16 / 05 / 2024

yıkılacak evde kiracıların hakları

yıkılacak evde kiracıların hakları

Kira sözleşmesi süresi henüz dolmayan taşınmazları yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi durumunda sözleşme feshedilebiliyor. Peki, yıkılacak evde kiracı hakları nelerdir?

Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor!

Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2023 yılı sonuçlarına göre, oturulan konuta sahip olanların oranı 2022'ye göre 0,5 puan azalarak 2023'te yüzde 56,2 oldu. Ekonomist Nejat Özonay, "Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor" dedi. İşte o paylaşım

Hatay’da acil yıkılacak 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırıldı! Şehir tanınamaz hale geldi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasarı alan Hatay’da acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırılması ile şehir adeta tanınamaz hale geldi. 

Kiracıların başı ev sahipleri ile dertte! Ev sahipleri kiracılarını çıkartabilmek için yeni yöntem geliştirdi!

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sorunlar gittikçe büyümeye başladı. Ev sahipleri yüzde 25 sınırına uymadan kira artışlarına devam ederken kiracılar yüksek kiralar altında ezilmeye başladı. Ev sahipleri şimdi de kiracılarını istediği zaman çıkartabilmek için yeni yöntem geliştirdi

Ekmek ve Simit Fiyatları Uçtu: Vatandaşların Cebine Bir Yük Daha!

2023 yılının ikinci yarısında zamlanan ürünler arasında ekmek ve simit de yer aldı. En çok tüketilen gıda ürünlerinden olan ekmek ve simide gelen zam, vatandaşların omzuna bir yük daha ekledi. Vatandaşların tepkisine neden olan zam sonrası ekmek ve simidin işte yeni fiyatı…

Kiracıların başı fahiş kiralarla dertte! Çürük raporlu evlere 13 bin TL, 4 bin 125 TL'lik eve 30 bin TL isteniyor!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira zammı tartışması büyüyor. Kiracılar çözümü mahkemeden ararken, fahiş kiralardan sık sık şikayet ediyor. İşte kiracıların anlattıkları...

Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz'dan kiracıların yüzünü güldürecek açıklama!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kiracıların rahatlaması ve konut arzının artırılması konusunda kararlı olduklarını belirtti. Kiracıları koruma amacıyla sınırlamalar getirildiğini vurgulayan Yılmaz, konut arzını desteklemek için hızla çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Malatya'da yıkık ve acil yıkılacak toplam 6 bin 442 yapının enkazı kaldırıldı!

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerde yıkılan ve acil yıkılacak 6 bin 586 binadan 6 bin 442'sinin enkazının kaldırıldığı belirtildi.

Kira uyuşmazlık davaları patladı! Peki, ev sahipleri hangi durumda kiracıyı çıkarabilir? Kiracıların hakları nedir?

Ev sahipleri fiyat artışlarını bahane ederek kiraları fahiş oranda artırmak isterken, kiracılar ise alım gücündeki gerileme nedeniyle buna itiraz ediyor. Uzmanlar konunun hukuki boyutunu inceleyerek ev sahibi ve kiracıların haklarını anlattı.

Kiracıların merakla beklediği karar TBMM'den çıktı! Kira artış oranında üst sınır kesinleşti

Kiralık ev fiyatlarının son dönemde baş döndürücü bir hızla yükselmesi hükümeti harekete geçirdi. Kiracıların merakla beklediği haber TBMM'den geldi. Kiralık evlerde artış oranı üst sınırı belli oldu. Son tarih de açıklandı.

İstanbul depremi için ürküten açıklama: 48 bin bina yıkılacak!

Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası'nda gerçekleştirilen Deprem ile Kentsel Dönüşüm Kurultayı'nda açıklama yapan AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki "Beklenen İstanbul depreminde yıkılacak iki bina enkazının başına koyacağımız, deprem bilgisi olan bir kurtarıcı bile bulamayacağız" diye konuştu.

İstanbul'da yıkılacak binalara eski imar hakkı verilecek!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü açacak yeni bir karara imza atıldı. İBB Meclisi'nde alınan karara göre; kentsel dönüşüm ile yıkılacak binalara ilk imar hakları geri verildi. 

Muğla'da 156 bina acil yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla'da yangınlar nedeniyle 11 bin 844 haneden 36 bin 365 vatandaşın tahliye edildiğine vurgu yaparak "Toplam 156 bina acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı konumdadır. 77 konut da aynı kapsamdadır" diye konuştu.

'Türkiye Diyanet Vakfı kiracılarını icraya verdi' iddiası mecliste!

Türkiye Diyanet Vakfının kiracılarını icraya vermesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

yıkılacak evde kiracıların hakları Haberi

yıkılacak evde kiracıların hakları

Yıkılacak evde kiracı hakları!

Kira sözleşmesi süresi henüz dolmayan taşınmazlar kanunda belirtilen bazı istisnai durumlarda tahliye edilebiliyor. Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi gerekli ve bu işler sırasında kiralananın kullanımı imkânsız ise;


Belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açacağı dava ile sona erdirebiliyor. Peki, yıkılacak evde kiracı hakları nelerdir?


Ev sahibinin yazılı ihtarı sonrasında kiracının belirlenen tarihte evi tahliye etmesi gerekiyor. Bu süreçte gerçekleşen zorunlu tahliyeden sonra, depozito iadesini engelleyecek herhangi bir durumun olmaması halinde depozito geri iade edilebiliyor.


Kanunen güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere,...