03 / 05 / 2024

yeniden kiralama ne zaman yasaklanır

yeniden kiralama ne zaman yasaklanır

Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşme bildirim yolu ile dava yolu ile sona erebiliyor. Peki, kiracı tahliyelerinden sonra konulan yeniden kiralama yasağı nedir? Yeniden kiralama yasağı ne zaman uygulanır?

Mevduat faizleri yeniden tırmanışta: 250 bin TL'nin 32 günlük getirisi hangi bankada ne kadar? Tek tek açıklandı! 

Son günlerde en çok araştırılan konular arasında yer alan mevduat faizleri yeniden canlandı. Peki 250 bin TL'nin 32 günlük getirisi hangi bankada ne kadar oldu? İşte banka banka o rakamlar...

Mevduat faizleri yeniden 21 senenin zirvesine yaklaştı: 200 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar 2024 Şubat?

Şubat ayının sonlarına yaklaştığımız şu günlerde mevduat faizleri yeniden 21 senenin zirvesine yaklaştı. Peki 200 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar 2024 Şubat? İşte banka banka kazançlar...

Emekli maaş zamları yeniden değerlendirilecek, resmen açıklandı! Emeklilere müjde üstüne müjde acil bakın!

Emekli maaş zamları yeniden değerlendirilecek, resmen açıklandı... Emeklilere müjde üstüne müjde, acil bakın...

Konut tercihinde rota yeniden oluşturuldu! Bu iki bölgeye dikkat!

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artış sebebiyle satın alma ve kiralama bölgelerinde rota yeniden oluşturuldu. Trakya konut-arsa satın alma grafiğinde üstünlük sağlarken Karadeniz ve Ege Bölgesi'ne ilgi oldukça arttı.

Plaklar yeniden değer kazandı! Peki fiyatları ne kadar oldu? İşte 2 Ocak 2023 fiyat listesi

Eski dönemlerde oldukça popüler olan plaklar yeniden değerlendi. Peki plak fiyatları ne kadar oldu? İşte 2 Ocak 2023 fiyat listesi...

Plaklar yeniden değerlendi! Bakın fiyatları ne kadar oldu? İşte 14 Ekim 2022 fiyat listesi

Eski dönemlerde oldukça popüler olan plaklar yeniden gündemde. Peki plak fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Kiralık araca talep arttı! Günlük araç kiralama fiyatları ne kadar? Yolcu360, Avis, Garenta 2 Temmuz 2022 fiyat listesi!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala günlük araç kiralama fiyatları pek çok kişi tarafından araştırmaya başlandı. Bazı araç kiralama firmaları araç kiralama ücretlerine kampanya yaptı! Peki, günlük kiralık araç fiyatları ne kadar? İşte 2 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Tatilcilerin yeni gözdesi: Karavan! Shatigo karavan kiralama fiyatları ne kadar? İşte 24 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Tatilcilerin yeni gözdesi, karavan tatili oldu! En çok merak edilen ise Shatigo karavan kiralama fiyatları oldu! Peki, Shantigo karavan kiralama fiyatları ne kadar? İşte 24 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Her bütçeye uygun tatil fırsatı! Günlük karavan kiralama fiyatları ne kadar? İşte 23 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Otel fiyatlarının şok edici fiyat artışını gören vatandaşlar, günlük karavan kiralama fiyatlarını araştırmaya başladı! Peki, günlük karavan kiralama fiyatları ne kadar? İşte 23 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Bu yazın trendi karavan tatili! Günlük karavan kiralama fiyatları ne kadar? İşte 19 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Sıcak havaların da gelişiyle pek çok kişi, ucuz yollu tatilin yolunu araştırmaya başladı! Bu yazın trendi karavan tatili oldu! Peki, günlük karavan kiralama fiyatları ne kadar? İşte 19 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Alışveriş merkezlerindeki kiralanabilir alanlar arttı!

JLL Türkiye Müşteri Muhasebesi ve Yeniden Kiralama Kıdemli Direktörü Gökhan Faik Yazıcı yaptığı açıklamada, 2021 yılında alışveriş merkezlerindeki kiralanabilir alanların artış gösterdiğini söyledi.

Halk GYO 2021'de ne kadarlık kiralama ve satış işlemi gerçekleştirdi?

Halk GYO, 2021 yılında gerçekleştirmiş olduğu satış ve kiralama işlemlerini açıkladı. Peki Halk GYO 2021'de ne kadarlık kiralama ve satış işlemi gerçekleştirdi?

GYODER, Marmara Üniversitesi’ne ait binayı yurt olarak yeniden kullanıma kazandırıyor!

Türkiye’nin gayrimenkul platformu olan GYODER, Marmara Üniversitesi’ne ait olan bir yapıyı yurt olarak yeniden kullanıma kazandıracak.

yeniden kiralama ne zaman yasaklanır Haberi

yeniden kiralama ne zaman yasaklanır

Yeniden kiralama yasağı ne zaman uygulanır?

Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşme bildirim yolu ile dava yolu ile sona erebiliyor.  Konut ve çatılı işyeri kiralarında fesih bildiriminin geçerliliği, yazılı şekilde yapılmasına bağlı oluyor.


Kanunda belirlenen fesih nedenlerinin varolması durumunda, kiracının tahliye edilmesi için dava açılabiliyor. Haklı tahliye nedenleri arasında, mal sahininin "gereksinimi" de yer alıyor. 


Gereksinim sebebiyle kiracının tahliye edilmesinin ardından yine haklı bir neden olmaksızın mal sahibi, taşınmazı kiraya veremiyor. Bu yasağa yeniden kiralama yasağı deniyor.


Yeniden kiralama yasağı..

Kiraya veren, gereksinim amacıyla kiralananın boşaltılmasını sağladığında, haklı sebep olmaksızın, kiralananı üç yıl geçmedikçe eski kiracısından başkasına kiralayamaz.


Yeniden inşa ve imar amacıyla boşaltılması sağlanan taşınmazlar, eski hâli ile, haklı sebep olmaksızın üç yıl geçmedikçe başkasına kiralanamaz. 


Eski kiracının, yeniden inşa ve imarı gerçekleştirilen taşınmazları, yeni...