02 / 05 / 2024

YHT ile birbirine bağlanacak şehirler

YHT ile birbirine bağlanacak şehirler

Yüksek Hızlı Tren hattıyla 5 yıl içinde en az 2 bin 500 kilometre hızlı tren hattı yapılacak. Yapılacak olan hatların tamamı bittiği takdirde Türkiye'nin 37 milyon nüfusunu barındıran 14 şehrini birbiriyle hızlı trenle buluşacak.

1941 Taksim ile Mete Caddesi'ni birbirine bağlayan yol için 85 bin lira bütçe ayrılmış!

1941 yılında Taksim Taşkışla ile Mete Caddesi'nin birbirine bağlayan yolun asfalt çalışması için toplamda 85 bin liralık bütçe hazırlanmış.

Bakan Uraloğlu açıkladı! YHT'de yolcu rekoru kırıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Konya-Ankara, Karaman-Konya-İstanbul yüksek hızlı tren (YHT) hatlarında 2 yılda 2 milyon 423 bin 868 yolcu ile "seyahat rekoru" kırıldığını açıkladı. İşte haberin detayları...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Ankara-Konya hattında YHT seferleri artırıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısı ile Ankara-Konya ve Konya-Ankara hattında ek yüksek hızlı tren (YHT) seferleri düzenledini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi! Ankara ile Çorum arası 1.5 saat olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Delice-Çorum Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin (YHT) 2024 yılında ihale edileceğini söyleyerek müjdeyi verdi. Yeni yüksek hızlı tren hattı ile Ankara il Çorum arasın 1.5 saat olacak.

Yüksek Hızlı Trenlerle ile seyahat eden yolcu sayısı 80 milyona ulaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yüksek hızlı trenlerle (YHT) ile bugüne kadar 79 milyon 581 bin vatandaşa hızlı, konforlu, ekonomik ve güvenli seyahat imkanı sağladıklarını kaydetti. YHT ile seyahat detayları ve ayrıntıları haberimizde...

İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen birleştiriliyor! İki Havalimanı birbirine kenetlenecek...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün ortasından geçecek hızlı tren yolu için betonların döküldüğünü açıkladı. Bu proje ile İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı adeta birbirine kenetlenmiş olacak. İşte ayrıntılar...

Bu aspiratör ile mutfağınız kötü kokulardan arınsın! 12 Şubat 2023 fiyat listesi

Çeşit çeşit yemek yapayım ancak kokuları birbirine karışmasın diyenler için Simfer,çift motorlu hava transfer gücü teknolojisi ile mutfaklardaki kötü kokuyu yok ediyor. Tek kasetli filtre özelliğine sahip aspiratör özellikleri ile ön plana çıkıyor.

Kanal İstanbul, Çerkezköy-Kapıkule YHT Projesi’nin maliyetini katladı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Türkiye'yi demiryolu ile Avrupa'ya bağlayacak Halkalı-Kapıkule YHT projesinin Çerkezköy-Halkalı bölümünün maliyetinin Kanal İstanbul güzergahıyla kesişmesi sebebiyle 3.1 milyar TL’den 7.7 milyar TL’ye yükseltildiğini belirtti.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün silüeti belli oldu!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ana hatlarının çekilmesi ile  çalışma platformu olarak kullanılacak kedi yolunun inşaatı büyük oranda bitti. Avrupa ve Asya kıtaları, Lapseki'den Gelibolu yakasına kadar uzanan kedi yolu ile birbirine bağlanınca, Çanakkale Köprüsü silueti de ortaya çıktı. 

'Hızray' ile 114 dakikalık mesafe 55 dakikaya düşecek!  

İstanbul’da 12 ilçeyi geçerek havalimanlarını birbirine bağlayacak, Halkalı ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasını 114 dakikadan 55 dakikaya düşürecek hızlı metro geliyor. ‘Hızray’ saatte 160 kilometreye kadar sürat yapabilecek.

Ankara-Sivas YHT hattında sona gelindi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara- Sivas yüksek hızlı tren (YHT) hattında incelemelerde bulundu. Karaismailoğlu, ''İnşallah bu yıl bitmeden Ankara'dan Sivas'a hızlı tren ile bağlanmış olacağız'' diye konuştu.

Emek-YHT-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı Projesi ile şehir hastanesine ulaşım kolaylaşacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca hayata geçirilecek Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından "Emek-YHT-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı Projesi" kapsamında 4 istasyon yapılacak.

Ankara-İstanbul arasındaki YHT ile ulaşım süresi 30 dakika kısalacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Ankara ile İstanbul arasındaki YHT ile ulaşım süresinin yaklaşık 30 dakika kısalacağını müjdeledi...

YHT ile birbirine bağlanacak şehirler Haberi

YHT ile birbirine bağlanacak şehirler

Yüksek Hızlı Tren hattıyla 5 yıl içinde en az 2 bin 500 kilometre hızlı tren hattı yapılacak. Yapılacak olan hatların tamamı bittiği takdirde Türkiye'nin 37 milyon nüfusunu barındıran 14 şehrini birbiriyle hızlı trenle buluşacak.


'Ankara-İstanbul arası 70 dakika olacak' Bakan Lütfi Elvan, Ankara-İstanbul arasında 3,5 saatlik süreyi kısaltacak ikinci Yüksek Hızlı Tren hattı projesi bulunduğunu bildirdi.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara-İstanbul arasında 3,5 saatlik süreyi kısaltacak ikinci Yüksek Hızlı Tren hattı projesi bulunduğunu bildirerek, "Bunu çok daha kısaltacak bir başka projemiz var. Doğrudan Ankara'dan İstanbul'a, Eskişehir'e uğramadan giden bir yüksek hızlı tren. Taliplisi olması halinde yap-işlet-devret modeliyle ihalesine çıkmak istiyoruz" dedi.


Gazetevatan.com » Ekonomi » İşte Yüksek Hızlı Tren'le birbirine bağlanacak 14 şehir

İşte Yüksek Hızlı Tren'le birbirine bağlanacak 14...