13 / 05 / 2024

Yöneticiler aidattan muaf olabilir mi

Yöneticiler aidattan muaf olabilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper , bugünkü köşesinde yöneticilerin aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olup olamayacağını kaleme aldı. Peki yöneticiler aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olabilir mi? İşte konu ile ilgili merak edilen ayrıntılar...

Arnavutköy'de 4 kat konut imarlı arsa satılıyor! Megakentte KDV'den muaf arsa arayanlar bu tarihe dikkat!

İstanbul Sultangazi Belediye Başkanlığı, Arnavutköy'de yer alan 4 kat konut imarlı arsayı KDV'den muaf satışa sunuyor. Peki Arnavutköy'de satışı yapılacak arsanın fiyatı ne kadar? 

Milli Emlak'tan Milas'ta satılık 3 arazi fırsatı! KDV'den muaf ve yüzde 20 indirimle arazi alabilirsiniz! 

Muğla Milas Milli Emlak Müdürlüğü, Muğla Milas'ta yer alan 3 adet araziyi, hem KDV'den muaf olarak hem de yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki Muğla Milas'ta yer alan arazilerin fiyatları ne kadar? 

Milli Emlak o ildeki 26 adet araziyi yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor! Emlak vergisinden muaf gayrimenkuller!

Balıkesir Milli Emlak Müdürlüğü, Balıkesir Altıeylül'de yer alan 26 adet araziyi emlak vergisinden muaf olarak ve yüzde 20 indirimle satıyor. Peki Balıkesir Altıeylül'deki arazilerin fiyatları ne kadar? 

Çanakkale'de 2 arazi ile 1 arsa yüzde 20 indirimle satışa çıkıyor! KDV'den muaf gayrimenkul fırsatı! 

Çanakkale Milli Emlak, Çanakkale ili, Merkez ilçesinde yer alan 2 adet arazi ile 1 adet arsayı KDV'den muaf ve yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki Çanakkale Merkez'de yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Konut sitesinde oturanlar aman dikkat! Yöneticiniz bunu yapıyorsa ihtarname yollayabilirsiniz! 

Posta Gazetesi Tamer Heper, bugünkü köşesinde yazlıklarda yöneticiler ile malikler arasında yaşanan bildiri sorununa değindi. İşte ayrıntılar...

Fahiş konut aidatlarına yeni ayar! Çözüm için maddeler peş peşe sıralandı!

Son dönemde konut ve kira ile beraber yükselen konut aidatlarına yeni ayar. Bu kapsamda yöneticiler için  eğitim ve sınav şart olacak, sertifika zorunluluğu ve ‘adli sicil’ kuralı getirilecek. İşte detaylar...

O ildeki 15 adet arsa ve arazi KDV'den muaf satılıyor! Milli Emlak'tan yüzde 20 indirim müjdesi! 

Afyonkarahisar İhsaniye Milli Emlak, Afyonkarahisar ili, İhsaniye ilçesinde yer alan 15 adet arsa ve araziyi hem KDV'den muaf hem de yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki İhsaniye'de yer alan gayrimenkullerin fiyatları kaç lira? 

O ildeki 16 arazi yüzde 20 indirim ve 8 taksit seçeneğiyle satışta! Milli Emlak'tan KDV'den muaf arsa fırsatı! 

Çankırı Kızılırmak Milli Emlak Şefliği, Çankırı ili, Kızılırmak ilçesinde yer alan 16 adet arsayı yüzde 20 indirim ve 8 taksit seçeneğiyle satıyor. Peki Çankırı'daki KDV'den muaf arsaların fiyatları ne kadar? 

Sitelerde oturanlar ve yöneticiler aman dikkat! Eğer başınıza bu gelirse büyük tehlike! 

Kadıköy’de, bir apartmanın bahçesindeki ağaç, rüzgarın etkisiyle park halindr duran araçların üzerine devrildi ve otomobillerde hasar meydana geldi. Sigorta şirketi, yaptığı ödemeyi almak için site sakinlerine icra yolladı. Peki sigorta şirketinin böyle bir hakkı bulunuyor mu?

Milli Emlak o ildeki 2 adet arazi ile 1 adet arsayı yüzde 20 indirimle satıyor! KDV'den muaf gayrimenkuller! 

İzmir Tire Milli Emlak Şefliği, İzmir ili, Tire ilçesi, Yeniçiftlik, Kürdüllü ve Akçaşehir mahallelerinde yer alan 2 adet arazi ile 1 adet arsayı yüzde 20 indirimle satıyor. KDV'den muaf gayrimenkuller için taksitle ödeme seçeneği de sunuluyor. Peki İzmir Tire'deki gayrimenkullerin fiyatları kaç TL?

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden KDV'den muaf arsa satacak! 24 taksitle imarlı arsa fırsatını kaçırmayın!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Selçuklu'da yer alan mesken sahası imarlı arsayı 24 taksitle satışa çıkardı. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ihale ilanına göre, söz konusu arsa KDV'den de muaf.

Kamu kurumlarındaki yöneticilerin maaşları açıklandı! PTT, İller Bankası, BOTAŞ, TPAO yöneticileri ne kadar maaş alacak?

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında yöneticiler ile personellere uygulanacak taban ve tavan ücretlerde değişikliğe gidildi. Böylece kamu kurumlarındaki yöneticilerin maaşları tek tek belli oldu. İşte o rakamlar...

O ilde KDV'den muaf 2 arsa satılıyor! Yüzde 50'si peşin, kalanı 2 taksitle ödeme fırsatı! 

Bursa Kestel Belediye Başkanlığı, Bursa ili, Kestel ilçesi, Yeni Mahalle ve Vani Mehmet Mahallesi'nde yer alan 2 adet arsayı yüzde 50 peşin, kalanı 2 taksitle ödeme fırsatıyla satılıyor. Peki KDV'den muaf satışa sunulan arsaların fiyatları ne kadar? 

Yöneticiler aidattan muaf olabilir mi Haberi

Yöneticiler aidattan muaf olabilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper , bugünkü köşesinde yöneticilerin aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olup olamayacağını kaleme aldı.  Tamer Heper'e bir okuyucusu, apartmanımızda sene başında toplantı yaptıklarını yönetici için aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf tutulması kararı aldıklarını yazdı. Okur yazdığı sorusunda söz konusu bu kararı alırken oybirliği mi yoksa oyçokluğu mu gerekli olduğunu sordu.  

Peki yöneticiler aidat parası ve ekstra ödemelerden muaf olabilir mi? İşte konu ile ilgili merak edilen ayrıntılar...

Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıta, "Yöneticinin ödemeleri konusunda yasada şöyle diyor: “Kat malikleri kurulu, kat malikleri arasından atanmış yöneticinin normal yönetim giderlerine katılıp katılmayacağı, katılacaksa ne oranda katılacağını kararlaştırır." ifadelerini kullanarak bu yolda bir karar alınmamışsa yönetici, yönetim süresince kendisine düşen normal yönetim giderlerinin...