04 / 11 / 2024

Yerebatan Sarnıcı iletişim

Yerebatan Sarnıcı iletişim

Tarihi Yarımada'da yer alan ve M.S 542 yılında Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından Büyük Saray'ın su ihtiyacını karşılamak üzere yaptırılan Yerebatan Sarnıcı, yabancı ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor...

Yerebatan Sarnıcı restore mi edilecek?

Yerebatan Sarnıcı'nın restorasyon çalışması meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yerebatan Sarnıcı gergi güçlendirme projesi için onay geldi! 

Koruma Kurulu, İBB'nin yıkılma tehlikesi olan Yerebatan Sarnıcı için hazırladığı gergi güçlendirme projesine onay verdi. 

Yerebatan Sarnıcı, gergi güçlendirme projesi için onay bekliyor!

Geçtiğimiz günlerde yapılan restorasyon çalışmalarında çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu öğrenilen Yerebatan Sarnıcı’ndaki gergi güçlendirme projesi başvurusu için Koruma Kurulu'ndan onay gelmedi.

İstanbul Kent Konseyi'nden Yerebatan Sarnıcı açıklaması: Endişeliyiz!

İstanbul Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu, İBB’nin Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirmek için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderdiği projenin reddedilmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada "Yerebatan Sarnıcı için endişeliyiz" denildi.

Yerebatan Sarnıcı restore edilecek mi?

Geçtiğimiz günlerde restore edilen Yerebatan Sarnıcı'nın ziyarete kapalı bölümünde yer alan sütunlarda çökme tehlikesi olduğu saptanmıştı. O sütunların restore edilip edilmeyeceği gündeme oturdu. Peki restorasyon yapılacak mı?

Yerebatan Sarnıcı'nda tehlike büyük!

Yerebatan Sarnıcı'nın olası bir depremde hasar göreceğini belirleyen İBB'nin yapıya müdahale edebilmek için yaptığı başvuru reddedildi. Uzmanlara göre sütun başlarındaki gergi boşlukları büyük tehlikeye gebe.

Oktay Özel: Yerebatan Sarnıcı bekleyemez halde!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Yerebatan Sarnıcı güçlendirme projesine Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 52 gün sonra yanıt verdiğini ve İBB'nin projesinin onaylanmadığını açıkladı.

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu: Yerebatan Sarnıcı ile ilgili haberler gerçeği yansıtmıyor!

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Yerebatan Sarnıcı'nın ivedilikle güçlendirilmesi gerektiği ve Koruma Bölge Kurulu'nun konuyu bir türlü karara bağlamadığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

İBB ve Kültür Bakanlığı arasında Yerebatan Sarnıcı anlaşmazlığı!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, 'Büyük depreme dayanmaz' denilen tarihi Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirme projelerinin, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda bekletilerek bir karara bağlanmadığını ileri sürerken, Kültür Bakanlığı kararın alındığını belirtti. 

Çökme tehlikesi olan Yerebatan Sarnıcı ne olacak?

Geçtiğimiz günlerde restore edilen Yerebatan Sarnıcı'nın ziyarete kapalı bölümünde yer alan sütunlarda çökme tehlikesi olduğu saptanmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel, sarnıç için çalışmaların hemen başlaması gerektiğini dile getirdi.

Yerebatan Sarnıcı'nda çökme tehlikesi tespit edildi!

Bir süre önce başlayan Yerebatan Sarnıcı restorasyonunda korkutan bulgulara ulaşıldı. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel'in açıklamasına göre; sarnıç ve etrafındaki binalar çökme riski nedeniyle tehlike altında.

Emlakçılıkta iletişim yeteneğinin önemi!

Emlakçıların portföy alabilmek için satıcıyı da alıcıyı da ikna etmesi gerekiyor. Bu nedenle emlakçılar iletişim becerilerini ve bilgilerini sürekli geliştirmek zorunda...

Bağcılar Damga Metro Göztepe iletişim!

Ön satışların başladığı Damga Metro Göztepe projesi 273 konuttan meydana geliyor. Bağcılar Damga Metro Göztepe iletişim bilgileri haberimizin içinde yer alıyor.

Yerebatan Sarnıcı iletişim Haberi

Yerebatan Sarnıcı iletişim

Sultanahmet'te bulunan ve 1987'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bakımı yapılarak ve bir gezi platformu yapılmak suretiyle ziyarete açılan Yerebatan Sarnıcı'nı geçen yıl 1 milyon 750 bini yabancı olmak üzere 2 milyonun üzerinde kişi gezdi. 


Yerebatan Sarnıcı Müdürü Celalettin Deniztoker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bizans imparatoru tarafından Büyük Saray'ın su ihtiyacını karşılamak için yaptırılan sarnıcın, İstanbul'un fethinden sonra durağan suyu tercih etmeyen Osmanlı İmparatorluğu tarafından kullanılmadığını söyledi. 


Deniztoker, Yerebatan Sarnıcı'nı ziyaret edenlerin sayısında her yıl artış olduğunu aktararak, şunları kaydetti:


"Yerebatan Sarnıcı, 1987'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışması neticesinde turizm hizmetlerine açıldı. Her sene ziyaretçi sayısını arttıran ve turizme hizmet eden bir turizm merkezidir. Geçen yıl ziyaretçi sayısı 2 milyonun üzerine çıkmış ve her sene kendi rekorunu kıran bir ziyaret merkezi olmuştur. Sarnıç,...