05 / 05 / 2024

yetkili mercii

yetkili mercii

Herhangi bir iş, durum veya sorun için kesin yargının verildiği makam, mercii ne demektir?

Kira anlaşmazlıklarında flaş gelişme: Emlak danışmanları da yetkili olacak!

Kira anlaşmazlıklarında yeni dönem resmen başlıyor. Ankara Ticaret Odası (ATO) Emlak Komitesi Başkanı Kenan Bayram, söz konusu anlaşmazlıklarda emlak danışmanları da yetkili olacağını açıkladı. İşte konuya ilişkin tüm ayrıntılar...

Eğitim-iş sendikasının hangi illerde yetkili olacağı belli oldu! İşte detaylar

Eğitim-İş Sendikası 2023 yılında yetkili olduğu il ve ilçeler hakkında bir açıklama yaptı. Sendika İzmir, Kocaeli, Antalya ve birçok ilde yetkili olarak belirlendi. Buna göre Eğitim-İş Sendikası’nın giderek büyüdüğü gözler önüne serildi. 

Reuters'e konuşan Türk yetkili: Danıştay'ın Ayasofya kararını cuma günü vermesini bekliyoruz!

Ayasofya'nın müze statüsünden çıkarılarak ibadete açılması tartışmaları hakkında Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili, "Danıştay'ın Ayasofya kararını cuma günü vermesini bekliyoruz" dedi.

İmar barışı yetkili kuruluşlar!

İmar barışı başvuruları 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Başvuru Bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlardan da yapılabiliyor. İşte imar barışı yetkili kuruluşlar..

47. Ytong Yetkili Satıcılar Toplantısı gerçekleştirildi!

Yapı malzemesi sektörünün öncü kuruluşu Türk Ytong, KKTC’de 47. Ytong Yetkili Satıcılar Toplantısı’nda bir araya geldi. 

Enerji kimlik belgesi düzenlemeye yetkili kuruluşlar!

Enerji kimlik belgesi zorunluluğu 2 Mayıs itibari ile başlıyor. Peki bu belge nereden alınır? Enerji kimlik belgesi düzenlemeye yetkili kuruluşlar hangileridir?

46. Ytong Yetkili Satıcılar Toplantısı yapıldı!

Türk Ytong, Yetkili Satıcıları ile Antalya’da düzenlenen 46. Ytong Yetkili Satıcılar Toplantısı’nda bir araya geldi. “Biz Biriz” sloganıyla gerçekleştirilen toplantıda Türk Ytong Yetkili Satıcıları ve Ytong Satış Ekibi 2017 yılına enerjik bir başlangıç yaptı.

TİVMED’in İzmir temsilciliği hizmete girdi!

Tehlikeli İşler ve Mesleki Eğitim Derneği İzmir temsilciliği açıldı. Derneğin İzmir temsilciliğine Dilara Sürgü getirildi. Tehlikeli iş kollarının eğitiminde yetkili tek mercii olan derneğin İzmir Koordinatörlüğünü Gülümser Bubik üstlenecek.

Muvazaa satış davasında yetkili mahkeme!

Muris muvazaası davası miras bırakanın ölümünden sonra açılabiliyor. Peki, muvazaa satış davasında hangi mahkeme yetkili? İşte, muvazaa satış davasında yetkili mahkeme!

Tenkis davasında yetkili mahkeme!

Saklı paylarının karşılığını alamayan mirasçılar, mirasbırakanın tasarruf edebileceği kısmı aşan tasarruflarının tenkisini dava etme hakları bulunuyor. Peki, tenkis davası nerede açılır? İşte, tenkis davasında yetkili mahkeme!

Ortaklığın giderilmesi davasında yetkili mahkeme!

Paylı mülkiyete tabi taşınmazlarda, paydaşların tümü oybirliği ile yapacakları sözleşme ile ortaklığı giderebiliyor ve paylı mülkiyeti ferdi mülkiyete dönüştürebiliyor. İşte, ortaklığın giderilmesi davasında yetkili mahkeme!

Ortaklığın giderilmesi davası yetkili mahkeme!

Bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet veya kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için Ortaklığın giderilmesi davası açılıyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davası yetkili mahkeme hangisidir?

Fuzuli işgal davası yetkili mahkeme!

Fuzuli işgal; bir taşınmaz malın, sahibinin izin ve rızası olmayarak işgal edilmesi durumuna deniyor. Fuzuli işgalciye karşı tahliye ve ecrimisil davası açılabiliyor. Peki, fuzuli işgal davası yetkili mahkeme hangi mahkemedir?

yetkili mercii Haberi

yetkili mercii

Mercii ne demektir?

Mercii, kamu idaresi ve makam için kullanılan terimdir. Bir iş veya problem hakkında düşünelerek kesin yargının verilmesi için başvurulacak ilgili yer veya makam için kullanılır.


Günümüzde, mercii kelimesi en çok "yetkili mercii" ve "karar mercii" şeklinde karşımıza çıkar.


Yetkili mercii ne demektir?

İlgili bir iş veya durumdan sorumlu makam, yetkili mercii olarak tanımlanır.


Karar mercii ne demektir?

Karar mercii, karar verme yetkisine sahip kimse veya kuruluş için kullanılan terimdir. 



Işıl Seren...