03 / 05 / 2024

Yıldırımda kaçak yapılara geçit yok

Yıldırımda kaçak yapılara geçit yok

Kentsel dönüşüm ile Yıldırım’ı yaşanabilir bir şehir kimliğine kavuşturmak isteyen Yıldırım Belediyesi’nin kaçakla mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. Belediye tarafından tespit edilen Hacivat ve Anadolu mahallelerindeki kaçak yapılar yıkıldı

Türkiye'nin yüzde 30'u kaçak yapılarda yaşıyor! Prof Dr Övgün Ahmet Ercan 'depremden değil, kötü yapılardan korkuyoruz'

Prof Dr. Ahmet Ercan ülke genelindeki kaçak yapıları değerlendirerek 'depremden değil kötü yapılardan korkuyoruz' dedi.

Gelibolu Yarımadası'ndaki kaçak yapılara uydudan sıkı takip!

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Gelibolu Yarımadası'nda kültürel mirası tehdit eden kaçak yapıları, uydu ve insansız hava araçlarıyla (İHA) anlık takip ediyor ve yasal süreçleri uyguluyor.

İBB'den kaçak yapılara darbe! İstanbul'un o ilçesinde kaçak yapılara geçit verilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kaçak yapılarla mücadelesine devam ediyor. Bu sabah saatlerinde Üsküdar Salacak sahilindeki bir kaçak yapının daha yıkımı gerçekleştirildi.

Bursa'da kaçak yapılara geçit yok!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Karacabey Belediyesi, İmar Kanunlarına muhalefet ederek kamu alanlarını işgal eden, çevreyi ve doğayı tahrip edenlerle mücadeleye mevzuatlar çerçevesinde aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda ilçedeki kaçak yapılar da yıkılıyor.

Bodrum’da kaçak yapılara geçiş yok! Kaçak yapılara beton veren firmalar ifşa edilecek!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, daha önce mühürlenmiş kaçak yapıları yerinde inceleyerek, tarım arazisi üzerinde gerçekleştirilen imara aykırı yapılaşmaya izin veremeyeceklerini söyledi. Başkan Aras, kaçak yapıya beton veren firmaları ifşa edeceğini belirtti.

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

Meclis üyesinden şok iddia: Kaçak yapıya göz yumuluyor!

Ak Parti Elazığ Belediyesi meclis toplantısında konuşan MHP’li Meclis üyesi Behçet Susmaz'ın kaçak yapılara ilişkin şok iddiası büyük ses getirdi. Susmaz, kentte yapılan kaçak yapılara belediyenin göz yumduğunu söyledi. 

Kaçak yapı para cezası ne kadar? Kaçak yapıya ruhsat alınır mı?

Kaçak yapılara dair merak edilen birtakım hususlar vardır. İşte o merak edilen detaylar!

Kaçak yapı avı hızlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı denetçiler imar barışı fırsatçılarını yakalamak amacıyla şehir şehir dolaşıyor. Bakanlık 81 ile yollanan genelge ile bütün kaçak yapılara ilişkin sürece hız kazandırdı. 

Kuşadası'nda imar kanununa uymayan kaçak yapılara ceza yağdı!

Aydın'da Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, son 2,5 senede 62 bin 330 kaçak yapı için ceza uyguladı.

Çetin Osman Budak'tan Kaş'taki kaçak yapılara ilişkin açıklama!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasıyla Türkiye'nin en önemli turizm  bölgelerinden biri olan Antalya Kaş'ın kaçak yapı sorununu TBMM gündemine taşıdı.

Kocaeli'de kaçak yapılara ceza kesildi!

İzmit Belediye Encümeni ilçe genelinde bulunan kaçak yapılara ceza uyguladı. Yapılan denetimlerde 247 bin 767 TL ceza verildi.

Mersin Akdeniz kaçak yapı cennetine dönüştü!

Mersin'de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçenin 25 yıl içinde kaçak yapı cennetine dönüştüğünü söyledi.

Yıldırımda kaçak yapılara geçit yok Haberi

Yıldırımda kaçak yapılara geçit yok

Yıldırım Belediye ekipleri tarafından önceden tespit edilen Arabayatağı, Hacivat ve Anadolu mahallelerindeki kaçak yapılar yıkıldı. 


Kaçak yapılaşmaya belediye olarak asla tahammüllerinin olmadığını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sanayileşme ve göç nedeniyle çarpık olarak büyüyen ilçemizde, kaçak yapılaşmaya asla müsamaha gösteremeyiz. Bu nedenle de tespit edilen kaçak yapılan ev ve iş yerlerine gereken müdahalede bulunduk” dedi. 


‘VATANDAŞLARIMIZ DUYARLI OLSUN’

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini de belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Bir yandan Yıldırım’ın geleceğini planlarlarken diğer yandan da günün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kaçak yapılaşmayla mücadele önem verdiğimiz konuların başında yer alıyor. Kaçak yapılaşma ile mücadelemize bundan sonra da hız kesmeden devam edeceğiz. Ayrıca vatandaşlarımızın kaçak yapı konusunda duyarlı olmasını ve kaçak yapıdan uzak durmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.



Konut Ve Yapı...