03 / 05 / 2024

yıkım ataşmanı nedir

yıkım ataşmanı nedir

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Barış Yenilmez, bugünkü yazısında yıkım ataşmalarından ve öneminden bahsetti. İşte o haber...

Yıkım ruhsatı nedir? 

Risk taşıyan binaların yıkılması için belediyelerden alınan resmi yıkım izni yıkım ruhsatı olarak adlandırılır. Bu izin tehlikeli veya sağlık açısından riskli olduğu tespit edilen binaların güvenli bir şekilde yıkılabilmesi için gereklidir. Bu izin bazı yapılar için zorunludur.

Serkan Yıkım Hafriyat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Serkan Yıkım Hafriyat Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Uyar tarafından kuruldu.

Yükselen Hafriyat Yıkım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yükselen Hafriyat Yıkım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited  Şirketi Ataşehir’de  250 bin TL sermaye bedeli ile Erdi Yüksek tarafından kuruldu.

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı TBMM'de!

Yapı kayıt belgesi alınan yapılar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ataş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ata GYO'nun Çanakkale'deki taşınmazının yıkım işleminin yüzde 85'i tamamlandı! 

Ata GYO'nun portföyünde yer alan, Çanakkale İli, Merkez İlçesi, 175 Ada 3 Parseldeki taşınmazın yıkım işlemine başlanmış ve yıkım işleminin yüzde 85'i tamamlanmış durumda.

Ataşehir İmar İskan Blokları'nda yıkım ne zaman başlayacak?

TOKİ, İstanbul Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi'nde yer alan İmar İskan Blokları'nı kentsel dönüşüm kapsamında yıkıp yeniden inşa edecek. Peki söz konusu alanda yıkım ne zaman başlayacak?

Kapadokya’da uydu görüntülerine göre yıkım yapılacak!

Peribacalarıyla ünlenen turizm bölgesi Kapadokya’da, kaçak yapılaşmanın önlenmesi için denetimler artırıldı. Bölgede uydu görüntülerine göre yıkım yapılacak.

İmar barışının yıkım kararına etkisi!

İmar barışı kapsamında verilen Yapı Kayıt Belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için düzenleniyor. Peki, imar barışının yıkım kararına etkisi nedir?

Ankara Ata Sanayi'deki 42 metruk yapıya yıkım kararı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çevre ve halk sağlığını korumak amacıyla eski sanayi bölgelerinde başlattığı yıkım çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Ankara Ata Sanayi'de yer alan 42 metruk yapı için yıkım kararı çıktı.

Kentsel dönüşümde yıkım ataşmanı kullanılmalı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Barış Yenilmez, bugünkü yazısında yıkım ataşmalarından ve öneminden bahsetti. İşte o haber...

Uyarlar Yıkım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uyarlar Yıkım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Metin Uyar tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 31 Aralık'ta Ataşehir, Küçükbakkalköy Mahallesi, Atatürk Caddesi, Candarlı Sokak'ta kuruldu.

Altındağ'da geniş çaplı yıkım gerçekleşti!

Altındağ'da geniş çaplı yıkım gerçekleşti. İlçeyi daha modern bir hale getirmek için gece gündüz çalışan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için kararlı mücadelesini sürdürüyor.

Kentsel dönüşümde yıkım yardımı nedir?

Riskli alanda yer alan riskli olduğu tespit edilen yapılar için, Bakanlıkça Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı’ndan verilen krediler arasında yer alan kentsel dönüşümde yıkım yardımı nedir?

yıkım ataşmanı nedir Haberi

yıkım ataşmanı nedir

Dünyada yıkım kelimesi, kardeşi geri dönüşümle birlikte anılıyor ve kentsel hayatta toz, gürültü, titreşim gibi rahatsız edici unsurları ortadan kaldıran, aynı zamanda yıkım sonucu elde edilen atık malzemeyi geri dönüşümle ekonomiye kazandıran ataşmanlar kullanılıyor.


Günümüz yıkımlarında, özellikle Türkiye riskli bina yapısı dikkate alındığında, dokunsan yıkılır denen binalara "şiddet" uygulanıyor. Ani çökme ya da parçalanmalarla nefes aldırmayan toz bulutu oluşurken moloz yığını yıkımı zorlaştırıyor ve taşıması, dökülmesi dert oluyor. Toz solumak, hafriyat kamyonu trafiği nedeniyle sinirlerin gerildiği, "yok mu bunun daha mantıklı bir yolu" diye söylendiğimiz zamanları yaşıyoruz.


Bunun yanısıra, kova/kepçe dediğimiz ve özünde hafriyata yönelik kullanılan ataşmanla yıkım yaparken bir diğer milli servetimiz iş makinalarını da ciddi şekilde yıpratıyor, böylece çok yönlü olarak sermayemizi tüketiyoruz.


Hepsi bir araya toplandığında, diğer tüm basamakları...