03 / 05 / 2024

Yetki veren tapu müdürlüğünce yapılması gereken işlemler

Yetki veren tapu müdürlüğünce yapılması gereken işlemler

Tapu müdürlüklerinin yetki alanı dışındaki taşınmaz işlemlerinde yetki alınması hususu Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Kayıtlı Bulunan Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında...

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Tapu işlem başvurularına getirilen ek güvenlik hakkında bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kullanıcıların Web Tapu sistemine girmek istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerektiğini söyledi.

AYM Ticaret Bakanlığına yetki veren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ni Anayasa’ya aykırı buldu!

Ticaret Bakanlığına yetki veren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi AYM tarafından Anayasa’ya aykırı bulundu. İşte detaylar…

Başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Bir gayrimenkul edinmeye karar veren vatandaşlar, o kişiye ait tapu bilgilerini sorgulamak ve öğrenmek istiyor. Peki başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Başkasına ait tapu nasıl sorgulanır? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl ve nereden yapılır?

Bir gayrimenkul satın almaya karar veren vatandaşlar, o kişiye ait tapu bilgilerini sorgulamak ve öğrenmek istiyor. Peki başkasına ait tapu sorgulama yapılabilir mi?

Yetki belgesi alan emlakçılar dikkat!

Taşınmaz ticareti ile ilgili önemli açıklamalar yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “Yetki belgesi almış olan emlak işletmelerinin sorumlu emlak danışmanlarına tapu sicili ve belediyeler gibi kurumlar ile erişimler sağlanmalı” şeklinde konuştu.

Tapu senedi ile kredi veren bankalar hangileri?

Bankalar müşterilerine ipotek karşılığında çeşitli finansman destekleri sunuyor. Bunun için tapu senedi veya hisseli tapular kullanılabiliyor. Peki tapu senedi ile kredi veren bankalar hangileri? İşte detaylar...

Yetki alanı dışındaki taşınmazlara tapu düzenlemesi imkanı!

Tapu müdürlükleri tarafından yetki alanı dışında kayıtlı bulunan taşınmazlar ile ilgili düzenleme ile 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren tapu işlemlerinde taraflar farklı birimlerde bulunsalar dahi satış, bağış, mal değişim işlemleri gerçekleştirebilecek...

Emlakçılık yetki belgesi alma süresi uzatıldı!

Emlak sektöründe yetki belgesini alma süresinde uzatımına gidilmesi, merdiven altı hizmet veren emlakçılara da fırsat doğurdu...

Tapu işlemlerinde yeni kolaylık!

Tapu müdürlükleri tarafından yetki alanı dışında kayıtlı bulunan taşınmazlarla ilgili düzenlemeye 1 Ocak 2020'den itibaren tapu işlemlerinde taraflar farklı birimlerde bulunsalar dahi satış, bağış, mal değişim işlemleri yapılabilecek.

Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılması Yönetmeliğinde Değişiklik!

Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Kayıtlı Bulunan Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu iptal davası hangi durumlarda açılır?

Babam bize 1'er daire verdi. Ben ufak çaplı icra dosyam olduğundan, tapuyu 2 oğlumun üzerine yaptım, sonra oğlumun da icra problemleri çıktı. Daireyi veren babam sağ, kardeşlerim sağ, olayları biliyorlar. Tapu iptal davası açabilir miyim? sorusunu yanıtladı.

Yabancılar Türkiye'ye gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini halledebilecek!

Türkiye’den gayrimenkul satın almak isteyen yabancılar buraya gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini halledebilecek. Yatırımcıların doğru ve güvenilir bilgiye ulaşması için de 6 dilde hizmet veren “YourKeyTurkey” isimli bir portal hazırlandı.

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik teklifi kabul edildi!

Metruk binaların gerekirse yıkılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yetki verilmesi, tapu işlemlerinde bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması gibi düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Yetki veren tapu müdürlüğünce yapılması gereken işlemler Haberi

Yetki veren tapu müdürlüğünce yapılması gereken işlemler

Yetki alınarak tapu işlemi yapılması!

Tapu müdürlükleri yetki alanı dışındaki taşınmazlar ile ilgili işlem gerçekleştirmek için, kanuni bir yetki alması gerekiyor. Yetki alınarak tapu işlemi yapılması hususu ile ilgili yasal hükümler ise, Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Kayıtlı Bulunan Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında yer alıyor.


Yetki alınarak tapu işlemi yapılması

MADDE 5 – (1) Tapu müdürlükleri, hak sahibinin talebi üzerine, kendi yetki alanı dışında kayıtlı bulunan taşınmazlarla ilgili tapu işlemlerini, taşınmazın kayıtlı bulunduğu tapu müdürlüğünden yetki almak ve kanunen bir engel olmadığını tespit etmek suretiyle yapmaya yetkilidir.


(2) Tapu işleminin tamamlanması için mevzuat gereği birden fazla kimsenin veya temsilcisinin irade beyanında bulunması gerekli ise, bunların tamamının imza sırasında yetki verilen tapu müdürlüğünde birlikte hazır bulunmaları...