06 / 05 / 2024

yeşil yıkım nasıl olacak

yeşil yıkım nasıl olacak

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde yıkılan tüm binaların kalıntılarının doğaya zarar vermeyecek şekilde geri dönüştürülmesini amaçlayan "sıfır atık" politikasından sonra inşaatta "yeşil yıkım" dönemini başlatıyor...

Kriptoda büyük vurgun nasıl yapılıyor? Uzmanı açıkladı!

Sosyal medya fenomeni Alp Kılınç yaptığı paylaşımda kriptoda büyük vurgunun nasıl yapıldığını açıkladı. İşte Alp Kılınç'ın paylaşımı ve o paylaşıma gelen yorumlar...

6 yıl önce mahalle mahalle yıkım riski haritası çıkarılmıştı! Uzmanlar o ilçe için uyardı: Depreme dayanıksız!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Diyarbakır'daki Bağlar ilçesi 6 yıl önce uzmanlar tarafından  yıkım riski haritası çıkarıldığı ancak yetkililer tarafından dikkate alınmadığı ortaya çıktı.

İmar barışı mağdurlarından eylem: Yıkım değil çözüm istiyoruz!

Muğla’daki imar barışı mağdurları yeni bir eylem gerçekleştirdi. Büyükşehir, Menteşe belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan mağdurlar yıkım değil çözüm istediklerini söyledi

Yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaların hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır?

Depremden etkilenen vatandaşlar yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaları için bazı haklara sahip olabilecek. Peki, hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır? İşte detaylar...

İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir? Megakentte 1.525 bina yüksek riskte! 

Deprem uzmanlarından beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili açıklamalar peş peşe gelirken, megakentin kentsel dönüşüm planı merak ediliyor. Peki İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir?

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor? Binalar nasıl inşa ediliyor? 

Türkiye'de depremlerin neden olduğu yıkımın ardından, sık sık depremlerle sarsılan ama binaları yıkılmayan Japonya'da depremlerin az hasarla atlatılması gündeme geliyor. Peki Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor?

Tapu kaydı dökümü nasıl alınır?

Tapu işlemlerine dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de Tapu kaydı dökümü nasıl alınır? sorusudur. İşte o merak edilen detaylar!

Kentsel dönüşüm kapsamında binalar nasıl yıkılmalı?

İzmir'de yaşanan depremin ardından yıkılan binalar ve kentsel dönüşüm uygulamalarıyla tekrar gündem olan asbest riski nasıl ortadan kaldırılır? Kentsel dönüşüm kapsamında binaların yıkımı nasıl yapılmalı? İşte ayrıntılar...

Şehirlerde yeşil dönüşüm ve akıllı bina dönemi!

Akıllı şehir uygulamaları ve yeşil dönüşüm son zamanlarda sektör temsilcileri tarafından sıkça konuşulan ve gündeme getirilen konulardan. Peki akıllı şehirler nasıl yapılmalı? İşte akıllı şehir ve yeşil dönüşümün ayrıntıları...

Sanayide yeşil dönüşüm başlıyor!

DEİK, "Sanayide Yeşil Dönüşüm" projesi ile Türk firmalarını yeşil dönüşüme hazırlamak için düğmeye bastı. 

Bursa Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar başlıyor!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde devam eden 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkım çalışmaları başlıyor.

Konya Altın Çarşı'da yıkım başlıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Altın Çarşı'sının yıkımının1 Ocak itibarıyla başlayacağını açıkladı. 

yeşil yıkım nasıl olacak Haberi

yeşil yıkım nasıl olacak

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde yıkılan tüm binaların kalıntılarının doğaya zarar vermeyecek şekilde geri dönüştürülmesini amaçlayan "sıfır atık" politikasından sonra inşaatta "yeşil yıkım" dönemini başlatıyor. Bu çerçevede hazırlanacak mevzuatla, atık yönetiminin temel ilkesi "kaynağında ayırma" işlemi, inşaatların yıkım sürecinde de uygulanacak. 


Plan zorunlu olacak Yapıların, başta tehlikeli maddeler olmak üzere ahşap, demir, bakır, beton, plastik ve cam gibi malzemelerin kaynağında ayrı ayrı toplanmasının ardından yıkılması zorunlu hale getirilecek. Bu şekilde seçici yıkım yapılmadan ana yıkıma geçilemeyecek. 


Hazırlanacak mevzuatla, her uygulama için "yıkım planı" hazırlanması da zorunlu hale getirilecek. Böylece yıkımın daha sağlıklı ve güvenli yapılması sağlanacak. Yıkım karan alınan yapı, dikkatlice analiz edilerek, tehlikeli malzemelerden başlamak üzere güvenli ve sistematik şekilde parçalanacak. 


Türkiye'de bugüne kadar etkin ve verimli inşaat yıkıntı atığı...