29 / 04 / 2024

Yenikapı Taksim tramvay projesi

Yenikapı Taksim tramvay projesi

1936 yılında Yenikapı ile Taksim arasına tramvay hattı kurulacakmış. Aynı yıl inşasına başlanacak Gazi Köprüsü'nden geçecek tramvay hattı sırasıyla Meyit Yokuşu'ndan Şişhane'ye, oradan da Taksim'e uzatılacakmış.

Taksim Cami'nin inşaatında son durum ne?

Taksim Meydanı'nın en özel köşesinde, tramvay yolunun hemen başındaki Taksim Camii'nde inşaat kalışmaları hızla devam ediyor. 43 yıldır hayali kurulan, bu yılın sonunda ibadete açılması planlanan caminin son hali görüntülendi...

Taksim Nostaljik Tramvay seferleri ne zaman başlayacak?

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 13 Ocak'ta başlatılan altyapı, çevre düzenleme ve tramvay raylarını yenileme çalışmalarında sona gelindi

Taksim nostaljik tramvayı planlanan tarihte hizmete giremeyecek!

Taksim’de altyapı çalışmaları sebebi ile yaklaşık olarak 1 yıldır seferleri durdurulan ve yarın kısmi olarak açılması planlanan nostaljik tramvay hizmete giremeyecek. 

Taksim'deki nostaljik tramvayın altyapısı yenilenecek!

Taksim Meydanı ile Tünel arasında çalışan ve seferlerine ara verilen nostaljik tramvayın altyapı yenileme çalışmalarına başlandı.

1936 yılında Yenikapı ile Taksim arasına tramvay hattı kurulacak!

1936 yılında Yenikapı ile Taksim arasına tramvay hattı kurulacakmış. Aynı yıl inşasına başlanacak Gazi Köprüsü'nden geçecek tramvay hattı sırasıyla Meyit Yokuşu'ndan Şişhane'ye, oradan da Taksim'e uzatılacakmış.

2007 yılında metro hattı için Ceneviz Surları taşınacak!

2007 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı - Taksim Metrosu'nu Haliç'ten geçirebilmek için Galata bölgesindeki 700 yıllık Ceneviz Surları'nın bir kısmını keserek başka bir yere taşıyacakmış.

2004 yılında 500 metrelik metro tüneli çarşıya dönüştürülecekmiş!

2004 yılında inşası devam eden Yenikapı-Taksim Metro Hattı'na Anıtlar Koruma Kurulu onay vermeyince, 20 milyon dolara mal olan 500 metrelik tünel, Kadir Topbaş'ın talimatıyla çarşıya dönüştürülecekmiş.

2000 yılında Taksim - Yenikapı metro çalışmaları durmuş!

2000 yılında Taksim - Yenikapı metro güzergahında yapılan metro çalışmaları Tünel'deki Fransız Sarayı olarak bilinen binada çatlamalar meydana getirmiş. Fransız Konsolosluğu mahkemeye başvurması üzerine İBB metro çalışmalarını durdurmuş.

1998 yılında Taksim-Yenikapı metro inşaatının temeli atılmış!

1998 yılında Taksim-Yenikapı metro inşaatının temeli Şişhane Parkı'nda düzenlenen törenle, Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmış. 124 milyon dolar harcanarak inşa edilecek hat, Haliç'i köprü ile geçerek Yenikapı'ya ulaşacakmış.

1997 yılından İstanbul Metrosu Yenikapı'ya kadar uzatılacakmış!

1997 yılında Taksim-4. Levent arasında yapımı süren İstanbul Metrosu, Yenikapı'ya kadar uzatılacakmış. Şişhane üzerinden Tünel'e ve oradan Haliç'e yapılacak köprü üzerinden geçerek Yenikapı'ya ulaşacak olan metro hattı 5.5 kilometre uzunluğunda olacakmış.

1991 yılında 2 tramvay projesinin temeli atılmış!

1991 yılında Aksaray ve Sirkeci arasında hizmete konulacak, toplam 4 kilometre uzunluğundaki tramvay projesi ve Ataköy ile Yenikapı arasında yapılması düşünülen hızlı tramvayın temelleri atılmış.

1990 yılında Tünel-Taksim arasında tramvay çalışacakmış!

1990 yılında Tünel ile Taksim arasında tramvay çalışacakmış. Kadıköy Tramvay Müzesi'ndeki 1950'li yıllarda kullanılan tarihi tramvaylar, 2 milyar liraya onarıldıktan sonra Tünel ile Taksim arasında çalışacakmış.

İSPARK'tan Yenikapı İstasyonu'na 400 araçlık otopark!

İSPARK, Aksaray-Yenikapı metro hattının Yenikapı istasyonunda Park Et Devam Et otoparkını hizmete açtı. Aracını park eden vatandaşlar Üsküdar’a, Kartal’a, Atatürk Havalimanı’na, Taksim’e, Bağcılar’a ve Başakşehir’e devam edebilecek.

Yenikapı Taksim tramvay projesi Haberi

Yenikapı Taksim tramvay projesi



Tramvay Hatları


Yenikapı-Taksim hattı nerelerden geçecek?


    29 Temmuz'da temel atma merasimi yapılacak olan Gazi Köprüsü'nün nihayet iki buçuk sene sonra biteceği yazmıştık.

    Gazi Köprüsü bittiği zaman köprü üstünden geçecek olan tramvay şebekesinin de tamamlanmış olması arzu ediliyor. Şimdilik tasavvur edilen şekle göre yeni tramvay şebekesi Yenikapı'dan başlayarak Gazi Mustafa Kemal Caddesi - Şehzadebaşı - Unkapanı yoluyla Gazi Köprüsü'nden geçecek ve Meyit Yokuşu'ndan doğru Şişhane'ye çıkarılacaktır. Bu tramvay şebekesi için yapılacak istimlak İstanbul cihetinde pek azdır.

    Karşı tarafa gelince: Meyit Yokuşu'ndan biraz meylini indirmek, Şişhane'den sonra Tepebaşı Bahçesi'nin alt kısmına kadar olan sahayı genişletmek suretiyle istimlak muamelesine...