08 / 05 / 2024

yıkma ruhsatı almak için gerekenler

yıkma ruhsatı almak için gerekenler

Yıkma ruhsatı, nedir? Yıkma ruhsatı nereden alınır? Yıkma ruhsatı almak için ne yapmak gerekir? Yıkma ruhsatı için gereken belgeler nelerdir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Yıkma ruhsatı ne demektir?

Bir yapıyı yıkmak için belediyeden alınan izin almak gerekiyor. Bu doğrultuda belediyeden alınan yıkma ruhsatı ne demektir, detayları...

Masquerade Club İstanbul yangınında 29 kişi öldü: O binanın yöneticisi 'Ruhsat başka, mekan başka' dedi!

Beşiktaş'ta, tadilat sırasında yangın çıkan ve 29 kişinin öldüğü Masquerade Club İstanbul gece kulübünün yer aldığı 16 katlı apartmanın yöneticisi Şule Şeker, bu mekanı yapıldığı günden beri istemediklerine ve ruhsatın başka mekanın başka olduğuna dikkat çekti. 

Kaçak yapıların yıkılmasında flaş gelişme! AYM o hükmü iptal etti: Yıkım kararları 'mahkemelik' olabilecek!

AYM, belediyelere 'karar almadan' kaçak yapıları yıkma yetkisi tanıyan hükmü iptal etti. Böylece kaçak yapı sahiplerinin yıkım kararına karşı iptal davası açabilmesi gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Tamtur pırlanta yüzük almak isteyenler baksın! İnza Pırlanta fiyat listesi 28 Mart 2024!

Kadınların en çok tercih ettiği yüzükler arasında yer alan tamtur yüzüklerin fiyatları araştırılıyor. İnza Pırlanta'da tamtur yüzün ne kadar? İnza Pırlanta tamtur ve yarımtur fiyat listesi 28 Mart 2024...

Herkes bu otomobillerin fiyatlarını merak ediyor! İşte en ucuz 4 sıfır otomobil!

2024 yılı ile birlikte otomobil markaları fiyatları güncellemeye başladı. Sıfır otomobillerin fiyatları yükselirken araba almak isteyenler en ucuz otomobillerin fiyatlarını araştırıyor. İşte  en ucuz 4 sıfır otomobil...

Artık konut alamayan arsa ve tiny house alıyor: İşte arsa yatırımında öne çıkan yerler! 

Depremler, enflasyon, doğal yaşam gibi nedenlerle vatandaşlar son zamanlarda yatırımlarını arsalara yöneltti. Arsalarında Tiny House yani tekerlekli evler kurmak isteyen vatandaşlar en çok Trakya bölgesi ile ilgileniyor. Sabit Tiny House'lar için de yapı ruhsatı almak gerekiyor.

2024 konut almak için doğru yıl mı? Fiyatlar ne zaman düşecek?

Emlak piyasasında durgunluk devam ederken, konut fiyatlarında da artış hızı yavaşladı. Broker İlker Şenocak, x sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, yatırımcılar için “2024 yılı konut almak için doğru yıl mı?” sorusunun cevabını verdi.

Tarihi Altıeylül Ortaokulu’nu yıkma planı Danıştay’a takıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Edip Uğur’un döneminde imar planı değişikliğiyle tarihi Altıeylül Ortaokulu’nun yıkılmasına ve buranın ticari alan gösterilmesine karşı 6 sene önce açılan davada, Danıştay'dan iyi haber geldi. Yüksek Mahkeme, söz konusu okulun yıkılamayacağına hükmetti.

Müstakil evlere talep patlaması yaşandı! 2002'den beri en yüksek ruhsat alımı gerçekleşti!

TÜİK 2023 yılının üçüncü çeyrek verilerine göre, bina ruhsatlarının yüzde 43,3 oranı 'bir daireli ikamet amaçlı binalar' için alındı.

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

Skoda Scala’ya sadece 2 bin 666 TL zam geldi! Scala’yı satın almak isteyenler rahat bir nefes aldı!

Skoda, Scala modelinin ağustos ayı fiyatını paylaştı. Scala’ya sadece 2 bin 666 TL zam yapan Skoda, bu modele sahip olmak isteyen kişilere adeta rahat bir nefes aldırdı.

Yenişehir Evleri Arnavutköy'ün ruhsatı alındı! 12 bin 456 konut ile 441 adet ticari ünite geliyor! 

Emlak Konut GYO ve Türk Hava Yolları A.O.'nın yüzde 50'şer hissesine sahip olduğu Yenişehir evleri projesinde 12 bin 456 konut ile 441 adet ticari ünitenin yapı ruhsatları alındı. İşte ayrıntılar...

Kiraya yüzde 25 zam sınırı piyasayı hareketlendirdi! Ev sahipleri yüksek kira almak için yeni yollar arıyor! 

Konutunu yeni kiraya verecekler ‘İleride istediğim artışı yapamam’ diyerek zammı yolun başında yapmaya başladı. Boş dairesi olan kimi mülk sahipleri bu dönemde kiraları yükseltti, eski kiracısı olanlar da düşük fiyat sebebiyle evini satışa sundu. 

Arçelik 6055 UHI E Sınıfı 5 Programlı Bulaşık Makinesi Inox ne kadara satılıyor? Teknik özellikleri neler? 

Arçelik Bulaşık Makinesi, sahip olduğu teknoloji sayesinde 5 farklı yıkma fonksiyonuyla, 14 kişilik bulaşığı tek seferde yıkar. Peki cihazın teknik özellikleri neler?

yıkma ruhsatı almak için gerekenler Haberi

yıkma ruhsatı almak için gerekenler

Yıkma ruhsatı nedir?


Yıkma ruhsatı, yapıyı yıkmak için alınan ilgili belediyeden alınan izin belgesine deniliyor. Bağlı bulunan belediyeden bu ruhsat alınıyor ve gerekli işlemler tamamlandıktan sonra ilgili yapı yıkım işlemi gerçekleşiyor.


Yıkma ruhsatı için neler yapmak gerekiyor?


Öncelikle söz konusu taşınmazın tamamen boşaltılması ve eski eserlere bağlı bir yapı olmaması gerekiyor. Eğer tarihi bir yapı ise Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Kurumu’nun onayı dahilinde yıkılmak zorunda oluyor. Belediye İmar Müdürlüğü’nden su, elektrik, doğalgaz gibi emlak ilişki kesme belgesinin alınması gerekiyor. Bu süreçler sonunda Fenni Sorumlu gözetiminde yıkım gerçekleşiyor.



Yıkma ruhsatı almak için hangi belgeler gereklidir?


1.Dilekçe 

2.İmar durumu 

3.Tapu malik listesi 

4.Hissedarların noter tasdikli muvafakatı 

5.İGDAŞ ilişik kesme yazısı 

6.İSKİ ilişik kesme yazısı 

7.AYEDAŞ ilişik kesme yazısı 

8.Emlak vergi ilişik kesme yazısı 

9.Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü moloz nakil belgesi 

10.Harç+Ücret makbuzu (en son...