03 / 05 / 2024

Yenişehir bina yıkımları

Yenişehir bina yıkımları

Yenişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü metruk binaları yıkmaya devam ediyor. Cumhuriyet Mahallesi 1618 sokakta yer alan, görüntü kirliliğine sebep olan ve mahalle sakinlerine rahatsızlık verdiği tespit edilen bina, belediye ekiplerince yıkıldı.

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Bina yıkımlarında yeni dönem 2022'de başlıyor!

1999 depreminin ardından tartışılmaya başlanan ve 2010 yılından sonra hızlandırılan kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 700 bin bina yıkıldı. Bütün bu sürecin sonunda yıkımlara ilişkin yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bina yıkımlarında yeni dönem!

Kentsel dönüşüm ve diğer yıkımları gerçekleştirebilmek için "yıkım işleri müteahhitliği” altyapısı oluşturulacak. Söz konusu altyapı için şu anda taslak oluşturuldu. 

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

Bina yıkımlarında yeni dönem başlıyor!

Binaların güvenli bir şekilde yıkılması için yeni bir yönetmelik hazırlandı. Hazırlanan yönetmeliğe göre yıkım işlemleri için ruhsat alınacak ve her firma her binayı yıkamayacak.

Datça'da kaçak bina sahiplerinden yıkımlar durdurulsun talebi!

Muğla'nın Datça ilçesinde, 'İmar Barışı'na aykırı yapı kayıt belgesi alındığı sebebiyle yıkımlarına başlanan bina sahipleri, belediye önünde açıklamalarda bulundu.

Mersin Yenişehir'de yıkılacak binalardan 20 ton asbest söküldü!

Mersin'in Yenişehir ilçesinde yıkılacak binalarda tespit edilen asbest söküm işlemleri devam ediyor. Bu çalışmalar dahilinde binalardan 20 ton asbestli malzeme söküldü

Mersin Yenişehir'de yıkılacak binalar kontrol ediliyor!

Mersin'in Yenişehir ilçesinde yıkım kararı verilen binalar için asbest kontrolü yapılıyor. 

Marmaris'te 30 bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı affından faydalanamayan Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun, Selimiye ve Söğüt Mahallelerinde kaçak 30 binanın yıkımı için harekete geçti. Bina sahipleri yıkımların hiç değilse salgın sonuna bırakılmasını talep etti.

Bursa Yenişehir'de yıkılan okul binalarının yeniden yapılması mecliste!

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan okul binalarının yeniden yapılması çalışmaları ve kapatılan öğretmenevi binası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Büyük İstanbul depremi senaryosu: 47 bin bina yıkılacak!

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, büyük İstanbul depremi hakkında açıklamalarda bulundu. Kadıoğlu, "Yeni senaryoya göre 47 bin bina yıkılması öngörülüyor. Afet olmadan önce 47 bin bina yıkılıp yeniden yapılmalı" dedi...

Yenişehir bina yıkımları Haberi

Yenişehir bina yıkımları


Yenişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü metruk binaları yıkmaya devam ediyor. Cumhuriyet Mahallesi 1618 sokakta yer alan, görüntü kirliliğine sebep olan ve mahalle sakinlerine rahatsızlık verdiği tespit edilen bina, belediye ekiplerince yıkıldı.

“Yaşanılabilir bir Yenişehir için ilk şart olan düzenli şehirleşme çalışmalarımız aralıksız sürmektedir diyen Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, ilçe merkezinde yıllardır kullanılmayan, baliciler ve madde kullananlar tarafından mesken tutulan ve bu yüzden mahalle sakinlerini de rahatsız eden metruk binanın, mal sahiplerinin de muvafakatiyle yıkımı gerçekleştirilmiştir, bu ve bunun gibi binaların vatandaşlarca Belediyemize bildirilmesi halinde ekiplerimizce gerekli işlemler yapıldıktan sonra derhal yıkım işlemleri başlatılacaktır” dedi.



Yenişehir...