13 / 05 / 2024

yeni yasal ile avmler pazar günleri kapatılacak mı

yeni yasal ile avmler pazar günleri kapatılacak mı

Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi, TBMM'den onayı aldı. Peki, yasa ile AVM'ler pazar günleri kapatılacak mı?

Viven İnşaat, 2024'te yeni projeleri ile gayrimenkul sektörüne hız kazandıracak

Viven İnşaat, İzmir ve Çeşme’de hayata geçirdiği yeni projeleri ile gayrimenkul sektöründe liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor. Şirket tarafından  2023 yılı değerlendirildi ve 2024 yılına dair hedefler ve yeni projeler paylaşıldı. 

TOGG yeni özellikleri ile görücüye çıkacak...

TOGG'un yeni özellikleri ile piyasaya çıkacağı kaydedildi. Buna göre, şarj süresinin kısalacağı ve yeni özellikler geleceği belirtildi. İşte TOGG’un yeni özellikleri ve haberin detayları...

Günlük kiralık evlerle ilgili yeni yasal düzenleme yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ekim ayı ile birlikte günlük kiralık evlere yeni yasal düzenlemelerin getirileceğini açıkladı.

TOKİ'den bu ile tam 409 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı bir ilde daha yeni proje inşa edecek. İşte TOKİ'nin inşa edeceği o yeni proje ile ilgili detaylar...

TOKİ'den o ile tam 287 konutluk yeni proje geliyor! Hemen bakın!

TOKİ'den o ile tam 287 konutluk yeni proje geliyor. İşte TOKİ'nin o yeni projesi ile ilgili merak edilen detaylar...

TOKİ'den o ile resmen 285 konutluk yeni proje geliyor! Yeni tarih az önce açıklandı!    

TOKİ'den o ile resmen 285 konutluk yeni proje geliyor... Yeni tarih az önce açıklandı... İşte TOKİ'nin merakla beklenen yeni projesi ile ilgili detaylar...

E-ticarette şok gelişmeler! Yeni kanun ile sektörde neler değişecek? İşte, yeni E-Ticaret Kanunu!

Pandemi döneminde artan dijitalleşme ile birlikte artık hemen hemen bütün ihtiyaçlarımızı e-ticaret kanallarından karşılar olduk. E-ticaret hacmindeki artış şirketlere yeni bir pazarlama ve dağıtım kanalı açarken, şimdi gündemde yeni E-Ticaret Kanunu var.

AB kara para ve kripto varlıklar konusunda yeni önlemler alıyor

AB kara paranın ile mücadele ve kripto varlıkların alım satımıyla ilgili yeni yasal düzenlemeler getirmeye hazırlanıyor. Nakit ödemelere sınırlama getirilirken kripto varlık alım satımında ise kimliklerin daha şeffaf olması hedefleniyor.

Ev alacaklar hemen bakın! Yeni kampanya ile 0,69 faizli kredi gelecek mi? Detaylar netleşiyor! 

Durma noktasına gelen konut satışlarını hareketlendirmek amacıyla hayata geçirilecek olan yeni kampanya için geri sayım resmen başladı. Ev alacaklar hemen bakın! Yeni kampa ile 0,69 faizli kredi gelecek mi? Detaylar netleşiyor!

Renault'nun en ucuz otomobili Taliant uygun yeni fiyatları ile karşınızda! Renault Yeni Taliant 4 Ağustos 2022 fiyatları

Ağustos ayının gelmesi ile birlikte otomobil firmaları fiyat listesini güncellemeye başladı. Türkiye’de sevilen arabalardan olan Renault Yeni Taliant 2022 Ağustos ayı fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

Yeni Boğaziçi yasasıyla tarihi binalar da yıkılabilecek!

İstanbul Boğazı’ndaki tüm yetkilerin İBB’den Cumhurbaşkanlığı’na devredilmesini öngören yasa tasarısı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Hukukçular, yasa tasarısındaki yeni maddeler ile tarihi binaların yıkım ve restorasyonunun da Boğaziçi Başkanlığı'nın kontrolünde olacağını söyledi...

Bursa Osmangazi'ye yeni dönemde dev projeler inşa edilecek!

Bursa Osmangazi ilçesi son 10 yılda birbirinden farklı projelerle büyük bir gelişim gösterdi. 10 yılda 936 projeyi hayata geçiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yeni projeler ile Osmangazi'ye yeni bir vizyon kazandırmaya hazırlanıyor.

Osmangazi Belediyesi yeni projelerin temelini atacak!

Osmangazi Belediyesi, 2019 yılında açılışını gerçekleştireceği yeni projeler ile kentin geleceğine damga vuracak.

yeni yasal ile avmler pazar günleri kapatılacak mı Haberi

yeni yasal ile avmler pazar günleri kapatılacak mı

AVM'ler pazar günleri kapatılacak mı?

AVM'ler, Bir yapı veya alan bütünlüğü olan, içinde büyük mağaza ya da beslenme, giyinme, eğlenme, dinlenme, kültürel ve benzeri ihtiyaçların bir kısmının veya tamamının karşılandığı diğer iş yerleri bulunan, merkezi bir yönetime ve ortak kullanım alanları ile yönetmelikle belirlenen diğer niteliklere sahip işletme olarak ifade ediliyor.


Aralık 2014 tarihinde TBMM'ye sunulan ve içerisinde AVM'ler hakkında birçok düzenlemeye yer verilen Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi, TBMM'den onayı aldı.


Yasada AVM'lerin çalışma gün ve saatlerine ilişkin esaslara da yer verilmişti. AVM yasa tasarısı gereğince, "AVM'ler çalışma günlerinde sabah saat 10.30'da açılacak olan AVM'ler cumartesi hariç pazar günü ve resmi tatillerde tamamen kapanacak." deniyordu. 


Peki, TBMM'den onaylanan yeni AVM yasası ile AVM'ler...