06 / 05 / 2024

Yenişehir yeşil alan

Yenişehir yeşil alan

Yenişehir'deki yeşil alan oranı yüzde kaç olacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Toplamda 453 milyon metrekarelik alana kurulan projede yeşil alan ise 146 milyon metrekare...

Yenişehir'de kaç ağaç yer alacak?

Yenişehir'de kaç ağaç yer alacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. 167 milyon metrekare imar parseline sahip Yeni Şehir projesinin yüzde 42'si yeşil alanlardan meydana gelecek.

Yenişehir Rezerv Yapı Alanı 3. Etap imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 2. Etap 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Yenişehir Rezerv Yapı Alanı 3. Etap imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 3. Etap 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanı imar uygulaması askıda!

İstanbul İli, Yenişehir Rezerv Yapı Alanı, 1. 2. ve 3. Etap Planlama Sahasına İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına Ait Askı Tutanağı yayınlandı.

Mersin Yenişehir'de 11.5 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Mersin Yenişehir'de yer alan 2 adet arsayı 11 milyon 550 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine yeşil alan düzenlemesi!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde yeşil alan düzenlemesi yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, depremde yaşamını yitirenlerin hatıralarının yaşatılacağı bir mekan inşa edileceğini açıkladı.

RTÜK'ün Adana'da satışa çıkardığı arazi için yeşil alan talebi!

RTÜK'ün Adana Seyhan'da 27 milyon TL bedelle satışa çıkardığı arsa tepkilere neden oldu. Adana kamuoyu 27 milyon TL muhammen bedelle ihaleye çıkarılan arsanın yeşil alan yapılmasını talep ediyor.

Şehir Dışına Taşınacak Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi!

Kapatılan Askeri Harp Akademileri, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama Okullarının Taşınmazları ve Arazileri ile Kapatılacak veya Şehir Dışına Taşınacak Olan Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Antalya’da yeşil alan olması için TOKİ’ye verilen arazide rezidans mı yapılıyor?

Antalya’da yeşil alan olması için TOKİ’ye verilen arazide inşaat yapıldığı ileri sürüldü. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, sorularının cevaplanması istemiyle bir önerge sundu.

Albatros Parkı yeşil alan oldu!

İmarı senelerdir tartışılan Büyükçekmece'deki Albatros Parkı yeşil alan ilan edildi...

Uşak'ta yeşil alan yapılacak yerin imar planı değişti!

Uşak’ta 1.5 yıl önce pazarlanan TOKİ konutlarının ortasında kalan 4 futbol sahası genişliğindeki boş arazi, yeşil alan olacaktı. Bir imar değişikliği ile ‘yeşil otel’ yapıldı.

Kişi başına düşen yeşil alan miktarı 15 metrekareye çıkacak!

Yaya ulaşımına katkı sunmak amacıyla da 2023 yılına kadar 3 bin kilometre yeşil yürüyüş yolu yapacaklarını dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tüm bu çalışmalarla, kişi başına düşen yeşil alan miktarını 8’den 15 metrekareye,

İBB yeşil alan için düğmeye bastı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beylikdüzü, Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı istasyon çıkışları, Maltepe dolgu alanı atletizm sahası ve Tuzla Kafkale Spor Kompleksi'nin yeşil alanlarının yapım işi için ihaleye çıkıyor...

Ekrem İmamoğlu, İBB'ye ait parsellerin yeşil alan olması yönündeki kararın iptalini istedi! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Levent'teki İETT garajı arazisinin de içinde olduğu İBB'ye ait parsellerin yeşil alan olması ve bazı parsellerin de AKP'li ilçe belediyelerine tahsis edileceği kararı mahkemeye taşıdı...

Yenişehir yeşil alan Haberi

Yenişehir yeşil alan

Yenişehir projesi 453 milyon metrekare alanda 7.5 milyonluk nüfusa sahip olacak. Yenişehir'deki yeşil alan oranı yüzde kaç olacak sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 


Yenişehir projesinde 167 milyon metrekare imar parseli alanının yanı sıra 108 milyon metrekare yollar ve 78 milyon metrekare havalimanı için ayrılmış durumda. 


50 milyon dolarlık yatırım bedeline sahip projede 10 köprü doğu ve batı kısımlarında yer alacak. Projede trafik olmaması için yollar 8 şeritli tasarlanacak. 


Yenişehir projesinde  kültür merkezi, turistik alanlar, 26 milyon ağaç,  Osmanlı çarşısı, aş evi, apart otel, marinalar, 210 bin araçlık otopark ve serbest bölge ile turistik kısımlar yer alacak. 


Yenişehir'deki yeşil alan oranı yüzde kaç olacak?

Yenişehir'deki yeşil alan oranı yüzde kaç olacak sorusunun yanıtı şu şekilde belirlendi. Projede toplam yeşil alan kısmı yüzde 42 olarak belirlendi....