12 / 05 / 2024

yıkılan çeşmeler

yıkılan çeşmeler

1938 yılında belediye bir cetvel hazırlayarak İstanbul'da tarihi kıymeti fazla olan çeşmelerin hepsini restore edecekmiş. 1938 yılında İstanbul'un çeşmeleri kurumuş ve bu çeşmelere terkos yani şebeke suyu verilmiş.

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Adıyaman Milletvekilleri depremde yıkılan okullar için Milli Eğitim Bakanı’ndan talepte bulundu!

Adıyaman Milletvekilleri Milli Eğitim Bakanı’nı ziyaret ederek depremde yıkılan okullar için 7 maddelik talepte bulundular. 

Depremlerde yıkılan binalara ilişkin tutuklananların sayısı 218'e yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan veya imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarla ilgili olarak tutuklanan şüpheli sayısı 218'e yükseldi.

Diyarbakır'da yıkılan binalardaki kusurlara ilişkin gözaltı sayısı 53'e çıktı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 53'e çıktı.

Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi tutuklandı!

Hatay depreminde yıkılan Rönesans Rezidans müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

İzmir'deki depremde yıkılan binalar meclis gündeminde!

İzmir'deki depremde yıkılan binalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Katar, Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacak!

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lolwah Al Khater yaptığı açıklamada, Katar'ın Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacağını söyledi.

İzmir depreminde evi yıkılan aileye güçlendirme kredisi verildi!

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremden sonra, hasar görmesi sebebiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca evi yıkılan Balık ailesine, deprem yardımı kapsamında “güçlendirme kredi hak sahipliği” çıktı.

İzmir depreminde yıkılan binalarla ilgili gözaltı kararı!

İzmir'de 30 Ekim tarihinde meydana gelen deprem sonrasında yıkılan binalarla ile ilgili 22 kişi hakkında göz altı kararı alındı. 

İzmir depreminde yıkılan bazı konutların Hazine'ye devri mecliste!

İzmir depreminde yıkılan bazı konutların Hazine'ye devir işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın fenni mesulü için tutuklama kararı!

İzmir'de 30 Ekim 2020’de meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan Rıza Bey Apartmanı ile ilgili devam eden soruşturma dahilinde  binanın mimari proje müellifi ve fenni mesulü olan A.S.B tutuklandı. 

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı için yeni iddia!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı’yla ilgili yeni tartışmalar yaşanıyor. Apartmanın deprem tespit tutanağında zemin etüdü yapılmasının söylendiği ileri sürüldü. 

İzmir'de yıkılan bazı konutların Hazineye devir işlemleri TBMM'de!

İzmir depreminde yıkılan bazı konutların Hazineye devir işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

yıkılan çeşmeler Haberi

yıkılan çeşmeler

Kıymetli çeşmelerin hepsi beş senede tamir edilecek

Belediye bir cetvel hazırladı, Müzeler İdaresi'yle görüşmeye başladı


İstanbul'da adım başında bir çeşmeye tesadüf edilir. Bu çeşmeler içinde tarihi ve mimari bakımından çok kıymetli olanları vardır. Fakat maatteessüf bunların ekserisi bakımsızlıktan harap olmuştur. Bir defa çeşmelerin çoğu kurumuştur. Bundan sonra da üzerindeki süsler bozulmuş, saçakları harap olmuştur.


Kırkçeşme suyu akan çeşmelerin suyu kesildikten sonra Sular İdaresi, ihtiyacı karşılamak üzere, bazı semtlere Terkos suyu vermiştir. Bu su kısmen yeni musluklar yapmak, kısmen de eski çeşmelere Terkos suyu vermek suretiyle akıtılmaktadır. Fakat Terkos suyu verilen çeşmelerden bir kısmının harap olduğu görülmüştür. Sular idaresi bunların tamirine lüzum görmüştür. Yalnız içlerinde tarihi ve mimari kıymeti olan çeşmeler de vardır. Tamir sırasında bunların kıymetine helal gelmemesi için Müzeler İdaresi'ne başvurulmuştur.


Haber...