07 / 07 / 2024

Yeşil nesil projeler

Yeşil nesil projeler

Yeşil Nesil Restoran Hareketi ile 39 milyon dolar çöpten çıkacak Restoranların ürettiği atık 39 milyon dolar değerinde. Bu, 3 bin 900 kişilik milli geliri çöpe atıyoruz anlamına geliyor.

Huzzak Yeşil Vadi Orman Evleri'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Tüm dünyayı derinden etkileyen koronavirüs pandemisi nedeniyle müstakil ve bahçeli evlere talep yükselince artınca emlak firmaları da bu ihtiyacı karşılamayla ilgili projeler üretti. Bu ihtiyaçtan hareketle yola çıkan Huzzak Yeşil Vadi Orman Evleri Projesi tamamlanıyor.

Maltepe Dolgu Projesi'nde asıl amaç yeşil alan kazandırmak!

İBB Üst Yapı Projeler Müdür Yardımcısı Raziye Yazar, Maltepe Dolgu Projesi'nde çok az yapılaşma bulunduğunu, asıl amacın yeşil alan kazanmak olduğunu söyledi.

Yeşil GYO'nun 100 ay sıfır faiz fırsat kampanyası devam ediyor!

Gerçekleştirdiği projeler ile binlerce aileyi ev sahibi yapan Yeşil GYO, yeni kampanyası ile inşaat sektörüne yine damgasını vuracak.

Yeşil binalar kendisi 4,5 yılda ödüyor!

Birleşmiş Milletler yetkilisi Aslı Karabacak’a göre Türkiye’de herkesin yeni nesil yeşil binalarda oturması uzak bir hayal değil çünkü bu binaların geri ödeme süreleri 4,5 yıl gibi kısa olabiliyor.

Yeşil binalar yabancıların gözdesi!

Fransa'da tanıtılan yeşil binalar yabancıların gözdesi. Altensis Yönetici Ortağı Emre llıcalı, "Bu projeler, kira getirişi yüksek, işletme giderleri düşük olduğu için dikkat çekiyor"dedi.

İzmir’de yeni projeler ile yeşil alan artacak!

İzmir’de yeni projeler ile hem yeşil alan artırılacak, hem de halkın denize ulaşımı kolaylaştırılacak. Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda, karayolunu yeraltına alarak 42 bin metrekarelik yeşil alan oluşturacak.

Yeşil bina sertifikalı projeler zirveye oynuyor!

Teknoloji ve konforu harmanlayarak geleneksel yapılaşma algısına yepyeni bir bakış açısı getiren marka projeler ve yeşil bina sertifikalarıyla donatılmış projeler, tercih sırasında zirveye oynuyor.

Yeşil nesil restoran projesi 39 milyon dolar kazandıracak!

Yeşil Nesil Restoran Hareketi ile 39 milyon dolar çöpten çıkacak Restoranların ürettiği atık 39 milyon dolar değerinde. Bu, 3 bin 900 kişilik milli geliri çöpe atıyoruz anlamına geliyor.

Yeşil Nesil Restoran hareketi başladı!

İlk olarak İstanbul 'da pilot restoranların katılımıyla başlatılan proje ile, sürdürülebilir olmayı hedefleyen restoranlar denetlenecek ve kriterleri karşılamaları halinde 'Yeşil Nesil Restoran' olmaya hak kazanacak.

Osmangazi park ve yeşil alanlarla donatılıyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi, çarpık ve plansız yapılaşma nedeniyle sosyal yaşam alanları bulunmayan mahallelere nefes aldıracak meydan ve yeşil alan düzenlemeleri ile projeler geliştirmeye devam ediyor...

Konya Zirvepark'ın yüzde 70'i yeşil alandan oluşuyor!

Özellikle son dönemlerde aileler suyun ve yeşilin çok olduğu projeleri tercih ediyor. Somuncu Grup tarafından inşaat edilen Zirvepark’ta yeşil alanlarıyla birlikte yatırımcıların çok tercih ettiği projeler arasında yer alıyor.

Jade 1 Zekeriyaköy, Yeşil İnşaat tarafından yükselecek! Yeni proje!

Jade 1 Zekeriyaköy projesi, Yeşil İnşaat tarafından planlanan projeler arasında. Henüz düşünce aşamasında olan proje eğer hayata geçerse içinde villalar, müstakil bahçeli ve havuzlu konutlar bulunacak

Yeşil GYO Hamidiye projesi için 'Yeşil Reliance Yapı Adi Ortaklığı'nı kurdu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Hamidiye'de hayata geçireceği projeler için Öz ve Ay İnşaat ile "Yeşil Reliance Yapı Adi Ortaklığı" isimli bir adi ortaklık kurulmasına karar verdi...

Yeşil nesil projeler Haberi

Yeşil nesil projeler

Yeşil Nesil Restoran Hareketi yemeiçme sektörüne bilinçli bir tüketim anlayışı getirmeyi hedefliyor. Dünya Tarım Endüstrisi'ne göre üretilen gıdanın üçte biri çöpe gidiyor. Yani 1.5 milyon ton gıda israf edüiyor. Tüketilmeden çöpe giden sebze ve meyvelerin oranı yüzde 30. Bu, 750 müyar dolarlık bir kayıp anlamına geliyor. 



2010 yılında AB ülkelerinde gıda üretimi ve tüketiminin çevresel etkilerdeki payı yüzde 30 oldu. Bu rakamlara karbon emisyonlarını, üretim süreçlerini de eklersek, maliyet çok daha fazla yükseliyor. Dünya genelinde restoranlar ve gıda endüstrisinin yol açtığı atık miktarı çok fazla. Restoranlar, gıda atığı üretme konusunda başı çekiyor. Restorana giren her bir kişi ortalama 1 kilo atık üretiyor. Ve bugün sadece bir restoranın yıllık atık tasarrufu ile 1000 ailenin enerji tüketimini karşılamak mümkün. Sadece Türkiye'de ev...