07 / 07 / 2024

yerli turistlerin oy kullanması

yerli turistlerin oy kullanması

Veli Çelik, Muğla ve ilçelerinde konaklayan yerli turistlerin yarın yapılacak cumhurbaşkanı seçimi nedeniyle otellerden ayrılmaya başladığını bildirdi. Çelik, yerli turistlerin tatil rezervasyonlarını seçime göre ayarladıklarını söyledi.

Bodrum'da uygun tatil fırsatı: Geceliği 1.500 TL'ye kadar düştü

Muğla'nın turizmde öncü ilçesi Bodrum, yerli turistlerin azalmasıyla birlikte yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, "Orta yaş grubu misafirlerimiz Bodrum'a gelmeye başladı. Şu an otellerde yüzde 80 doluluk oranı var" dedi.

Seyahat harcamaları ilk çeyrekte 22,3 milyar TL oldu!

TUİK verilerine göre yerli turistlerin yaptıkları seyahat harcamaları 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 82,8 artarak 22 milyar 271 milyon 455 bin TL olarak gerçekleşti.

Yerli turistlerin seyahat harcaması 63,4 milyar lirayı buldu!

Yurt içinde seyahat eden yerli turistlerin Temmuz-Eylül arası dönemde seyahat harcamaları bir önceki yıla göre tam yüzde 112,6 oranında arttı.

Yurt içi turizm rakamları açıklandı! Harcanan para dudak uçuklattı

Yerli turistlerin geçen sene yurt içinde yaptığı seyahat harcamaları 63,4 milyar TL oldu.

Yerli turistler yılın ilk çeyreğindeki seyahatlerinde 12,2 milyar lira harcadı

Yerli turistlerin Ocak-Mart 2022 döneminde yurt içinde yaptığı seyahat harcamaları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100,4 arttı ve 12 milyar 184 milyon 330 bin TL olarak gerçekleşti.

Tatilde yerli turistler konaklamayı kısaltırken, yabancılar uzattı!

Hareketli bir yaz bekleyen turizm sektörünün temsilcileri yaptıkları açıklamada yabancı turistlerin konaklama ortalamalarını artırırken, yerli turistlerin düşen alım gücü ile beraber geceleme sayılarını azalttığını kaydetti.

Yazlık evlere talep artıyor!

RE/MAX Türkiye Yönetim Kurulu Danışmanı Karahan, yerli turistlerin maliyet ve doluluk oranları gibi nedenlerle yazlık ev kiralamayı tercih ettiğini, yabancıların ise satın almaya yöneldiğini belirtti...

Maşukiye'ye Araplardan yoğun ilgi!

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan ve ismini alabalık ile duyuran Maşukiye, her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Özellikle son yıllarda turizmde büyük bir atağa kalkan Maşukiye, yerli turistlerin yanı sıra Arap turistlere de ev sahipliği yapıyor.

Pamukkale Kleopatra havuzu turistlerin akınına uğruyor!

Denizli'nin turizm cenneti Pamukkale'de, M,S. 692 yılında depremle oluşan Roma Dönemi'nden kalma açık alandaki Kleopatra havuzu, soğuk havanın etkili olduğu bu günlerde de yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Taraklı'nın tarihi konakları turistlerin ilgi odağı!

Taraklı ilçesindeki tarihi konaklar, Kurban Bayramı tatilinde turistlerin uğrak mekanı oldu.Taraklı bezinden yapılan hediyelik eşyayla tanınan ilçe, bayramda da yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekti.

Park Prestige Suites turistlerin ilgi odağı oldu!

Park Bosphorus Hotel bünyesinde faaliyet gösteren Park Prestige Suites, İstanbul’da ev konforunda lüks hizmet arayan yerli-yabancı turistlerin tercihi oldu.

Ağaran Şelalesi turistlerin yeni gözdesi oldu!

Rize Çayeli ilçesindeki Ağaran Şelalesi, yöre halkının yanı sıra son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Yurtiçi turizm araştırması sonuçları açıklandı!

TÜİK'in verilerine göre geçen 2014 üçüncü çeyreğinde yurt içinde ikamet eden 22 milyon 18 bin kişi seyahate çıktı. Yerli turistlerin yaptıkları harcamalar 10 milyar 693 milyon 813 bin liraya ulaştı.

yerli turistlerin oy kullanması Haberi

yerli turistlerin oy kullanması

Kültür ve Turizm İl Müdürü Veli Çelik, Muğla ve ilçelerinde konaklayan yerli turistlerin yarın yapılacak cumhurbaşkanı seçimi nedeniyle otellerden ayrılmaya başladığını bildirdi. Çelik yaptığı açıklamada, yerli turistlerin önemli bölümünün tatil rezervasyonlarını cumhurbaşkanı seçimlerine göre ayarladığını söyledi. Muğla'da bu yıl iyi bir turizm sezonu yaşadıklarını belirten Çelik, "Seçimde oy kullanacak vatandaşlar ayrılmaya başladı fakat otellerdeki yoğunluk devam ediyor. Geçen yıl temmuz ayına göre bu yıl yiizde 4.5 artış yaşandı" dedi. 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Yavuz Torunoğulları ise seçim öncesine denk gelen Ramazan Bayramı'nın yerli turist için tatil fırsatı oluşturduğunu ifade etti. Temmuz ayının 15'inden sonra ciddi bir hareketlenme olduğuna değinen Torunoğulları, şöyle konuştu: "Ramazan ayında da bölgedeki otellerde konaklayacak yer dahi kalmamıştı. Ağustos...