03 / 05 / 2024

yol yalısı ne demek

yol yalısı ne demek

Yalı, düz ve açık su kıyısı yapılmış büyük ve görkemli evler oluyor. Peki, yol yalısı nedir?

1946 yılında Bebek ve Ortaköy'de sahile bitişik yalı bırakılmayacak!

1946 yılında uygulanacak imar planına göre büyük ana yollar sahillerden geçecekmiş. İmar planını tatbik edecek olan İstanbul Belediyesi, Bebek ve Ortaköy'de sahile bitişik yalı bırakmayacakmış.

Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı 600 bin TL’ye kiralandı! 'Yalı Çapkını' dizisi tarihi yalıda çekilecek!

Boğazın gözdeleri arasında yer alan Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı 600 bin liraya Star TV'de ekrana gelecek Yalı Çapkını dizisine kiralandı.  Güçlü oyuncu kadrosuyla ekranlara gelecek dizinin ne zaman başlayacağı ise merak konusu oldu.

Yol genişliğine göre kat sayısı ne olmalı?

Bir arsanız olduğunu ve üzerinde inşaat yaptırmak istediğinizi düşünelim. Peki, yol genişliğine göre kat sayısı ne olmalı? İşte yanıtı...

Sidar Şahin, Kıbrıslı Yalısı'nın harem bölümünü 19 milyon dolara aldı!

Geçtiğimiz ay Trendyol kurucusu Demet Mutlu tarafından satın alındığı haberleriyle gündem olan Boğaz’ın üne sahip yalılarından Kıbrıslı Yalısı’nın harem bölümünü Sidar Şahin aldı.

Feryal Gülman, Bebek'teki yalısını satamayacak!

Feryal Gülman, diziler sayesinde ünü Orta Doğu’ya kadar ulaşan dillere destan yalısını 245 milyon TL'ye satışa çıkarmıştı, Kemal Gülman da satışa engel olmak için İstanbul 12. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak dava açtı.

Ethem Pertev Yalısı’nın akıbeti ne olacak?

Etel ve Robert Baler'in boşanma kararı sonrası çiftin yaşadığı Kanlıca’daki tarihi Ethem Pertev Yalısı’nı nasıl paylaşacakları herkes tarafından merak edildi. Yalının Baler çiftinde değil, Nina Lydia Joukowsky’ye ait olduğu öğrenildi...

Mimar Esra Kestirengöz, Ahmet Eren'in yalısını hazırlıyor!

Holywood aktör ve aktrislerinin de bulunduğu birçok isme özel projeler yapan Mimar Esra Kestirengöz, Ahmet Eren'in Çengelköy'deki yol yalısını hazırlıyor...

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na ne olacak?

İstanbul Boğazı'nda bir tanker geçtiğimiz hafta Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpmış ve büyük hasar vermişti. İstanbul 6 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ekipleri yalı için rapor hazırladı. Peki Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na ne olacak?

Yol yalısı nedir?

Yalı, düz ve açık su kıyısı yapılmış büyük ve görkemli evler oluyor. Peki, yol yalısı nedir?

Feryal Gülman'ın Boğaz'daki yalısı yıkılacak!

İBB bir süredir Boğaz’daki kaçak yapıları yıkıyor. Bu kapsamda Feryal Gülman’ın Bebek’teki ünlü ‘Yol Yalısı’na yıkım kararı çıkarıldı.

Emirgan Yol Yalısı 15.5 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul Avrupa Yakası Emirgan bulunan Yol Yalısı satışa çıkarıldı. 10 oda, 10 banyo ve 3 salondan oluşan yalının toplam satış bedeli 15 milyon 500 bin dolar olarak belirlendi.

Boğaz'ın en pahalı yalısı Erbilgin Yalısı oldu!

Boğaz'ın incileri, kurdaki yükseliş dalgasına takıldı. Rekor üstüne rekor kıran dolar, yalı piyasasını durdurdu. Yalısını elden çıkarmak isteyen, fiyatta indirim yapmaya başladı. Boğaz'ın en pahalı yalısı ise Erbilgin Yalısı oldu.

2001 yılında Kıbrıslılar Yalısı'nın iskele için penceresi sökülmüş!

2001 yılında Boğaziçi'nin en eski yalılarından olan Kandilli'deki Kıbrıslılar Yalısı'nın orta bölümüne sahip olan Umran Üzümcü, yalıyı denize açabilmek için pencerelerden birini çıkartarak yerine kapı takmış.

İstanbul Boğaz'ının iki yalısı yeniden yapılıyor!

Köşkleri ile ünlü Boğaziçi'ne iki yeni inci daha geliyor. Ortaköy'deki Zekiye Sultan Yalısı ile Sarayburnu'ndaki Yalı Köşkü yeniden yapılıyor.

yol yalısı ne demek Haberi

yol yalısı ne demek

Yalı, deniz, göl ya da akarsu kıyısı, düz ve açık su kıyısı yapılmış büyük ve görkemli ev oluyor.

Yalıların en büyük özelliği lebiderya, yani denize sıfır konutlar olmaları olsa da, zaman içinde kimi yalılar gerek konut sahiplerince mekân kazanmak için önleri toprak doldurularak, gerekse kıyı şeridine yol yapmak için belediye tarafından geri plana alınarak denizden kısmen uzaklaştı. Böylece yol yalıları ortaya...