29 / 04 / 2024

Yolsuz tescilin iptali için dilekçe

Yolsuz tescilin iptali için dilekçe

Tapu Genel Müdürlüğü, yolsuz tescilin iptali için Asliye Hukuk Mahkemelerine bir dilekçe verebiliyor. Peki, Asliye Hukuk Mahkemesine tapu müdürlüğü dilekçesi nasıl yazılır? İşte tapu müdürlüğü dilekçe örneği..

Muvazaaya dayalı tasarrufun iptali davası!

Muvazaa, 3. kişileri aldatmak amacı ile yapılan gizli anlaşmalar olarak karşımıza çıkıyor. Bu gibi durumların ispatlanması halinde muvazaaya dayalı tasarrufun iptali davası açılabiliyor. Peki, dava nasıl açılır?

Muvazaa nedeniyle tapu iptali davası zamanaşımı!

Tapunun muvazaalı olarak tescil edildiğini düşünen kimseler bunu ispatlamak şartıyla muvazaa nedeniyle tapu iptali davası açabiliyor. Peki, muvazaa nedeniyle tapu iptali davası zamanaşımı süresi var mı yok mu?

Vasiyetnamenin iptali davası dilekçesi!

Mirasbırakanın vasiyetnamesiyle hakkı zarara uğrayan mirasçılar veya lehine vasiyet yapılanlar tarafından Vasiyetnamenin İptali Davası açılabilir. Dava için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat ediliyor. İşte vasiyetnamenin iptali davası dilekçesi..

Vasiyetnamenin iptali görevli mahkeme!

Vasiyetnamenin iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından vasiyetnamenin iptali davası açılabiliyor. Peki, vasiyetnamenin iptali görevli mahkeme hangisidir? Vasiyetnamenin iptali davası nerede açılır?

Vasiyetnamenin iptali davası ne zaman açılır?

Vasiyetnamenin iptali davası, vasiyetnamenin iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından açılabiliyor. Peki, vasiyetnamenin iptali davası ne zaman açılır? İşte yanıtı..

Mirasçılık belgesinin iptali!

Bir kimsenin vefatının ardından murisin mirasçılarının kim veya kimler olduğu, mirasçılık hakkına kimlerin sahip olduğunu gösteren mirasçılık belgesinin iptali için dava açılabiliyor. İşte mirasçılık belgesinin iptali..

Mimarlar Odası, Tarihi Yarımada imar planı iptali için dava açacak!

Plan değişikliği ile Kapalıçarşı, Tahtakale ve Mahmutpaşa gibi tarihî semtlerin mimarisi ve sosyal dokusunun tahrip edileceğine dikkat çeken Mimarlar Odası, planın iptali için yargıya başvurmaya hazırlanıyor.

Deniz GYO'dan tasarrufun iptali davası açıklaması!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, tasarruf davasıyla ilgili açıklama yaptı. Deniz GYO, "aleyhimize açılan "tasarrufun iptali" davasında yeni bir gelişme olmadı." dedi.

Konut kredisi sigorta iptali!

Konut kredisinde yapılan sigortalardan DASK zorunlu bir sigorta olup; diğer sigortalar isteğe bağlı olarak yapılan sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yapılan konut kredisi sigorta iptali nasıl olur?

İzmir Karabağlar'da imar planının iptali için dava açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, İzmir Karabağlar'da 540 hektarlık alanı riskli alan ilan edip bu alan üzerinde kentsel dönüşüm yapmayı planlamıştı. Hak sahipleri ise imar planlarının iptali ve yürütmesinin durdurulması için dava açtı.

Bina ruhsatı iptali!

Bir arsa üzerinde binanın inşa edilebilmesi için müteahhitin belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Ruhsat, binanın mimari projesine veriliyor. Peki, bina ruhsatı iptali nasıl ve neden olur?

Bahçeşehir Göleti'nin satışının iptali için imza kampanyası!

İhalesi 22 Nisan 2015'te gerçekleşen Bahçeşehir Göleti'nin satışının iptali bir imza kampanyası başlatıldı. Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri'nin Change.org. vasıtasıyla başlattığı imza kampanyasına 1.387 kişi katıldı.

Sözlü vasiyetnamenin iptali!

Sözlü vasiyetname, miras bırakanın son arzusunu iki tanığa açıklaması ve tanıkların bu açıklamaları uygun şekilde yazmaları olarak karşımıza çıkıyor. Peki, sözlü vasiyetnamenin iptali nasıl olur? İşte, sözlü vasiyetnamenin iptali!

Yolsuz tescilin iptali için dilekçe Haberi

Yolsuz tescilin iptali için dilekçe

Tapu müdürlüğü dilekçe örneği!

Tapu genel müdürlüğünün görevleri, 10.12.2010 tarihinde yürürlüğe giren 6083 sayılı "Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun" ile belirleniyor.


Müdürlüğün görevleri arasında, devletin sorumluluğu altındaki tapu sicillerinin düzenli bir biçimde tutulmasını, taşınmazlarla ilgili her türlü akitli ve akitsiz tapu işlemleri ile tescil işlerinin yapılmasını, siciller üzerindeki değişikliklerin takibini, denetlenmesini, sicil ve belgelerin arşivlenerek korunmasını sağlamak;


Ülkenin kadastrosunu yapmak, değişiklikleri takip etmek, tapu planlarının yenilenmesini ve güncellenmesini sağlamak, bunlara ilişkin kontrol ve denetim hizmetlerini yürütmek yer alıyor.


Müdürlük, yolsuz tescilin iptali için de Asliye Hukuk Mahkemelerine bir dilekçe verebiliyor.Tapu müdürlüğü dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:


ANKARA NÖBETÇİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA


DAVACI : ……………Tapu/Kadastro Müdürlüğü


DAVALI :

VEKİLİ (var ise) :

DAVA KONUSU : Yolsuz tescilin iptali

TEBLİĞ TARİHİ