında yeni yapılan apartmanların çift merdiven ve asansör bulunmasına dair zorunluluk getirilmiş.

1941'de kiralar hakkında yeni karar! Yeni yapılan konutlar için kira düzenlemesi!

1941 yılında yeni yapılmış veya tadilattan geçen konutların kiraları için yeni bir düzenlemenin yapılması kararlaştırılmış.

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

1935'te İstanbul'da yeni yapılan binaların çatlaması belediyeyi harekete geçirmiş! Nedeni inşaat kalfaları...

1935 yılında, İstanbul'da son 6 ayda yapılan tüm yeni binalarda çatlaklar tespit edilmiş. Belediye harekete geçerken söz konusu durumun inşaat kalfaları yüzünden olduğu ortaya çıkmış. İşte ayrıntılar...

Çaya yine zam geldi! Çaya yapılan zam yüzde 110’u geçti...

Çay, günlük hayatımızda vazgeçilmez bir ürün. Çay fiyatları da her geçen gün artıyor. Buna göre çaya bu hafta itibarı ile yeni bir zam daha yapıldı. Böylece haziran ayından bu yana çaya yapılan zam yüzde 110’u geçtiği bildirildi. İşte ayrıntılar...

Girişimlere yapılan yatırımlarda rekor kırdık! Türkiye’den 2023 yılında yeni Unicorn’lar çıkacak!

Dünya genelinde girişimlere yapılan yatırımlar düşerken, Türkiye’de özellikle oyun ve fintek girişimlerine yapılan yatırımlarda rekor kırıldı. Önümüzdeki dönemde Türkiye’deki fintek şirketlerinden bir veya birkaç unicorn çıkması bekleniyor.

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

Memurları küplere bindiren açıklama! Yapılan zamlar yarıya indi! Haberi okuyan memurlar çılgına döndü!

Memur ve emeklilere yapılan zamların açıklanmasının ardından açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. Memurları öfkelendiren ilgilendiren yeni bir açıklama daha yapıldı.

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır?

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır? tapuya dair sorulan soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen detaylar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücret çıkışı! Yapılan zam oranını açıkladı

Asgari ücrete yılbaşında yapılan yüzde 50'lik zamla maaşlar 4 bin 253 lira oldu. Yılın ilk dört ayında yüzde 60 olarak açıklanan enflasyon asgari ücreti eritti. Asgari ücrete ara zam tartışmalarının başladığı bugünlerde Erdoğan'dan yeni bir çıkış geldi.

Afet Sebebiyle Yapılan Binaların Borçlandırma Bedelleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Afet Sebebiyle Yapılan ve Yapılacak Olan Binaların Borçlandırma Bedellerinden Yapılacak İndirimler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31816 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Yeni yapılan binalar sağlam mı Haberi

Yeni yapılan binalar sağlam mı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de Melikgazi Belediyesi Kazım Karabekir Mahallesi 2. Etap 200 konut projesinin temel atma törenine katıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni yönetmeliğe göre yapılan binaların sağlam olduğunu dile getirerek "7-8 şiddetinde, hatta 9'a kadar depreme dayanıklı şekilde yapılıyor. İçinde emniyetli şekilde oturabiliriz." diye konuştu.

Bakan Özhaseki Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu, bunu herkesin bilmesi gerektiğini belirtti. Şu anda bile birkaç yerde deprem olduğunu söyleyen Özhaseki, yüzlerce depremin her gün olduğunu, bunların bir kısmının hissedildiğini, bir kısmını da şiddetli olmadığı için hissedilmediğini söyledi.

Türkiye'de son yüzyıl içerisinde 6 ve üzerinde yıkıcı deprem sayısının 56 olduğunu söyleyen Özhaseki, şöyle konuştu:

"İki senede bir deprem oluyor, büyük deprem oluyor. Bu 56 tane depremde ölen insanlarımızı sayısı...