29 / 04 / 2024

Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı

Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı

Yeşil Rapido 2. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı’na katılan Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, Türkiye'de kentsel dönüşüm projelerinin hız kazandığını belirtti.

Dünya Çevre Günü'nde yeşil binalar konuşuldu!

Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonelleri Dünya Çevre Günü’nde “Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı”nda buluştu. Dünya Çevre Günü'nde yeşil binalar konuşuldu.

Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı gerçekleşti!

Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonelleri Ekoyapı Dergisi tarafından VitrA ana sponsorluğunda, ‘yeşil binalar konusunda farkındalığı artırmak’ amacıyla düzenlenen “Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı”nda buluştu.

Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı ne zaman?

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Ekoyapı Dergisi'nin ev sahipliğinde ve VitrAana sponsorluğunda gerçekleşecek olan, "Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansında sürdürülebilir mimari ve kentsel tasarımın dünyaca ünlü yıldızları ağırlanacak.

Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı 5 Haziran'da!

Studio Libeskind Başkanı Mimar Yama Karim, RIBA Ödüllü Mimar Stefan Behnish ve Ekolojist Gary Grant, 5 Haziran 2015 tarihinde, İstanbul Lazzoni Hotel’de “Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı” için İstanbul’a geliyor...

Yeşil mimarinin devleri İstanbul'a geliyor!

Yeşil mimarinin devleri Dünya Çevre Günü'nde İstanbul'a geliyor. " Yeşil binalar ve ötesi konferansı " 5 Haziran 2015 tarihinde Lazzoni Hotel'de gerçekleştirilecek.

Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı 5 Haziran'da!

Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonelleri tüm dünyada Çevre Günü olarak kutlanan 5 Haziran 2015 tarihinde, sürdürülebilir mimari ve kentsel tasarımı konuşmak üzere "Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı"nda bir araya geliyor.

Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı 5 Haziran'da gerçekleşecek!

Çevre Günü olarak kutlanan 5 Haziran 2015 tarihinde, sürdürülebilir mimari ve kentsel tasarımı konuşmak üzere “Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı”nda bir araya gelecek.

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi yarın! Toplantıda 6 kritik konu masaya yatırılacak!

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilecek "Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi" yarın düzenlenecek. Zirvede 6 kritik konu masaya yatırılacak.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Konutta yeşil binalar bütçe dostu olacak: Yakın gelecekte yeşil bina olmayan projelerin değeri azalacak! 

Enerji verimli binaların sayısının artmasıyla, yaklaşık 10 sene içinde yeşil bina olmayan projelerin değerinin düşeceği belirtildi. Peki yeşil binaların avantajları neler?

 ‘Dirençli Şehirler’ temasıyla düzenlenecek Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi, 8 Kasım’da!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) ev sahipliğinde T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle her yıl sürdürülebilirliğin önemini vurgulamak için düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’, 8 Kasım’da Hilton Bosphorus İstanbul'da gerçekleşecek.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Markalı konut projelerinde yeşil binaya dönüş başladı!

ÇEDBİK (Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'22 ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o röportaj...

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 7 Kasım'da!

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın da desteğiyle 7 Kasım'daki Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde masaya yatırılacak.

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

GYODER Yeşil Mutabakat Webinar Serisi 6 Ekim'de başlıyor!

GYODER Akademi tarafından Yeşil Mutabakat Webinar Serisi başlatılıyor. GYODER'in Yeşil Binalar ve Sürdürülebilirlik Komitesi ile beraber hazırladığı Yeşil Mutabakat Webinar Serisi'nin ilki 6 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.

Gayrimenkulde 21. Yüzyılın trendi yeşil binalar oldu!

Gayrimenkul Danışmanı Mecit Osmanlı, 'Gayrimenkulde 21. Yüzyılın Trendi: Yeşil Binalar'ı kaleme aldı. İşte Mecit Osmanlı'nın o yazısı...

Yeşil çatı ve pasif evler yaygınlaştı!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal’ın “Çevre Haftası“ için konuştu. Şenal, yeşil çatı ve pasif evlerin önemine değindi.

İstanbul'a 30 yeşil alan ve 5 büyük millet bahçesi geliyor!

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan AK Parti seçim beyannamesinde önemli kalkınma projelerine de yer verildi. AK Parti'nin kalkınma projelerinde "İstanbul’da 30 Yeşil Alan ve Beş Büyük Millet Bahçesi Projesi" de yer alıyor....

Yeşil binalar için düğmeye basıldı!

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği yürürlüğe girdi. Peki nedir bu Yeşil Sertifika Yönetmeliği ve nasıl alınır?

Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı Haberi

Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı

Yeşil Rapido 2. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı’na katılan Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, kentsel dönüşümün enerjinin değerini bilen yeni şehirler kurmak için fırsat oluşturacağını söyledi. Emre Ilıcalı, “Yılda 3 milyar dolar enerji tasarrufu yapan bir şehri ortaya çıkarmak için, enerjinin değerini bilen, çevre dostu yapıları destekleyen  çevreci bir şehircilik anlayışını ortaya koymalıyız” dedi.


Dünya Çevre Haftası kapsamında düzenlenen Yeşil Rapido 2.Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı, ülkemizde yaşanan kentsel dönüşüm sürecinin tüm paydaşlarını bir araya getirerek, akılcı ve paylaşımcı çözümleri tartışmak üzere bugün İstanbul’da toplanıyor. Yeşil Yapılaşmada Kentsel Dönüşüm Fırsatı konusunun masaya yatırılacağı konferans, Sütlüce’deki Lazzoni Hotel’de gerçekleştiriliyor.


Konferansa konuşmacı olarak katılan Türkiye’nin lider ve vizyoner yeşil bina danışmanlık şirketi Altensis’in kurucu ortağı Emre Ilıcalı, kentsel dönüşümün sadece afetlere dayanıklı şehirler...