23 / 07 / 2024

Yenikapı sahili

Yenikapı sahili

1943 yılında Umumi Meclis, Prost'un hazırladığı Sultanahmet ile Yedikule arasının imarına dair planı kabul etmiş. Bölgede otel, yat limanı dahil inşa edilecekmiş ve burası şehrin en şerefli bölgesi olacakmış.

1988 yılında iskeleler Yenikapı'ya nakledilecekmiş!

1988 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eminönü ve Sirkeci meydanlarını rahatlatmak için vapur iskelelerini Yenikapı Sahili'ne nakledecekmiş. Yenikapı'yı kent merkezi yapacak proje, 30 milyar liraya gerçekleştirilecekmiş.

1978 yılında Yedikule Sahili dev bir dinlenme yeri olacakmış!

1978 yılında İstanbul Belediyesi, Yedikule Sahili'nde 40 bin metrekarelik dev bir dinlenme yeri yapmak için çalışmalara başlamış. 5 bin fidanın dikileceği yeşil alan, 1979 yılında hizmete girecekmiş.

Yenikapı Sahili'nin meydanında 1. etap çalışmaları başladı!

Yenikapı Sahili'nde denizin doldurulması ile yapılacak olan miting ve gösteri alanı için inşaat çalışmaları başladı...

Yenikapı'daki kentsel dönüşümde son durum ne?

İstanbul Yenikapı’daki kentsel dönüşüm alanında bir apartmanın bodrum katındaki tarihi eser içler acısı halde. Su sarnıcı olarak inşa edilen eserin içi çöplüğü andırıyor.

Avrasya Tüneli Yenikapı çalışmasında mendirek tartışması!

İstanbul Boğaz Tüp Geçit Tüneli projesi kapsamında Yenikapı’da kavşak çalışmaları sırasında bulunan tarihi eser niteliğindeki mendirekle ilgili tartışma sürüyor.

Derince Harikalar Sahili'ne yeni düzenleme!

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un ilçeye kazandırdığı Harikalar Sahili’ne yapılan yeni düzenlemelerle birlikte mescit ve çeşme inşa ediliyor.

Antalya Konyaaltı Sahili ihaleye çıkacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi temmuz ayı devam oturumu gerçekleşti. Oturumda Konyaaltı Sahili'nin ihaleye çıkarılması için belediye encümenine yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Antalya Büyükşehir Meclisi'nde Kızılot sahili tartışıldı!

Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı olağan meclisinde Kızılot sahili tartışıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kızılot bölgesinde bulunan bir büfenin ihale yolu ile Akseki Belediyesi'ne verildiğini belirterek, "Buralar milletin yeridir" dedi.

Van Gölü'nün Ayanis Sahili'ne 200 metrelik plaj!

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe Doğal güzellikleri, koyları ve temiz suyuyla dikkati çeken Van Gölü'nün Ayanis Sahili'ne 200 metrelik plaj yapılacağını söyledi.

Kandıra Cebeci Sahili'nin 3. etabı tamamlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından Kandıra Cebeci Sahili 3. Etabı düzenleme projesi kapsamında çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

Deniz Feneri Derneği'nden Fildişi Sahili'ne cami ve külliye!

Deniz Feneri Derneği tarafından Fildişi Sahili'nin Abidjan şehrinde yaptırılan Halil İbrahim Erten Eğitim Külliyesi ile Ndouci şehrindeki Aysel ve Şerif Fındıkkaya Camisi hizmete açıldı.

Recep Tokgöz: Konyaaltı Sahili’nde proje uygulamak yanlış!

Dolgu imar planı olmayan Konyaaltı Sahili’nde proje uygulamanın yanlış olduğunu belirten CHP’li Recep Tokgöz, “2014’te sahilleri bedava yapacaklarını söyleyenlerin sistemi çöktü. Şimdi yeni formül arıyorlar” dedi

Yenikapı miting meydanının imar planı iptal edildi!

İstanbul’da tarihi mirasa ciddi hasar verdiği ve doğal dengeyi bozduğu gerekçesiyle eleştirilen Yenikapı Dolgu Alanı’na ilişkin imar planı iptal edildi.

Abdulkadir Konukoğlu, Fildişi Sahili'ne cami yaptıracak!

Konukoğlu ailesinin yaptırdığı 13’üncü cami, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez tarafından hizmete açıldı. Görmez, ailenin yakında Fildişi Sahili’nde bir cami yaptıracağını açıkladı.

Gürpınar Dalyan Sahili yenilendi!

Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Gürpınar Dalyan Sahili’ni baştan aşağı yeniledi. 2 bin 500 metrekarelik alana beton dökülerek hem yürüyüş hem de bisiklet yolu kazandırıldı. Trafik düzenlemelerinin de yapıldığı sahile bin ton asfalt serildi.

Yenikapı Müzesi 2019’da açılacak!

İstanbul’un tarihini değiştiren eserlerin bir müzede toplanarak sergilenmesi için çalışmalar başladı.İstanbul’daki Yenikapı kazılarında bulunan 37 tarihi gemi kalıntısının ve diğer tarihi eserlerin sergileneceği Yenikapı Müzesi, 2019’da açılacak.

Yenikapı sahili Haberi

Yenikapı sahili



Sultanahmet-Yedikule arasının imar planı


Bu saba şehrin en şerefli yeri haline getirilecek, buradaki halk için Yedikule - Silivrikapı arasında bahçeli evler yapılacak


Demiryolu içeriye alınacak, surlardan tarihi kıymeti olmayanlar yıktırılacak, Yenikapı'da yat limanı, yüzme havuzları, otel, gazino, resmi daireler yapılacak


    İstanbul Umumi Meclisi, son toplantısında Sultanahmet ile Yenikapı arasındaki Marmara sahilinin imarına dair, şehircilik mütehassısı B. Prost'un hazırladığı planı kabul etti. Meclisin mülkiye ve nafia encümenlerinin müşterek mazbatası, bu planın İstanbul'un beş yüzüncü yol dönümünden evvel tatbik edilmesi istendiğini kaydettikten sonra şehircilik mütehassısının yazdığı rapora göre bu hususta göz önüne aldığı esasları şöyle kaydetmektedir:

    1- İstabul'un en güzel...