02 / 05 / 2024

Yeraltında ki İstanbul

Yeraltında ki İstanbul

1955 yılında İstanbul'da taş devri hatayı yaşayan insanlar varmış. Fatih'te, Bizans devrinden kalma ışıksız ve rutubetli bir mahzende aile yaşıyormuş. Mahzende yaşayan ailenin reisi verem olmuş.

Yunanistan 'altın vize' için değişikliğe gidiyor! Yatırım tutarında sınır 800 bin euro olacak!

Yunanistan'da yatırım yapma karşılığında kişilere oturma izni sağlanmasını öngören 'altın vize' için gereken minimum tutarın 800 bin euroya çıkarılacağı söyleniyor. 

İş GYO, 2023'ün ilk 9 ayında 962 adet konut sattı! Şirketin hasılatı ne kadar oldu?

İş GYO, 2023'ün ilk 9 ayında Litus İstanbul'daki 98 konutun 17 adedinin, Kartal Manzara Adalar projesinde yer alan 975 konutun 945 adedinin satışını yaptı. Peki şirket ilk 9 ayda ne kadar hasılat elde etti? İşte o rakamlar...

Tahincioğlu’ndan 12,5 milyar TL'lik dev yatırım! Cumhuriyetin 100. yılında 5 yeni proje için düğmeye bastı!

Tahincioğlu Gayrimenkul, Cumhuriyetin 100. yılında 3'ü İstanbul'da olmak üzere 5 farklı projeyi hayata geçireceklerini ilan etti. "Yeni Yüzyıla Beş Yıldız" sloganıyla hayata geçirecek olan proje 12,5 milyar TL'ye mal olacak. 

İsviçreli bir şirketten büyük iddia! Artık yer altında depolanacak

 Microsoft, Stripe ve Shopify, atmosfer tabakasının korunabilmesi, besinlerin  tüketilmeden önce son halini alabilmesi ve daha bir çok alanda kullanılan üretilmesi çok basit olan  'Karbondioksit (CO2)'i, atmosferden çekip yeraltında depolanmasını sağlayan yeni teknoloji geliştirdiğini iddia etti.

Altında kritik seviye açıklandı! Bu rakamı görürse….

Altın son günlerde piyasalarda yaşanan dalgalanmalar ile düşüşe geçmiş ve gram altın bin liranın altına gerilemişti. Bugün açıklanan tarım dışı istihdam verisi rakamları altında ki bu düşüşü tersine çevirdi…

Tapu harcında muafiyet düzenlemesi!

TBMM'ye sunulan 492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında kişinin kendisinin ikamet etmesi için aldığı evlerde ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin TL'lik bölümün tapu harcından muaf tutulması öngörülüyor. 

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında kişinin kendisinin ikamet etmesi amacıyla satın aldığı konutlarda hanedeki ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin TL'lik kısmın tapu harcından muaf tutulması amaçlanıyor...

İstanbul'da 60 bin konut tehlike altında!

Türkiye Müteahhitler Birliği yetkilileri TBMM Deprem Komisyonu’nda olası İstanbul depremi hakkında değerlendirmede bulundu. Uzmanlar olası İstanbul depreminde 60 bin konutun tehlike altında olduğunu dile getirdi. 

Kanal İstanbul tartışmalarında sular durulmuyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Kanal İstanbul’u afişle eleştirdiği için inceleme başlatıldı. Daha ağır eleştiriler yapan profesöre ise ödül verildi.

Murat Kurum'dan Kanal İstanbul iddialarına yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada,  "Kanal İstanbul Projesi'nin planlama alanlarında kişiye özel imar çalışması geçmişte yapılmadığı gibi bugün de bundan sonra da yapılmayacaktır." diye konuştu.

Konut mağdurları CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı'nda!

Esenyurt Konut Mağdurları platformu üyeleri, CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı'nda, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Bozkurt bir araya geldi.

www.kanalistanbul.gov.tr yayında!

www.kanalistanbul.gov.tr yayında. Kanal İstanbul’a ilişkin proje detaylarını ve merak edilen soruların yanıtlarını içeren kanalistanbul.gov.tr internet sitesi yayına açıldı. Sitenin açıldığını İletişim Başkanı Fahrettin Altun Twitter hesabından “Boğaz nefes alacak" paylaşımıyla duyurdu.

Kanal İstanbul mal ve hizmet akışını artıracak mesafeyi kısaltacak bir proje mi?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin TBMM grup toplantısında, Kanal İstanbul için, "36 kişilik bir ekip Kanal İstanbul projesini 4 ana başlık altında analiz etti. Vardığımız sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız" dedi...

Yeraltında ki İstanbul Haberi

Yeraltında ki İstanbul



İstanbul şehrinde taş devri hayatı yaşayan insanlar var


Bizans devrinden kalma ışıksız ve rutubetli mahzende yaşamaktan aile reisi verem oldu


   ''- Yedi seneden beri burada oturuyoruz. Bu yüzden erkeğim verem oldu. Oğlumun da benzinde kan kalmadı'' diye anlatan kırk yaşlarındaki kadın, oturduğu mahzenin karanlık dehlizlerini işaretle, ''Bir ucu dedi, Edirnekapı surlarına, bir ucu da Sultanahmet'e uzanırmış, öyle derler. Yıkılıp yolları kapandıktan sonra sadece burada gördüğünüz altı kubbeli göz kaldı''

   Fatih Cami'nin medreseleri arkasındaki sokakta, üzerinden toprak bir patika geçen Bizans'tan kalma bir mahzenin içinde oturan bir ailenin kadını dertli dertli anlatıyordu:

   -''Erkeğim burada verem oldu. Rutubet içinde gün ışığı...