25 / 05 / 2024

Yeraltı şehirleri turizm

Yeraltı şehirleri turizm

Restorasyonu ve çevre düzenlemesi tamamlanan Mazı köyündeki yer altı şehrinin 3 katı ziyarete açılacak. Nevşehir'deki diğer yer altı şehirlerinden farklı olarak Mazı Yer Altı Şehri'nde banyo bulunuyor.

Niğde Hasköy'de yeraltı şehri mi var?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya Niğde Hasköy'de bir yeraltı şehri olup olmadığını sordu..

Kapadokya'ya 8 ayda 1 milyon 927 bin ziyaretçi!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini, bu yılın Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 927 bin 654 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Kapadokya'da turist sayısı azaldı!

Peribacaları, vadileri, yeraltı şehirleri ve sıcak hava balonculuğu ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini, bu yılın ilk üç ayında 364 bin 563 turist ziyaret etti.

Kapadokya Göreme Açık Hava Müzesi'ne ziyaret arttı!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu,yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini ziyaret eden turist sayısı ilk üç ayda 364 bin 563 oldu.

Kapadokya turist ziyaretçi sayısı 3 milyona yaklaştı!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesi'ni 2014 yılı içerisinde 2 milyon 852 bin 552 tatilci ve turist ziyaret etti.

Nevşehir'de tarihi bir yeraltı şehri bulundu!

Nevşehir Kalesi'nin eteklerindeki bin 500 dolayında gecekonduyu yıkan TOKİ, yeni binaların yapımına başlayacağı sırada, yeraltında tarihi bir kente rastladı. Bölge, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredildi...

Kapadokya'da turist sayısı 3 milyona yaklaştı!

PERİBACALARI, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, bu yılın 11 aylık döneminde 2 milyon 737 bin 296 oldu.

Kapadokya'ya 11 ayda turist yağdı!

Peribacaları eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, bu yılın 11 aylık döneminde 2 milyon 737 bin 296 oldu.

Elazığ turizm sektörüne odaklanacak!

Elazığ ilinin sosyal ve ekonomik gelişmesini sağlamak amacıyla oluşturulan Elazığ Kalkınma Kurultayı, yeraltı kaynakları, su ürünleri ve turizm sektörlerine odaklanarak belirlenen gelecek hedeflerinin tanıtım toplantısını İstanbul’da gerçekleştirdi.

Kapadokya'yı 3 milyona yakın turist ziyaret etti!

Peribacaları, doğal güzellikleri ve yeraltı şehirleri ile ünlü Kapadokya bölgesini, 2013 yılı içerisinde 2 milyon 689 bin 949 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi...

Dünya Şehirleri Kültür Forumu İstanbul'da başlıyor!

Dünya Şehirleri Kültür Forumu, ilk zirvesini Kültür ve Turizm Bakanı Çelik'in himayesinde bugün İstanbul'da gerçekleştirecek. Her yıl dünya şehirlerinin yöneticilerini bir araya getirmeyi planlayan forum, 2 gün sürecek....

Kapadokya'yı 7 ayda 1 milyon 409 bin turist ziyaret etti!

Türkiye'nin peribacaları ve yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini, yüzde 8'lik artışla bu yılın ilk 7 ayında 1,5 milyona yakın turist ziyaret etti.

Kapadokya'yı ilk 7 ayda 1 milyon 343 bin 62 kişi ziyaret etti!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, bu yılın ilk 7 aylık döneminde bir milyon 343 bin 62 oldu

Yeraltı şehirleri turizm Haberi

Yeraltı şehirleri turizm

TÜRKİYE'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, restorasyonu tamamlanan Mazı Yer Altı Şehri ziyarete açılacak. 



11 Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici, Kapadokya bölgesinde yaklaşık 200 yer altı şehrinin bulunduğunu. Nevşehir'de ise bugüne kadar Derinkuyu, Kaymaklı, Tatlarin ve Özkonak yer altı şehirlerinin ziyarete açıldığını söyledi. 



KÖYLÜLER BULMUŞTU 

1995 yılında köylüler tarafından bulunan ancak çökmeler nedeniyle 2013'te kapatılan Ürgüp ilçesindeki Mazı Yer Altı Şehri'nin restorasyon ve çevre düzenlemesinin tamamlanarak ziyarete hazır hale getirildiğini anlatan Ekici, "Tarihi M.Ö, 2'nci yüzyıla kadar uzanan şehrin 3 katı ziyarete açık olacak. Diğer katları gezmenin küçük girişlerden dolayı zor olduğu görüldü. Ziyarete açılan bölümlerin geniş ve yüksek olması özellikle yaşlı turistlerin rahatça gezebilmesine olanak sağlayacak" dedi. 




GİRİŞ 8 LİRA OLACAK 

Ekici, Mazı'nın, Nevşehir'deki diğer yer altı şehirlerinden farklı olarak içinde banyo...