05 / 05 / 2024

Yıkım İşlemleri ile Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı

Yıkım İşlemleri ile Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı

inşaat ve yıkıntı atıklarının çevre ve insan sağlığına ve güvenliğine zarar vermeyecek şekilde yönetimine ve kontrolüne ilişkin çalışmaların veriminin ve etkinliğinin arttırılmasını sağlamak için “Yıkım İşlemleri ile Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı” hazır

Yapay zeka teknolojisi ile deprem sonrası İstanbul’daki yıkım görüntülendi!

Yapay zeka teknolojisi, olası Marmara depreminin ardından İstanbul’da yaşanacak yıkımı resmetti. Deprem sonrası yıkılması beklenen 45 bin konutun bilgilerinin sisteme yüklenmesi ile daha gerçeğe yakın görüntü almak da mümkün olacak.

Avcılar sahildeki Hayrola Lunapark için tahliye ve yıkım işlemleri başlatıldı!

İBB'nin yetkisindeki alanda, Avcılar sahilde konumlanan Hayrola Lunapark’ın dört senedir işgal edilerek işletildiği belirlendi. Lunapark için tahliye ve yıkım işlemleri başlatıldı.

Bitlis'te riskli 177 yapının yıkımına başlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve Bitlis Valiliği ile Bitlis Belediyesi ortaklığı ile hayata geçen kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilçe genelinde riskli olduğu belirlenen 177 yapının yıkım işlemleri başladı. 

Şema Efsane Yıkım Hafriyat Ve İnşaat Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Şema Efsane Yıkım Hafriyat Ve İnşaat Taahhüt Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Maruf Beçet ve Şemsettin Yılmaz ortaklığında kuruldu.

Dev Hafriyat Yıkım Ve Nakliyat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dev Hafriyat Yıkım Ve Nakliyat Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Deveci tarafından kuruldu.

Metruk Bina Veri Tabanı ile 62 bin bina yıkımı gerçekleştirildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremle mücadele kapsamında kullanılan Metruk Bina Veri Tabanı programı ile 62 bin yapının yıkımının gerçekleştiğini dile getirdi. 

Sancak Hurdacılık Yıkım İşleri Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sancak Hurdacılık Yıkım İşleri Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ramazan Pamuk tarafından kuruldu.

İBB'ye rica ile tente yıkım suçlaması! 

İBB, Bebek'te Kemal Yıldırım tarafından işletilen restoranın tentesinde yıkım işlemi yaptı. Restoran sahibi Yıldırım, İBB'nin  Reina’nın eski sahibi Mehmet Koçarslan’ın ricasıyla yıktığını iddia etti. 

Avcılar Belediye binası için yıkım işlemleri başladı!

51 sene önce inşa edilen Avcılar binası için yıkım işlemleri başladı. Yapılan çalışmalarda binada çok sayıda demir olduğu ve beton kalitesinin çok düşük olduğu belirtildi.

Marmaris'te depreme dayanıksız otel için yıkım kararı!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan ve depreme dayanıksız olduğu belirlenen otel binası için yıkım çalışmaları başladı. 24 odası bulanan apart otelde boşaltma işlemleri başladı.

Erdem Yıkım Hafriyat İnşaat Organizasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erdem Yıkım Hafriyat İnşaat Organizasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Erdem tarafından kuruldu.

Hobi bahçesi sahiplerinden çağrı: Yıkım çözüm değil!

28 Ekim'de Gıda, Tarım ve Orman alanında düzenlemeler içeren torba yasa teklifinin kabul edilmesi ile hobi bahçelerinin yıkımı konusunda tartışmalar yaşanmaya başladı. Söz konusu tartışmalar ile ilgili hobi bahçesi sahipleri yazılı bildiri yayınladı.

Bolu yaylalarındaki yıkım kavgası büyüyor! 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yaylalarda devam  eden yıkım işlemleri nedeniyle çıkan kavga hakkında açıklama yaptı. Özcan açıklamasında, “Bize bu talimatları gönderenler sayın valimize de söylüyorum. Önce bunlarla ilgili bize talimat versinler”  dedi. 

Yıkım İşlemleri ile Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı Haberi

Yıkım İşlemleri ile Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı

Yeni gelişmelere uyum sağlanabilmesi amacı başta olmak üzere yıkım ve hafriyat faaliyetlerinin ve bu faaliyetler neticesinde ortaya çıkacak hafriyat toprağı ile inşaat ve yıkıntı atıklarının çevre ve insan sağlığına ve güvenliğine zarar vermeyecek şekilde yönetimine ve kontrolüne ilişkin çalışmaların veriminin ve etkinliğinin arttırılmasını sağlamak için “Yıkım İşlemleri ile Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı” Bakanlıkça hazırlandı. 

Taslak Nisan 2017'de hazırlandı. Söz konusu taslağa son görüş verilmesi tarihi 22 Mayıs 2017 olarak belirlendi. Ancak taslak yönetmelik henüz yürürlüğe girmedi. 

Bu Yönetmeliğin 15’inci maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen yapılar haricindeki yapılar, sanayi tesisleri ve atık bertaraf tesislerinin yıkımından önce asbest raporu alınarak asbestin sökülmesi ve uygun şekilde bertaraf edilmesi zorunlu bırakıldı.

Hariç tutulan yapılar; 
Bir bodrum katı dışında en çok dört katlı...