30 / 04 / 2024

yenikapı heliport pisti

yenikapı heliport pisti

İBB, Üsküdar-Kısıklı ve Kadıköy'ün ardından Hasdal, Sütlüce ve Yenikapı'da da helikopter pisti açacak.

İstanbul'a 3 yeni heliport pisti geliyor!

İBB, Üsküdar-Kısıklı ve Kadıköy'ün ardından Hasdal, Sütlüce ve Yenikapı'da da helikopter pisti açacak.

Yenikapı Müzesi 2019’da açılacak!

İstanbul’un tarihini değiştiren eserlerin bir müzede toplanarak sergilenmesi için çalışmalar başladı.İstanbul’daki Yenikapı kazılarında bulunan 37 tarihi gemi kalıntısının ve diğer tarihi eserlerin sergileneceği Yenikapı Müzesi, 2019’da açılacak.

Fren Test Pisti Ağustos'ta tamamlanacak!

Otomotiv Test Merkezi'nin kamulaştırma işlemleri tamamlandı, projenin ilk aşaması olan Fren Test Pisti'nin ağustosta tamamlanacağı bildirildi.

Ordu Kaykay Pisti tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, son yıllarda gençlerin büyük ilgi gösterdiği kaykay ve paten spor dallarına destek vermek amacıyla başlattığı Kaykay Pisti (Skate Park) Projesi’ni tamamladı.

Bursa Kent Ormanı'na kayak pisti inşa edilecek!

Bursa’yı değerleriyle modern bir geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte incelemelerde bulunduğu Atatürk Kent Ormanı’na 12 ay kullanılabilecek bir ‘Suni Kayak Pisti’ yaptırılacağını söyledi

Marmaray Yenikapı'da 5 parsel kiralanacak!

TCDD İşletmesi 1. Bölge Müdürlüğü, Marmaray Yenikapı'da bulunan 5 parseli açık ihale usulüyle kiraya veriyor. İhalesi 11 Nisan 2016 tarihinde saat 14:00'de gerçekleşecek.

Kumluca Hüseyin Gürkan Parkı'nda kaykay pisti törenle açıldı!

Hüseyin Gürkan Parkı'nda yapılan kaykay pisti törenle açıldı. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, belediye olarak ilçede halkın rahatça gezip dolaşabileceği sosyal donatı alanları yapmak için çalıştıklarını söyledi.

Yenikapı, Aksaray ve Yedikule'deki tarihi evler otele dönüştürülecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarihi yarımada için kritik bir karara imza attı. Eminönü’nden sonra Yenikapı, Aksaray ve Yedikule’yi de turizmin hizmetine açtı. Tarihi semtlerin dokusunu bozacak karar yoğun inşaat faaliyeti yaratacak.

Yenikapı Miting Alanı’na Etkinlik Çadırı inşa edilecek!

Büyükşehir Belediyesi, denizi doldurarak düzenlediği Yenikapı Miting Alanı’na şimdi de ‘Etkinlik Çadırı’ inşa edecek. Kurulacak çadırın maliyeti, denizin doldurulması için harcanan bedele yakın.

İzmir Adnan Menderes'e 2. havayolu pisti kazandırılacak!

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, yerel ve merkezi hükümetin ortak çalışmasıyla İzmir'e ikinci bir havayolu pisti kazandırılabileceğini bildirdi.

Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi'ne heliport alanı yapıldı!

Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi’nde bin metrekarelik heliport alanının açılışı yapıldı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Tonga, heliport alanının bin metrekare, otoparkın ise 2 bin metrekarelik alanına sahip olduğunu söyledi.

Bülent Kantarcı'dan Çaycuma'ya 2. havaalanı pisti önerisi!

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odasının Filyos Projesi’yle ilgili ortak aklı oluşturma amacıyla düzenlediği toplantıda, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Hacılar mevkiine 2. havaalanı pisti önerisinde bulundu.

Ulusoy: Yenikapı miting alanı yüzer iskele olsun

Yenikapı meydanının yılda 4 gün kullanıldığını belirten TÜRSAB Başkanı Ulusoy, "Sadece 5-6 ayda Yenikapı'ya yüzer bir iskele yapılabilir. Galataport özelleşti. 80 geminin iptali demek" dedi.

yenikapı heliport pisti Haberi

yenikapı heliport pisti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Üsküdar-Kısıklı ve Kadıköy'ün ardından Hasdal, Sütlüce ve Yenikapı'da da helikopter pisti (heliport) yapıldı.


Helikopter pistlerini işleten İSPARK'tan yapılan açıklamaya göre, Hasdal, Sütlüce ve Yenikapı'da yapımı tamamlanan helikopter pistlerinin ilerleyen günlerde hizmete alınması planlanıyor.


Trafiğin yoğun olduğu ana arterlerde helikopterlerin iniş ve kalkışları için alternatif çözüm olarak kullanılan pistler, sadece ulaşımda değil, özellikle sağlık alanında da hizmet veriyor.


Kısıklı ve Kadıköy'ün ardından yeni pistlerin de açılmasıyla hava taksi ve şehir içi uçuşlar planlanıyor. Hava taksi ile Kadıköy-Yenikapı 3, Üsküdar-Şişli 4, Kadıköy-Sütlüce arası 6 dakika olacak. Planlama aşamasında olan projelerin de tamamlanmasıyla kentteki heliport sayısı 7'ye çıkacak.


Açıklamada görüşlerine yer verilen İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yapımını tamamladığı Sütlüce, Yenikapı ve Hasdal helikopter pistlerinde yakın zamanda hizmet vermeye...