30 / 04 / 2024

yeraltında yönelme nedir

yeraltında yönelme nedir

Yeraltı ölçmeleri ile ilgili bir kavram olan oryantasyon nedir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Altın fiyatlarında son durum nedir? 18 Mayıs Çeyrek, gram, ziynet altın fiyatı ne kadar oldu?

Altın fiyatları yatırımcıların yakından takip ettiği konular arasında yer almaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan aşağı yönlü hareket sonrası dün yükselirken bugün tekrar düşüşünü sürdürdü. Peki altın fiyatlarında son durum nedir? Çeyrek, gram, ziynet altın fiyatı ne kadar oldu?

Site yönetimi nedir ve kimlerden oluşur?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, anagayrimenkullerde yönetici seçilebilmesi site hakkında kararlar verilebilmesi için kat maliklerinin en az yılda bir kere toplanması gerekiyor. Peki, site yönetimi nedir ve kimlerden oluşur?

Kira gelirlerinde götürü gider yöntemi nedir?

Kira gelirlerinin gelir vergisi hesabında, istisnadan yüksek kira geliri elde eden kimseler, gerçek veya götürü gider yönteminden birini seçerek vergide bazı indirimleri yapabiliyor. Peki, kira gelirlerinde götürü gider yöntemi nedir?

Kira gelirlerinde gerçek gider yöntemi nedir?

Kira gelir vergisinde 25 Mart'a kadar beyanname verilmesi gerekiyor. Kira beyanında gerçek gider yöntemi seçilerek bazı indirimler yapılabiliyor. Peki, kira gelirlerinde gerçek gider yöntemi nedir? Hangi giderler indirilir?

Gayrimenkul değer artış kazancında iktisap tarihi nedir?

Taşınmaz mal ve haklar, iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılırsa değer artış kazancı vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, gayrimenkul değer artış kazancında iktisap tarihi nedir?

Kentsel sit alanlarında alan yönetimi nedir?

Kentsel sit alanın bulunduğu çevre içinde korunmasında, geliştirilmesinde etkinlik taşıyan ve kentle bütünleşmesine olanak sağlayacak kararlara konu alanlar ise etkileşim geçiş sahası olarak tanımlanıyor. Peki, kentsel sit alanlarında alan yönetimi nedir?

Maketten konut satışında hakediş sistemi nedir?

Maketten konut satış sözleşmeleri hakkında yönetmelik gereğince konut adedi otuz ve üzerinde olan projeler için Banka teminat mektubu, Hakediş sistemi, Bağlı kredi ile teminat vermesi gerekiyor. Peki, Maketten konut satışında hakediş sistemi nedir?

Kadastro çalışmalarında ayırma ve birleştirmeler hakkında yönetmelik!

Kadastro çalışmalarında taksim sebebiyle ayırma ve birleştirmeler hakkında yönetmelik 28 Ekim 1987 tarihinde 19618 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik esasları ve yapılan değişiklikler..

Kadastro çalışmalarında taksim sebebiyle ayırma ve birleştirmeler hakkında yönetmelikte değişiklik yönetmeliği!

Kadastro çalışmalarında taksim sebebiyle ayırma ve birleştirmeler hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 4 Kasım 2014 tarihinde 29165 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yapılan değişikler...

Validebağ Korusu'nda yürütmeyi durdurma kararı!

Validebağ Korusu'nda yürütmeyi durdurma kararı verildi. İstanbul 7. İdare Mahkemesi, Üsküdar'da Validebağ Korusu'nun girişine yapılması planlanan camiyi de kapsayan Nazım İmar Planı Tadilatı'nın yürütmesini durdurdu.

TOKİ Hilvan konutlarında yüzde 10 indirim!

Hilvan'a geçtiğimiz günlerde konut belirleme kuraları çekilen ve yapım aşamasının sonuna gelinen TOKİ konutlarının temel fiyatlarında yüzde 10 indirim yapıldı. Konutların yapımına 2 yıl önce başlandı.

Star Rafinerisi tamamlandığında yılda 5 milyon ton motorin üretecek!

SOCAR Türkiye'nin 5.6 milyar dolar yatırımla yürüttüğü en kapsamlı yerlileştirme projesi olarak anılan Star Rafinerisi tamamlandığında yıllık 5 milyon tonluk motorin üretimiyle Türkiye'nin akaryakıt için ödediği ithalat faturasını düşürecek

Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü nedir?

15 Mayıs 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklükleriyle ilgili hususlar açıklanıyor. Peki, yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü nedir?

yeraltında yönelme nedir Haberi

yeraltında yönelme nedir

Oryantasyon nedir?

Oryantasyon, yeraltı ölçmeleri ile ilgili bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Yerüstü ve yeraltı ölçmelerinde ve planlarında koordinat ve yükseklik birliğinin sağlanması oryantasyon ile mümkün oluyor. Buna göre oryantasyon nedir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Oryantasyon;

Yeraltına yapılan ölçülerin ve buna bağlı olarak çıkarılan planların yerüstü ölçme ve planlarına göre doğrultu, yükseklik ve konum bakımından bağlanması işlemine oryantasyon deniyor. Bu işlem aynı zamanda yönelme olarak da ifade ediliyor.


Yerüstü ölçmeleri sonucu noktalar, konum ve yükseklik bakımından memleket koordinat sistemine kolayca bağlanabiliyor. Yeraltında böyle bağlantı imkanı olmadığından özel yöntemlere başvuruluyor.


Oryantasyon çeşitleri;

- Eğik Galeriler İle Yönelme

- Kuyularla Yönelme

- Kuyu Çekülleme Yöntemleri




Işıl Seren...