27 / 05 / 2024

yeniköy sait halim paşa yalısı

yeniköy sait halim paşa yalısı

Sadrazam torunu Sait Halim Paşa'nın yalısı, günümüzdeki en değerli yapılardan biri... Yıllarca kumarhane olarak işletilen bu özel mülke, 'Türkler' alınmadı... Birçok yabancı, yalıda büyük paralar kaybetti

Sait Halim Paşa davası sil baştan!

Yargıtay, 2006 yılında Rus gemisinin çarptığı Yeniköy’de bulunan Sait Halim Paşa yalısı davasını bilirkişi raporlarında çelişkiler olduğu nedeniyle bozdu.

Yeniköy Konakları İstanbul 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO tarafından Yeniköy Konakları İstanbul projesi için hazırlatılan 2018 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınlandı...

Murat Boz'un Yeniköy'deki lüks dairesi yenilendi!

Yakışıklı şarkıcı Murat Boz'un evi sizler için görüntülendi. Boz, Yeniköy'deki lüks dairesinin dekorasyonunu A'dan Z'ye yeniledi.

Yeniköy Konakları İstanbul 2. Etap satışa çıktı!

Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirilen Yeniköy Konakları İstanbul 2. Etap bugün satışa çıktı. Projede 3 bin 410 TL taksitle daire sahibi olma imkanı sunuluyor.

Yeniköy Konakları İstanbul değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yeniköy Konakları İstanbul projesi için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

Coldwell Banker’dan Global Luxury eğitimi!

Coldwell Banker Profesyonelleri için özel olarak düzenlenen Global Luxury Lüks Konut Eğitiminin ilki 24- 25 Mayıs tarihleri arasında Yeniköy Sait Halim Paşa Yalısında yapıldı. 

Kocaeli Yeniköy'deki spor tesisi 120 aylığına kiralanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Yeniköy Mahallesi'nde yer alan Spor Tesisi Alanı 120 ay süre ile kiralanıyor. İhale 11 Nisan'da yapılacak...

İBB'nin Yeniköy’deki arazisi Katarlılara satıldı!

Bayrampaşa’daki Carrefoursa’ya ait arsasının ardından Yeniköy’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait arazi de Katarlılara satıldı. 

Yeniköy Konakları güncel ödeme planı 2018!

Geniş peyzaj alanına ek olarak doğa ile iç içe yer alan konumuyla da öne çıkan Alibeyköy Yeniköy Konakları'nda 2+1, 3+1, 4+1 daire seçenekleri sunuluyor..

Eyüp Yeniköy Konakları ev fiyatları 2018!

İstanbul’un tarihi dokusuna uygun az katlı ve geniş balkonlu daireleriyle satışa sunulan Yeniköy Konakları'nda yüzde 25 peşinat vererek 84 ay vade farksız ödeme fırsatı sunuluyor..

Emlak Konut Yeniköy Konakları ödeme kampanyası 2018!

Daire fiyatları 585 bin TL'den başlayan Yeniköy Konakları Eyüp projesinde yüzde 25 peşinat vererek 84 ay vade farksız ödeme yapmak mümkün..

Yeniköy Konakları’nda 84 ay vade farksız kampanya!

Gayrimenkul sektörünün öncü firmalarından Yeni Yapı, Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirdiği Yeniköy Konakları’nda çok avantajlı bir kampanyaya başlyor. 

Yeniköy Konakları 2017 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesiyle inşa edilen Yeniköy Konakları'nın 2017 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınlandı.

yeniköy sait halim paşa yalısı Haberi

yeniköy sait halim paşa yalısı

Yeniköy'ün en seçkin yapılarından biri de kuşkusuz Sait Halim Paşa Yalısı... Sait Halim Paşa, Sultan Abdülhamid'in sadrazamının torunuydu. Belirli bir muhalefet grubunun gizli üyesiydi ve yalı sık sık casus arayan hükümet kuvvetlerince basılırdı. Türkiye'nin Birinci Dünya Savaşı'na girmesine neden olan antlaşmayı imzalamasıyla tanınan ve daha sonra bir suikaste kurban giden Sait Halim Paşa'ya ait, neo-klasik tarzdaki yalının içi bir yangında mahvoldu. Yalının tespit edilen ilk sahipleri Düzoğulları Ailesi. Bilindiği kadarıyla Düzoğullları'ndan kalan yalıyı Aristarhis Ailesi tamamen yıktırdı ve tahmini 1863 yılında yeniden inşa ettirdi. Yalı, 1876 yılında Prens Abdülhalim Paşa'nın mülkiyetine geçti. Ancak o dönemde yalının harap halde olması ve de istenilen büyüklükte olmaması nedeni ile Çanakkaleli mimar-kalfa Petraki Adamandidis'e bugünkü biçimiyle yeniden yaptırıldı. 


KUMARBAZLARIN MERKEZİ 

Abdülhalim Paşa'nın 1890 yılında vefatı...