03 / 05 / 2024

Yönetici ve denetçi atama

Yönetici ve denetçi atama

Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre, toplu konutlarda yönetici seçimi nasıl yapılır? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan yönetici ve denetçi atama ile ilgili hükümler...

Toplu yapılarda denetçi seçimi!

Denetçiler, yönetimin görevlerini yerine getirip getirmediğini denetlemek ile görevli. Peki, toplu yapılarda denetçi seçimi nasıl yapılır? Kimler denetçi olabilir? İşte Kat Mülkiyeti Kanununda bulunan hükümler...

Kat maliki olmayan denetçi olabilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, apartman ya da site yöneticisi, dışarıdan olabiliyor. Peki kat maliki olmayan denetçi olabilir mi? Denetçinin yerine getirmek ile yükümlü olduğu görevler nelerdir?

Toplu yapılarda yönetici nasıl seçilir?

Toplu Yapı olarak tanımlanan bir veya birden çok imar parseli üzerinde, belli bir onaylı yerleşim planına göre yapılmış birden çok yapıların yönetimi nasıl oluyor? Toplu yapılarda yönetici nasıl seçilir?

Çerkezköy, Halfeti ve Keçiören'de 32 adet arsa ve arazi satılıyor! Belediyeler tek tek tarih verdi! 

Tekirdağ Çerkezköy, Şanlıurfa Halfeti ve Ankara Keçiören'de yer alan 32 adet arsa ve arazi satılıyor. Peki söz konusu gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Etiler Yönetim Ve Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi kuruldu!

Etiler Yönetim Ve Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Hamit Mürşit Unat tarafından kuruldu.

Memurlara ve memur emeklilerine son dakika müjdesi! Bakan Işıkhan zam oranı için yüzde 50'yi işaret etti! Hemen bakın!

Memur ve memur emeklisi maaş zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Bakan Işıkhan zam oranı için yüzde 50'yi işaret etti. İşte memur maaş zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri..

Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü 32128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Dolarınız varsa bunu sakın yapmayın! İşte büyük bankalardan 2023 için euro ve dolar tahmini!

Büyük bankaların 2023 yılı için euro ve dolar tahminleri belli oldu. Dolarınız varsa bunu sakın yapmayın! İşte büyük bankalardan 2023 için euro ve dolar tahmini...

Tam 3 yıldır kısıtlama uygulanıyordu! Çin’de pasaport ve vize işlemleri yeniden başlıyor…

Kovid 19 pandemisiyle birlikte yurt dışı seyahatlerine sınır tedbirlerine devreye alan Çin, yeni yıldan itibaren pasaport ve vize işlemlerini tekrar başlatacak

Geri sayım başladı! Altın ve dolar için flaş gelişme! Rakamlar bugün su yüzüne çıkıyor

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, bugünün altın ve dolar için çok kritik bir olacağını söylemişti.  Altın ve dolar için bugün rakamlar su yüzüne çıkıyor. Kritik gelişme içi son saatler, geri sayım başladı!

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022 bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

15 yaşından büyük ve işsiz olanlara günlük harçlık ödemesi müjdesi! 81 ilde veriliyor! Siz de hemen alabilirsiniz!

15 yaşından büyük ve işsiz olanlara günlük harçlık ödemesi müjdesi geldi. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, 15 yaşından büyük olup işsiz olan herkes başvuruları sonucu ödemelerini alabiliyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31845 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları uçuşa geçti! Bir kurbana 20 kişi ortak mı olacak?

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısındaki azalma Kurban Bayramı'nda canlı hayvan arzının düşmesine neden olabilir. İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil bu sene piyasada kurban fiyatlarının 70 bin liraya kadar çıkabileceğini söyledi.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri  Odası Serbest Mühendislik Müşavirlik Büroları Tescil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmlik bugünkü 31780 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İcra ve İflas Kanunu Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

İcra ve İflas Kanunu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31772 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetici ve denetçi atama Haberi

Yönetici ve denetçi atama

Toplu konutlarda yönetici seçimi!

Toplu konutlarda yönetici seçimi ile ilgili hükümler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanun hükümlerine göre, blok kat malikleri kurulu blok için, blok niteliğinde olmayan yapıların yer aldığı parseldeki kat malikleri kendilerine özgülenen ortak yer ve tesisler için, toplu yapı temsilciler kurulu ise toplu yapı kapsamındaki bütün ortak yapı, yer ve tesisler için yönetici atıyor.


Yönetici ve denetçi atama 

Madde 71 – (Ek: 14/11/2007-5711/22 md.) 

Yönetim planında başka türlü düzenlenmedikçe, blok kat malikleri kurulu blok için, blok niteliğinde olmayan yapıların yer aldığı parseldeki kat malikleri kendilerine özgülenen ortak yer ve tesisler için, toplu yapı temsilciler kurulu ise toplu yapı kapsamındaki bütün ortak yapı, yer ve tesisler için yönetici ve denetçi atar. 


Blok yöneticisi ve denetçisi, bloktaki kat maliklerinin; blok niteliğinde...