25 / 07 / 2024

Yolcu otobüsü denetimleri

Yolcu otobüsü denetimleri

Uzun mesafeli şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs şoförlerinin kural ihlali yapıp yapmadığını tespit etmek amacıyla, gece saatlerinde emniyet görevlilerinin sivil olarak otobüslere bineceği ve habersiz denetimler gerçekleştireceği bildirildi.

Şehirlerarası yolcuğa bayram zammı! Otobüs bileti fiyatları aldı başını gitti

Ramazan Bayramı tatili sebebiyle hem hava hem kara ulaşımında yoğunluk başladı. Bayramda seyahat edecek olanların karşısına zamlı ulaşım fiyatları çıktı. Bir günlük fiyat değişimleri bir çok otobüs firmasında benzerlik gösterdi. İşte detaylar...

Şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarına zam gelecek mi? TOF başkanından bayram öncesi çok konuşulacak açıklama!

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala yolcu hareketliliğinde yüzde 40 daralma meydana geldiğini vurguladı. Yıldırım, otobüs bileti fiyatlarına yeni bir zam gelip gelmeyeceği ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Kurban Bayramı öncesi otobüs biletlerine zam üstüne zam geldi! Bakanlıktan otobüs firmalarına ‘ceza’ açıklaması!

Artan akaryakıt fiyatları ve talebin yükselmesi sebebiyle Kurban Bayramı tatilinde otobüs bileti fiyatlarında da ciddi artış oldu. Kurban Bayramı tatili öncesinde otobüs firmalarına yönelik denetimleri artıran Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması geldi...

Otobüs biletleri yüzde 202 zamlandı, taksit dönemi başladı! Metro, Pamukkale, Kamil Koç 24 Haziran 2022 fiyat listesi!

Akaryakıta ardı arkası kesilemeden gelen zam, şehirler arası otobüs seyahat hizmeti sunan firmaları derinden etkiledi! Otobüs firmaları yolcu biletlerini taksitle satmaya başladı! Peki, şehirler arası otobüs bileti fiyatları ne kadar? İşte 24 Haziran 2022 fiyat listesi...

Otobüs biletleri patladı 41 milyon kişi tercihini değiştirdi

Türkiye’de otobüs fiyatlarına gelen zamların ardından bilet fiyatları, uçak biletleriyle yarışırken havayolu seyahatine ilgi de artış gösterdi. Edinilen son verilere göre Ocak ve Nisan ayı döneminde havayolunu tercih eden toplam yolcu sayısı da 41 milyonu geçti.

49 yıllık otobüs yazlık eve dönüştü!

Güney Galler ile Londra arasında yolcu taşıyan 49 yıllık otobüs yazlık evine dönüştürüldü. 700 Sterlin'e satın alınan otobüsün muhteşem eve dönüşmesi için 4 bin Sterlin harcandı.

Bingöl Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki 5 dükkan ihale edilecek!

Yolcu peronları ve otoparkın yanı sıra yolcuların tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte sosyal donatıların yer aldığı yeni şehirlerarası otobüs terminalindeki 5 işyeri açık arttırmayla ihaleye çıkacak.

Yüksek Hızlı Tren Hattı, otobüslerinde yolcu sayısını artırdı!

YHT'nin devreye girdiği kentler arasında ulaşım pazarında ilave bir büyüme meydana geldiğini belirten Ulaştırma Bakanı Elvan, "Artan seyahat oranı otobüslerin de yolcu sayısında yükseliş sağladı" dedi...

YHT bereketinden otobüs firmaları da nasibini aldı!

YHT'nin devreye girdiği kentler arasında ulaşım pazarında ilave bir büyüme meydana geldiğini belirten Ulaştırma Bakanı Elvan, "Artan seyahat oranı otobüslerin de yolcu sayısında yükseliş sağladı" dedi.

YHT'ler otobüslerin yolcu sayısını da artırdı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "YHT’nin hizmete girdiği kentler arasında ulaşım pazarında ilave bir büyüme meydana geldi. Artan seyahat oranı otobüs yolcu sayılarında da artışı beraberinde getirdi"

Botobüs: İETT'nin fotosentez yapan otobüsü yollarda!

İETT daha fazla yeşil alan fikri ile bir otobüs tasarladı. “Botobüs” adını taşıyan botanik otobüs üstündeki bahçesiyle trafiğe çıktı. Botobüs İstanbul’un çeşitli hatlarında yolcu taşıyacak. Botobüs, ilk olarak 87 Edirnekapı-Taksim hattında hizmet verecek.

Metro'dan isme özel otobüs seferi!

Metro'dan isme özel otobüs seferi kampanyası. 76 ilde 900 acente ve bin 350 araçlık filosuyla karayolu yolcu taşımacılığı yapan Metro Turizm, VIP servis hizmetlerinde yeni bir dönem başlatıyor.

Denizli otobüs terminalinde 6 ayda 2 milyonun üzerinde yolcu geçti!

Günde 3 binin üzerinde aracın giriş yaptığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali, ilk 6 aylık döneminde sadece şehir dışı 2 milyondan fazla yolcu kapasitesine ulaştı.

Yolcu otobüsü denetimleri Haberi

Yolcu otobüsü denetimleri

Emniyet Genel Müdürlüğü, kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi amacıyla şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslere denetimlerin artırılacağını duyurdu.


Emniyet Genel Müdürlüğü'nün web sitesinde yer alan açıklamada, Türkiye’de şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin karıştığı, can ve mal kayıplarının yaşandığı trafik kazalarında son zamanlarda artış gözlendiğine ve bu kazaların çoğunlukla sabah 03.00-07.00 saatleri arasında gerçekleştiğine dikkati çekildi.


Açıklamaya göre, bu kazalar, yorgunluk ve uykusuzluğa bağlı olarak meydana geliyor ve otobüslerin uzun mesafelerde dahi tek şoför tarafından kullanılmasından kaynaklanıyor.


Ayrıca açıklamada, özellikle uzun mesafeli şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs şoförlerinin kural ihlali yapıp yapmadığını tespit etmek amacıyla, gece saatlerinde emniyet görevlilerinin sivil olarak otobüslere bineceği ve habersiz denetimler gerçekleştireceği bildirildi.


Açıklamada şunlar kaydedildi:


“Bu denetimlerde şehirlerarası yolcu otobüslerinde yedek şoför bulunup bulunmadığı, şoför veya yedek...