23 / 12 / 2024

yeraltı barajları nereye yapılacak

yeraltı barajları nereye yapılacak

Aralarında Ankara, İzmir ve Edirne'nin olduğu 12 ilde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 100 adet yer altı barajı inşa edilecek. Bu projeyle 750 bin kişiye içme suyu sağlanacak. Ayrıca, 80 bin dekar alan sulanabilecek.  

1964 yılında Karaköy Yeraltı Geçidi'nin inşasına başlanmış!

1964 yılında Karaköy'de trafiği rahatlatmak amacıyla Karaköy Yeraltı Geçidi'nin inşasına başlanmış. 4 giriş ve çıkış kapısı bulunacak geçitde 18 dükkanlı bir çarşı kurulacakmış ve bir milyon liraya mal olacakmış.

Çin'de yeraltı suyunu korumak için kuyu kapatılıyor!

Şinhua ajansının haberinde, dünyanın en kirli şehirlerinin bulunduğu Çin'de hükümetin Pekin'in yeraltı suyunun korunması ve içme suyu kalitesinin artırılması amacıyla beş yıl içinde 6 bin 900 kuyuyu aşamalı bir şekilde kapatacağı belirtildi.

Çevre temizlik vergisi nereye yatırılıyor?

Çevre temizlik vergisi, tüm konut ve işyeri sahiplerinin, gayrimenkullerinin bulunduğu ilçenin belediyesine ödemek zorunda olduğu bir vergi çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Çevre temizlik vergisi nereye yatırılıyor?

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu nereye yapılır?

Kentsel dönüşüm ile riskli yapısını yıkan kimselere devlet bir takım finansal destekler sunuyor. Devlet destekleri arasında yer alan kira yardımı nedir? Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu nereye yapılır?

Haliç Köprüsü'nün Halıcıoğlu ayağına yeraltı otoparkı geliyor! İmar planı askıda!

Beyoğlu Örnektepe'de yapılacak yeraltı otoparkının 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları bugün askıya çıkarıldı. Haliç Köprüsü'ne giden E-5 Karayolu'nun kenarındaki alanda mezarlık ve Beyoğlu Belediyesi makine ikmal bölümü bulunuyor.

Emlak vergileri nereye ödenir?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içinde bulunan bina ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki, emlak vergileri nereye ödenir? Emlak vergileri nasıl ödenir?

Apartmanda ses şikayeti nereye yapılır?

Apartman komşuluk hukuku gereğince, komşu taşınmaz maliklerinin birbirine karşı hak ve yükümlülükleri bulunuyor. Peki, komşuluk hukukuna aykırı davranan komşu için ne yapılır? Apartmanda ses şikayeti nereye yapılır?

Vergi borçları nereye ödenir?

Anayasan gereğince, herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre, vergi ödemekle yükümlü oluyor. Peki, vergi borçları nereye ödenir? Vergi borçları nasıl ödenir? İşte vergi ödeme yolları...

Vergi affı için nereye başvurulacak 2014?

6552 sayılı Torba Yasa gereğince, emlak ve çevre temizlik vergisi gibi bazı borç ve alacaklar yapılandırılabiliyor. Peki, vergi affı için nereye başvurulacak 2014? Vergi borcu nasıl yapılandırılacak?

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nereye verilir?

Eksik tapu harcı cezası ile karşılaşmak istemeyen kimseler pişmanlık dilekçesi vererek, eksik beyanı tamamlama talebinde bulunabiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi nereye verilir? Dilekçe nasıl yazılır?

İnşaat gürültüsü şikayeti nereye yapılır?

Konut bölgeleri içinde ve yakın çevresinde gerçekleştirilen şantiye faaliyetleri gündüz zaman dilimi dışında akşam ve gece zaman dilimlerinde sürdürülemiyor. Peki, çalışma saatlerine uymayan inşaat gürültüsü şikayeti nereye yapılır?

İstanbul barajlarına 11 günde 40 günlük su birikti!

İSKİ verilerine göre 24 Ekim'de yüzde 21.13 doluluk oranına sahip olan barajlar, 4 Kasım itibariyle yüzde 35.93 oranına ulaştı. Toplam su miktarı da 184 milyon metreküpten 312 milyon metreküpe çıktı.

Ankara'da yağış barajları doldurmadı!

Başkent Ankara'da son günlerdeki yağışların barajlardaki su miktarını beklenen oranda artırmadığı anlaşıldı. Kente içme suyu sağlayan barajların toplam doluluk oranı yüzde 29.60 olarak ölçüldü.

yeraltı barajları nereye yapılacak Haberi

yeraltı barajları nereye yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 12 ilde toplam 100 tane yer altı barajı inşa edeceklerini açıkladı. Başlattılan eylem planıyla İzmir, Aydın, Mardin, Ankara, Konya, Çankırı, Malatya, Elazığ, Edirne, Tekirdağ, Bartın ve Balıkesir başta olmak üzere birçok şehirde 100 yer altı barajı inşa edilecek.

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakan Pekdemirli, son 17 yılda 563’ü baraj, 547’si HES, 347’si gölet ve bent, bin 332’si sulama tesisi başta olmak üzere 8 bin 31 tesis ve proje hizmete alındığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında ilan edilen birinci üç aylık eylem planı kapsamında tamamlanan 43 tesisle 10 bin 530 hektar alanı sulamaya açıldı. 

Yapılacak yer altı barajları projesine “Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Yer altı Barajı” adını verildi. Pakdemirli, “Bundan sonra da DSİ,...