28 / 04 / 2024

Yeniden kiralama yasağı

Yeniden kiralama yasağı

Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşme bildirim yolu ile dava yolu ile sona erebiliyor. Peki, kiracı tahliyelerinden sonra konulan yeniden kiralama yasağı nedir? Yeniden kiralama yasağı ne zaman uygulanır?

Yeniden kiralama nasıl yasaklanır?

Ev sahibi, gereksinim amacıyla kiralananın boşaltılmasını sağladığında, haklı sebep olmaksızın, kiralananı üç yıl geçmedikçe eski kiracısından başkasına kiralayamıyor. Peki, yeniden kiralama nasıl yasaklanır? İşte yanıtı..

Türk Borçlar Kanunu kira hükümleri!

4 Şubat 2011 Cuma günü 27836 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Türk Borçlar Kanunu kapsamında, kiralama hususu ele alınıyor. Türk Borçlar Kanunu kira hükümleri haberimizde yer alıyor...

Yeniden kiralama yasağı nedir?

Taşınmaz malların kiralanması hususu ile ilgili hükümler, Türk Borçlar Kanunu kapsamında bulunuyor. Peki, bu kanun kapsamında yer alan yeniden kiralama yasağı nedir? Sorularınızın yanıtı haberimizde...

Yüzde 25 kira sınırı ve dövizle kiralama yasağı kalksın, yatırımcı ev alsın!

TÜİK verilerine göre konut satışları son 9 yılın en düşük rakamına ulaştı. Kira artış sınırı ve dövizle kiralama yasağı nedeniyle yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini belirten Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu duruma son verilmesi gerektiğini belirtti.

Konut tercihinde rota yeniden oluşturuldu! Bu iki bölgeye dikkat!

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artış sebebiyle satın alma ve kiralama bölgelerinde rota yeniden oluşturuldu. Trakya konut-arsa satın alma grafiğinde üstünlük sağlarken Karadeniz ve Ege Bölgesi'ne ilgi oldukça arttı.

Son dakika! Afet Yeniden İmar Fonu kuruldu!

Afet Yeniden İmar Fonu Kurulmasına ilişkin yasa düzenlemesi bugünkü 32139 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o son dakika detayları...

AVM'ler darboğazda! Finansman giderleri kira gelirlerinin 3,41 katına çıktı!

Ortak alan gelirleri sınırlanan ve dövizle kiralama yasağı getirilen alışveriş merkezlerinin finansman darboğazında olduğu gündeme geldi. “AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi”nde, sektörün finansman giderleri kira gelirlerinin 3,41 katına yükseldiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Alışveriş merkezlerindeki kiralanabilir alanlar arttı!

JLL Türkiye Müşteri Muhasebesi ve Yeniden Kiralama Kıdemli Direktörü Gökhan Faik Yazıcı yaptığı açıklamada, 2021 yılında alışveriş merkezlerindeki kiralanabilir alanların artış gösterdiğini söyledi.

AVM'lerde dövizle kira dönemi!

2018 yılında Alışveriş Merkezlerinde dövizle kiralama yasağı getirilmişti. Grtirilen bu karar Alışveriş Merkezleri tarafından delindi.

Hangi gayrimenkuller yeniden değerlemeye tabi tutulabilir?

Eski Hesap Uzmanı/YMM Okan Coşgun, Dünya Gazetesi'nde taşınmazların yeniden değerlemesini kaleme aldı. İşte Okan Coşgun'un 'Finansal kiralama sözleşmesi devam eden iktisadi kıymetler yeniden değerlemeye tabi tutulabilir' başlıklı yazısı...

Finansal kiralama sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

Dünya Serbest Kürsü köşesi yazarlarından Okan Coşkun bugün kaleme aldığı yazısında finansal kiralama sözleşmelerinde yeniden değerleme konusu kaleme aldı.

Gayrimenkullerin yeniden değerlemesinde neler değişecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde taşınmazların yeniden değerlemesini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Torba Yasa’daki yeniden değerleme düzenlemeleri kafaları karıştırdı' başlıklı yazısı...

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı geri gelebilir!

Avrupa'da koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle yeni yasaklar devreye girdi. Türkiye'de ise yeni yasakların devreye girmesine son 15 gün kaldı. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı, yaş gruplarına saat kısıtlaması yeniden gündeme gelebilir.

Kira sertifikası ve varlık kiralama şirketlerine yönelik değişiklik TBMM'den geçti!

Kira sertifikası ve varlık kiralama şirketlerine yönelik olarak yapılan değişiklikle proje finansmanı, proje finansman fonu ve projeye dayalı menkul kıymet hususları yeniden düzenleniyor.

Elmasburnu Tabiat Parkı için yeni ihale!

İstanbul Beykoz Riva'daki Elmasburnu Tabiat Parkı işletmesi için yeniden kiralama ihalesine çıkarıldı. Tabiat Parkı için geçtiğimiz Ocak ayında yapılan ihaleye katılım gerçekleşmemişti.

Kiracısını ihtiyaç nedeniyle çıkartana 3 yıl yasak!

Kiracının gereksinimden dolayı çıkartılmasından sonra kiralama yasağı getiriliyor. Buna göre, ev sahibi, evini üç yıl geçmedikçe eski kiracısından başkasına kiralayamıyor.

Yeniden kiralama yasağı Haberi

Yeniden kiralama yasağı

Yeniden kiralama yasağı ne zaman uygulanır?

Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşme bildirim yolu ile dava yolu ile sona erebiliyor.  Konut ve çatılı işyeri kiralarında fesih bildiriminin geçerliliği, yazılı şekilde yapılmasına bağlı oluyor.


Kanunda belirlenen fesih nedenlerinin varolması durumunda, kiracının tahliye edilmesi için dava açılabiliyor. Haklı tahliye nedenleri arasında, mal sahininin "gereksinimi" de yer alıyor. 


Gereksinim sebebiyle kiracının tahliye edilmesinin ardından yine haklı bir neden olmaksızın mal sahibi, taşınmazı kiraya veremiyor. Bu yasağa yeniden kiralama yasağı deniyor.


Yeniden kiralama yasağı..

Kiraya veren, gereksinim amacıyla kiralananın boşaltılmasını sağladığında, haklı sebep olmaksızın, kiralananı üç yıl geçmedikçe eski kiracısından başkasına kiralayamaz.


Yeniden inşa ve imar amacıyla boşaltılması sağlanan taşınmazlar, eski hâli ile, haklı sebep olmaksızın üç yıl geçmedikçe başkasına kiralanamaz. 


Eski kiracının, yeniden inşa ve imarı gerçekleştirilen taşınmazları, yeni...