12 / 05 / 2024

Yöneticiler aidat parasından muaf olabilir mi

Yöneticiler aidat parasından muaf olabilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper , bugünkü köşesinde yöneticilerin aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olup olamayacağını kaleme aldı. Peki yöneticiler aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olabilir mi? İşte konu ile ilgili merak edilen ayrıntılar...

Konut fiyat artışı geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrediyor!

Konutta fiyatların nasıl bir seyir izleyeceği pek çok kişi tarafından merak edilirken, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara yaptığı paylaşımda konut fiyat artışının öngördüğümüz gibi geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrettiğini belirtti.

MG Şubat 2024 kampanyaları için düğmeye bastı! Bu modeli alan tam 1 yıl şarj parası ödemeyecek!

İngiltere’nin en köklü otomobil devleri arasında yer alan MG yeni kampanyası için düğmeye bastı. Farklı modeller için pek çok kampanya sunulurken, bu ay MG4 satın alanlar ise 1 yıl boyunca şarj parası ödemeyecek.

Bu yıl vatandaş parasını nereye yatıracak? İşte ay ay sermayenin gideceği yatırım aracı

Yüksek enflasyon karşısında vatandaş parasının değerini nasıl koruyacağını; faiz, konut, borsa, arsa, kripto birikimini nereye yatırırsa kazançlı çıkacağını araştırıyor. Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Murat Gültekin, 2024 yılında sermaye hareketinin nasıl olacağını X sosyal medya hesabından paylaştı.

Suriyeli diplomatlar kullanıyordu! Ankara'daki o bina 12 yılın ardından kiraya veriliyor!

Ankara-Şam arasındaki diplomatik ilişkilerin kopmasının ardından 12 yıl boyunca boş kalan Suriye’nin Ankara Büyükelçiliği binasının içinde yenileme çalışmaları yapılmaya başladı. 

Türk Lirası 1,5 yılın ardından en kötü gününü yaşadı! Dolar ise rekora doymuyor

Türk Lirası som 1,5 yılın ardından dün en kötü gününü yaşadı. Dolar/TL kurunda yüzde 7'yi aşan rekor yükseliş Türk Lirası'nın değerini düşürdü.

Yıl başından bu yana emeklinin alım gücü ne kadar düştü? Kulaklarınıza inanamayacaksınız! 

Memur maaşındaki kayıp büyümeye devam ederken yılın başından bu yana 8 bin 506 TL’lik asgari ücretin alım gücü 6 bin 580 TL’ye düştü. En düşük emekli aylığı 1.245 TL azalmış oldu.

Ziraat Bankası’ndan müşterilerine büyük jest! Herkese geri ödemesiz 3 bin TL verilecek!

Türkiye’nin en büyük kamu bankalarından Ziraat Bankası tarafından büyük bir kampanya başladı. Söz konusu kampanya kapsamında müşterilere 3 bin TL hediye verileceği duyuruldu.

Ziraat Bankası’ndan emeklilere büyük jest! Dev kampanyayla her ay büyük kâr edeceksiniz!

Türkiye’nin en büyük kamu bankalarından biri olan Ziraat Bankası, emeklilere özel büyük bir kampanya başlattı. Türk Telekom işbirliğiyle başlatılan kampanya kapsamında emekliler, 12 ay taahhüte uygun fiyata tarife yapma imkânına sahip olacak.

Milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiriyor! Yıllık izinle ile alakalı flaş karar verildi

 Senelik izinler ile alakalı son dakika karar verildi. Yargıtay, işçinin kullanmadığı senelik iznine ait parasından indirim yapılmasının mümkün olmadığına hükmetti. İşte haberin ayrıntıları.

Ziraat Bankası’ndan tüm müşterilerine büyük jest! Bu parayı hemen almanız istendi!

Türkiye'nin en büyük kamu bankalarından Ziraat Bankası müşterilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Mart ayı itibariyle kampanyalarına yenisini ekleyen Ziraat Bankası, Bankkart sahiplerine tamı tamına 2 bin lira hediye verileceğini duyurdu.

Aile Bakanlığından sosyal destek ödemelerine yüzde 30 zam müjdesi! Flaş tarih verildi! Destekten faydalanan hemen baksın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur ve emekli maaş artışının ardından bazı sosyal destek ödemelerine de zam yaptı. Bu kapsamda SED desteği yüzde 30 zamlandı. Peki, SED parasından kimler faydalanacak? SED ödemeleri ne zaman yapılacak?

Aile Bakanlığı'ndan destek alanlara müjde! Sosyal destek ödemesine yüzde 30 zam geldi! Başvuran hemen alıyor! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, memur ve emekli maaş zammının ardından bazı sosyal destek ödemelerinin tutarlarını yükseltti. Aile Bakanlığı'ndan destek alanlara müjde! Sosyal destek ödemesine yüzde 30 zam geldi! Başvuran hemen alıyor! 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında yeni zamlar buz kestirdi! Hemen tek tek zamlı maaşlara bakın!

Yeni yıla girilmesinin ardından asgari ücret ile memur ve emekli maaşı başta olacak şekilde neredeyse tüm maaşlar arttı. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında yeni zamlar buz kestirdi! Hemen tek tek zamlı maaşlara bakın!

Yöneticiler aidat parasından muaf olabilir mi Haberi

Yöneticiler aidat parasından muaf olabilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper , bugünkü köşesinde yöneticilerin aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olup olamayacağını kaleme aldı.  Tamer Heper'e bir okuyucusu, apartmanımızda sene başında toplantı yaptıklarını yönetici için aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf tutulması kararı aldıklarını yazdı. Okur yazdığı sorusunda söz konusu bu kararı alırken oybirliği mi yoksa oyçokluğu mu gerekli olduğunu sordu.  

Peki yöneticiler aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olabilir mi? İşte konu ile ilgili merak edilen ayrıntılar...

Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıta, "Yöneticinin ödemeleri konusunda yasada şöyle diyor: “Kat malikleri kurulu, kat malikleri arasından atanmış yöneticinin normal yönetim giderlerine katılıp katılmayacağı, katılacaksa ne oranda katılacağını kararlaştırır." ifadelerini kullanarak bu yolda bir karar alınmamışsa yönetici, yönetim süresince kendisine düşen normal yönetim giderlerinin...