04 / 05 / 2024

yıkılacak tehlikeli yapılar

yıkılacak tehlikeli yapılar

Yıkılacak derecede tehlikeli yapılar, başlangıçta imar mevzuatına aykırı değildir. Ancak, zaman içerisinde yapılar, bakımsızlık, tamirsizlik, deprem ve buna benzer sebeplerle fiziki ömürlerini tamamlar ve yıkılacak duruma gelirler...

İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? Bakan Uraloğlu tek tek açıkladı: Tahliye planı yapıldı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul depremi ile ilgili yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmaları tek tek açıkladı. Peki İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? İşte ayrıntılar...

Malatya'da yıkık ve acil yıkılacak toplam 6 bin 442 yapının enkazı kaldırıldı!

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerde yıkılan ve acil yıkılacak 6 bin 586 binadan 6 bin 442'sinin enkazının kaldırıldığı belirtildi.

Tat Kuleler yıkılacak mı? 'Depreme dayanıklı değil' gerekçesiyle mahkemeye başvuru yapıldı! 

İstanbul’un en merkezi noktasında yıllardır miras davası nedeniyle atıl durumda bulunan Tat Kuleler ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Tat Kuleler yıkılacak mı?

Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklama yapıldı. Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

Maradona'nın mirasçıları anlaşamadı! Evi yıkılıyor!

Dünya futbolunun efsane ismi Luis Armando Maradona'nın Villa Devoto'daki evi mirasçılarının anlaşamamsı üzerine yıkılacak. Yıkılacak olan yapının yerine otopark ve yeni konutlar inşa edilecek.

Kastamonu Bozkurt'ta 166 yapı yıkılacak!

Geçtiğimiz yaz sel felaketi yaşayan Kastamonu Bozkurt'ta çalışmalar devam ediyor. Kent genelinde 166 yapı yıkılacak sonrasında ise yeni konutlar, okul, hastane ve öğrenci yurdu inşa edilecek.

Rize'nin 'Pisa' kuleleri tahliye ediliyor! Yıkılacak!

Rize'de, dolgu zemin üzerine 30 yıl önce yapılan ve zeminde yaşanan kayma sebebiyle yan yatmaya başlayan 4 bina boşaltılıyor. 'Pisa Kuleleri' diye anılan riskli binalar tahliye sonrasında yıkılacak.

İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir genelinde 75 bin 934 binada 411 bin bağımsız bölümün incelemesinin yapıldığını belirten Kurum, "İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342" dedi.

İzmir'de 214 acil yıkılacak bina tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İzmir'de 214 "acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık" bina, 201 "orta hasarlı" bina, 1431 "az hasarlı" bina tespit edildi.

Depremde ağır hasar alan 26 bina acil yıkılacak!

İzmir AFAD Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Toplam 1238 binada çalışmalarımızı tamamlamış durumdayız. Bunlardan 1238 binadan 26'sı acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina'' diye konuştu.

Hobi bahçeleri yıkılacak mı?

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, sahipli arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırıldı. Kanun teklifi TBMM'de yasalaştı. Peki hobi bahçeleri yıkılacak mı? İşte hobi bahçeleri kanunu...

Giresun Doğankent'te selden zarar gören konutlar yıkılacak!

Giresun'daki sel felaketinde zarar gören Doğankent'teki 88 daire ve 43 dükkanın bir kısmı yıkılacak...

Balat’ta bulunan sivil mimarlık örneği yapıların cepheleri yenileniyor!

Fatih ve İstanbul’un en özel ve güzel noktaları arasında yer alan Balat’ta bulunan sivil mimarlık örneği yapıların cepheleri yenileniyor.

yıkılacak tehlikeli yapılar Haberi

yıkılacak tehlikeli yapılar


Yıkılacak derecede tehlikeli yapılar!


Yıkılacak derecede tehlikeli yapılar, başlangıçta imar mevzuatına aykırı değildir. Ancak, zaman içerisinde yapılar, bakımsızlık, tamirsizlik, deprem ve buna benzer sebeplerle fiziki ömürlerini tamamlar ve yıkılacak duruma gelirler. Bu durumlarından ötürü kamu güvenliğini tehdit ederler. Bu nedenle, yıkılacak derecede tehlikeli yapılar da imar mevzuatına aykırı yapılardan sayılıyor.


Yıkılacak derecede tehlikeli yapılar konusunda İmar Kanunun 39. maddesinde: “Bir kısmı veya tamamının yıkılacak derecede tehlikeli olduğu belediye veya valilik tarafından tespit edilen yapıların sahiplerine tehlike derecesine göre bunun izalesi için belediye veya valilikçe on gün içinde tebligat yapılır. Yapı sahibinin bulunmaması halinde binanın içindekilere tebligat yapılır. Onlar da bulunmazsa tebligat varakası tebliğ yerine kaim olmak üzere tehlikeli yapıya asılır ve keyfiyet muhtarla birlikte bir zabıtla tespit edilir. Tebligatı müteakip süresi...