05 / 05 / 2024

Yenikapıda dönüşüm

Yenikapıda dönüşüm

Bakanlar Kurulu Kararı ile ‘ yenileme alanı ’ ilan edilen ve Yenikapı Marmaray İstasyonu ile sahil yolu arasındaki 60 bin metrekarelik bölgenin çehresi sil baştan yenileniyor.

İstanbul'da kentsel dönüşüm yapılıyor ama yetmiyor! Her sokakta 1-2 bina bile devrilse büyük felaket olur!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, hem deprem bölgesindeki çalışmalar hem de İstanbul'un dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, İstanbul'da dönüşüm çalışmalarınınsürdüğüne ancak rakamların yetersiz olduğuna dikkat çekti. 

İstanbul'da dönüşüm nasıl yapılmalı? Mimar Şenol Gökner 'nüfus azaltılmalı' dedi!

İTÜ 2006 mezunu Mimar Şenol Gökner, X sosyal medya hesabından Marmara depremi ile ilgili paylaşımda bulundu ve İstanbul'un dönüşümüne değindi. İşte Gökner'in o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

İstanbul'da dev kentsel dönüşüm başlıyor!

İBB Meclisi'nin Kasım ayı oturumlarının ikinci birleşimi dün Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. İBB Meclisi'nde, İstanbul’da deprem riski bulunan fakat hak kaybı sebebiyle yıkılamayan binlerce binanın dönüşümüne onay verildi.

Bursa'da dönüşüm kapsamında 301 konut yıkıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Bursa Mevlana Mahallesi'nde depreme dayanıksız yapılar yıkıldı.

Bursa Yıldırım'da dönüşüm nasıl olacak?

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde dönüşüm hızlandı. Yıldırım ilçesi Mevlana Mahallesi'nde bitişik nizamlı ve ömrünü tamamlamış olan depreme dayanıksız evler yerine sosyal ve yeşil donatı alanlarının olduğu, modern, yepyeni, evler inşa edilecek.

Diyarbakır'da dönüşüm hız kesmiyor!

Diyarbakır'da dönüşüm hızla devam ediyor. Başlatılan ve yapımı hızla devam eden projelerle Diyarbakır yeniden dirilecek.

İzmir Bayraklı’da dönüşüm başlıyor!

Milliyet gazetesi yazarı Onur Çakır bugünkü yazısında İzmir Bayraklı'daki kentsel dönüşüm kaleme aldı. İşte Çakır'ın o yazısı...

Çorum Kale'ye kentsel dönüşüm müjdesi!

Çorum Belediyesi Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’da dönüşüm yapılabilecek yerlerle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na dosyalar hazırladıklarını bu dosyalardan birinin de Kale Kentsel Dönüşüm Projesi olduğunu müjdeledi.

Kayseri Kocasinan'da dönüşüm için ihale vakti!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocasinan Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleri için düğmeye bastı.

Rize Salarha'da dönüşüm başlıyor!

TOKİ, Rize Merkez Salarha Beldesi Kentsel Dönüşüm Projesi 465 adet konut ve 12 adet dükkan inşaatları ile Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 13 Nisan 2020 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Bağlar'da dönüşüm 4 ay sonra başlayacak!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına 4 ay sonra başlanacağı açıklandı.

Kahramanmaraş Yusuflar'da dönüşüm başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş'ta da önemli kararlar aldıklarını ilk olarak Yusuflar Mahallesi'nde 24 hektarlık alanda kentsel dönüşüm projesine başladıklarını söyledi.

Bursa'nın 7 mahallesinde dönüşüm başlıyor!

Çarpık yapılaşmanın merkezi olarak görülen Bursa'da dönüşüm başlıyor. Kentteki 7 bölge kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildi.

Yenikapıda dönüşüm Haberi

Yenikapıda dönüşüm

Bakanlar Kurulu Kararı ile ‘yenileme alanı’ ilan edilen ve Yenikapı Marmaray İstasyonu ile sahil yolu arasındaki 60 bin metrekarelik bölgenin çehresi sil baştan yenileniyor. Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Fatih Belediyesi, TCDD, özel şahıslar, Yedikule Surp Prigiç Ermeni Hastanesi, Ermeni kiliseleri ile Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Sultan Murat Vakfı’na ait, 1’inci Derece Arkeolojik Sit Alanı olan bölgede, tescilli tüm yapılar korunuyor. Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre, eser niteliğindeki binalar dışında, Kennedy Caddesi (sahilyolu) üzerindeki tüm yapılar yıkılıp kamulaştırılarak yeşil alan oluyor. Buna karşılık, bölgenin iç kesimlerinde 3-4 katı geçmeyen yeni ticaret, konut ve konaklama alanları planlanıyor.


BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ'NDE DE KABUL EDİLDİ


Fatih Belediyesi’nce hazırlanıp, İstanbul 3 No’lu Koruma Kurulu’nca uygun bulunan projenin, uygulama imar planına işlenmesine ilişkin teklif, İstanbul Büyükşehir Belediye...