02 / 05 / 2024

yht durakları

yht durakları

Yüksek Hızlı Tren hattıyla 5 yıl içinde en az 2 bin 500 kilometre hızlı tren hattı yapılacak. Yapılacak olan hatların tamamı bittiği takdirde Türkiye'nin 37 milyon nüfusunu barındıran 14 şehrini birbiriyle hızlı trenle buluşacak.

Müjde! Yüksek Hızlı Tren seferleri 1 ay ücretsiz olacak! İşte o iller, sefer saatleri ve durakları...

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri mayıs ayının sona kadar ücretsiz olacak. Peki, sefer saatleri ve durakları belli oldu mu? İşte yanıtı...

Kocaeli'nde YHT hattına çatı düştü!

Kuvvetli lodosun etkisiyle düşen çatının parçaları, TCDD ekiplerince kaldırıldı. Kocaeli'nde kuvvetli lodos nedeniyle bir iş yerinin çatısı uçarak, Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattına düştü.

Elektrik kesintisi, YHT seferlerini aksattı!

Alınan bilgiye göre, sabah 06.00'da Ankara'dan İstanbul'a hareket eden YHT, Bilecik - Sakarya hattında meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle Bilecik'te inşaatı devam YHT Garı'nda bekletildi.

İETT, Arnavutköy'deki bazı durakların adını değiştirdi!

İETT, Arnavutköy, Taşoluk, Çilingirköy, Boyalık ve Sultangazi'deki bazı durakların isimlerini değiştirdi. İşte kurumun resmi internet sitesi www.iett.gov.tr üzerinden duyurulan o İETT durak ismi değişiklikleri...

Yerköy-Kayseri YHT ihalesi bu yıl yapılacak!

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Hızlı Tren Projesi’nin Yüksek Planlama Kurulu’nda (YPK) kararının tamamlandığı ve 142 kilometre uzunluğunda çift hatlı Yerköy-Kayseri YHT projesinin bu yıl içinde ihalesi yapılacağını söyledi..

Kayseri YHT projesinin ihalesi bu yıl!

Kayseri Hızlı Tren Projesi’nin Yüksek Planlama Kurulu’nda (YPK) kararının tamamlandığı ve 142 kilometre uzunluğunda çift hatlı Yerköy-Kayseri YHT projesinin bu yıl içinde ihalesi yapılıp, temeli atılacağı söylendi.

Adıyaman Belediyesi'nden yeni minibüs durakları!

Adıyaman Belediyesi tarafından minibüs durakları bulunmayan şehir içi minibüslerinin geçtiği güzergahlarda yeni minibüs durakları yapıldı...

İstanbul-Ankara YHT yolcu sayısı 1 milyona yaklaştı!

İstanbul-Ankara arası hizmet veren Yüksek Hızlı Tren'i (YHT) kullanan yolcu sayısı 1 milyona dayandı. Hızlı tren hattında Doğançay ripajı tamamlandığı zaman ulaşım yaklaşık 20 dakika daha kısalacak.

YHT Kuzey Irak'a gidecek!

YHT Kuzey Irak'a gidecek. Yeni yılda 5 milyar lira yatırım planlayan TCDD, YHT seferlerini komşu ülkelere kadar götürecek. 2015 programı kapsamında Kuzey Irak hattı gündeme gelecek.

Ankara-İstanbul arası YHT ile 1.5 saate inecek!

Ankara - İstanbul arası YHT ile 1.5 saate inecek. Bakan Elvan, Ankara - İstanbul arasını 1.5 saate indirecek YHT için fizibilite çalışmaları yapıldığını belirtti.

Ankara-Eskişehir-İstanbul YHT fizibilite çalışmaları tamamlandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara-Eskişehir-İstanbul YHT hattını açtıklarını, seyahat süresinin 3,5 saate düştüğünü anımsattı...

Ankara-Eskişehir YHT’de içki servisi kalktı!

Yüksek hızlı trenin (YHT) Ankara-Eskişehir hattında da alkol satışı kalktı. Böylece YHT’nin hiçbir hattında artık alkol servisi kalmadı. Beşler Şirket yetkilileri talep eksikliği nedeniyle böyle bir karar aldıklarını belirttiler.

Konya-İstanbul YHT'nin ilk seferlerine yoğun ilgi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından dün açılışı gerçekleştirilen, Konya ile İstanbul arasında seyahat süresini 4 saat 15 dakikaya düşürenYüksek Hızlı Tren (YHT) seferinin ilk yolcuları, Konya'ya geldi.

yht durakları Haberi

yht durakları

Yüksek Hızlı Tren hattıyla 5 yıl içinde en az 2 bin 500 kilometre hızlı tren hattı yapılacak. Yapılacak olan hatların tamamı bittiği takdirde Türkiye'nin 37 milyon nüfusunu barındıran 14 şehrini birbiriyle hızlı trenle buluşacak.


'Ankara-İstanbul arası 70 dakika olacak' Bakan Lütfi Elvan, Ankara-İstanbul arasında 3,5 saatlik süreyi kısaltacak ikinci Yüksek Hızlı Tren hattı projesi bulunduğunu bildirdi.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara-İstanbul arasında 3,5 saatlik süreyi kısaltacak ikinci Yüksek Hızlı Tren hattı projesi bulunduğunu bildirerek, "Bunu çok daha kısaltacak bir başka projemiz var. Doğrudan Ankara'dan İstanbul'a, Eskişehir'e uğramadan giden bir yüksek hızlı tren. Taliplisi olması halinde yap-işlet-devret modeliyle ihalesine çıkmak istiyoruz" dedi.


Gazetevatan.com » Ekonomi » İşte Yüksek Hızlı Tren'le birbirine bağlanacak 14 şehir

İşte Yüksek Hızlı Tren'le birbirine bağlanacak 14...