09 / 05 / 2024

yıkma ruhsatının tanımı

yıkma ruhsatının tanımı

Yıkma ruhsatı, nedir? Yıkma ruhsatı nereden alınır? Yıkma ruhsatı almak için ne yapmak gerekir? Yıkma ruhsatı için gereken belgeler nelerdir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak Konut GYO Gölyaka İstanbul'un ruhsatını aldı! Firuzköy'e 400 yeni konut geliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Gölyaka İstanbul'un ruhsatının alındığını açıkladı. Bu kapsamda İstanbul Firuzköy'de 429 adet bağımsız birim inşa edilecek. Söz konusu projede 400 adet konut yer alacak.

KOBİ yönetmeliği güncellendi: Tanım değişti, limitler yükseltildi

Türkiye'deki küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) tanımı, nitelikleri ve sınıflandırılması hakkında belirleyici bir adım atıldı. KOBİ'leri düzenleyen yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak değiştirilerek yenilendi. 

Akbank'tan müşterilerine yönelik çok önemli açıklama! Akbank müşterileri acil baksın

Akbank'tan müşterilerine yönelik bir açıklama geldi. Banka, hayata geçirdiği önemli kampanyanın detaylarını müşterilerle paylaştı.

Emlak Konut GYO Köy Zekeriyaköy 4. Etap'ın ruhsatı alındı! 111 bağımsız bölüm geliyor! 

Emlak Konut GYO Köy Zekeriyaköy 4. Etap'ın yapı ruhsatını aldı. Yapı ruhsatı projede yer alan 52 adet konut ve 59 adet ticari üniteden oluşan toplam 111 adet bağımsız bölümü kapsıyor...

Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe'ye yılın tasarımı ödülü! İşte arabanın 9 Haziran fiyat listesi

BMW'nin baştan aşağıya yenilenen dört kapılı coupe modeli Yeni BMW 420i Gran Coupe, "Türkiye’de Yılın Otomobili" yarışmasında bu yıl ikinci defa verilen "Yılın Tasarımı" ödülünü kazandı. İşte BMW 420i Gran Coupe'nin özellikleri ve fiyat listesi...

İzmir Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi 3. etap görücüye çıktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nin üçüncü etap tanıtımı yapıldı. 

Yüksek kiraların çözümü ev arkadaşı oldu!

Türkiye'de artan kira fiyatlarının çözümü ev arkadaşı oldu. Fakat ev sahibinin izni olmadan alt kiracı alınması halinde evden çıkarılma riski bulunuyor.

20 maddede toplu yapıların mevzuat tanımı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Toplu yapıların mevzuat tanımı" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

16 maddede yönetim planının hukuki tanımı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "yönetim planının hukuki tanımı" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

THY'nin 'Büyük Göç'ünün tüm detayları belli oldu!

Türk Hava Yolları'nın taşınma süreci başlıyor. 1000 TIR'la yapılacak 'Büyük Göç'ün tüm detayları belli oldu.

Okmeydanı Büyük Dönüşüm Projesi’nde 1. Etap kuraları çekildi!

Piyalepaşa’dan startı verilen Okmeydanı Büyük Dönüşüm Projesi’nin 1.Etap Daire Kura Çekimi Töreni gerçekleştirildi.

NG Gayrimenkul Mahalle Kemalpaşa'nın tanıtımı yapıldı!

Komşuluk ilişkilerinin, dostluğun, yardımlaşmanın inancıyla dizayn edilen “Mahalle Kemalpaşa” projesi hayata geçiyor. NG Gayrimenkul projesi "Mahalle Kemalpaşa"nın tanıtımı yapıldı. 

Hamas'tan 'ev yıkarak halkın iradesini kıramayacaklar' açıklaması!

Hamas Siyasi Büro Üyesi Husam Bedran, İsrail'in Batı Şeria'da uyguladığı ev yıkma politikasının, "Filistin halkının direniş yolunda ilerleme iradesini kıramayacağını" belirtti.

yıkma ruhsatının tanımı Haberi

yıkma ruhsatının tanımı

Yıkma ruhsatı nedir?


Yıkma ruhsatı, yapıyı yıkmak için alınan ilgili belediyeden alınan izin belgesine deniliyor. Bağlı bulunan belediyeden bu ruhsat alınıyor ve gerekli işlemler tamamlandıktan sonra ilgili yapı yıkım işlemi gerçekleşiyor.


Yıkma ruhsatı için neler yapmak gerekiyor?


Öncelikle söz konusu taşınmazın tamamen boşaltılması ve eski eserlere bağlı bir yapı olmaması gerekiyor. Eğer tarihi bir yapı ise Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Kurumu’nun onayı dahilinde yıkılmak zorunda oluyor. Belediye İmar Müdürlüğü’nden su, elektrik, doğalgaz gibi emlak ilişki kesme belgesinin alınması gerekiyor. Bu süreçler sonunda Fenni Sorumlu gözetiminde yıkım gerçekleşiyor.



Yıkma ruhsatı almak için hangi belgeler gereklidir?


1.Dilekçe 

2.İmar durumu 

3.Tapu malik listesi 

4.Hissedarların noter tasdikli muvafakatı 

5.İGDAŞ ilişik kesme yazısı 

6.İSKİ ilişik kesme yazısı 

7.AYEDAŞ ilişik kesme yazısı 

8.Emlak vergi ilişik kesme yazısı 

9.Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü moloz nakil belgesi 

10.Harç+Ücret makbuzu (en son...